Jan 14, 2013

Pukul | Dera | Mati

Assalamualaikum wbt...

kalau baca tajuk, mesti ramai dah dapat agak kan..

last week, kawan seopis bagitau perihal kes anak seorang blogger ni, PapaBlogger..  anak beliau yang kena pukul dengan pengasuh dan tak sangka dia adalah husband LalaLatif, nampak sangat aku dah lama tak masuk blog Lala..

itu kes pukul.. kesian, anak kecik lagi, kena tampar dengan pengasuh, bengkak² muka.. tapi macam tak ada pembelaan.. baca sendiri kat blog beliau ye..


dan last week gak tengok berita pasal kes aniaya budak.. pada aku, dia tu BF je kot.. hello, cuma bf ye, dan anak yang ko dera tu anak GF ko.. tinggi betul darjat ko sampai nak ikat budak tu, cucuh dengan puntung rokok, pukul.. kuajo sangat!!! apa ikat², ingat lembu ke??!!!


yang kes mati lak, bukan kes pukul atau dera, tapi kes salah injek.. hurmmm.. sape yang nak disalahkan ni? kau bayangkan, baru bersalin.. tak sempat dukung, tak sempat susukan, tak sempat nak rasa baby genggam jari kite, tetibe dapat tau dah meninggal..


nape ye semua kes melibatkan budak kecik..baby..insan yang lemah..???

yang memukul, mendera tu sama ada mental atau bongok..


dahla,aku hilang idea yang taip apa lagi.. ada seorang nyonya duk menyembang depan aku sampai terganggu aku dibuatnya.. stupido

sekian..


notakecik : alhamdulillah, dah baik demam... :)

25 comments:

  1. mnusia tader hati perot! mencikk!!

    ReplyDelete
  2. Dah baca pasal anak papa blogger tu. Kesian kan. Org jaman skang dah tak der sifat perikemanusiaan tapi lebih kepada sifat perikesetanan.

    ReplyDelete
  3. kesian sangat dera anak2 kecil yag xde daya nak layan .

    ReplyDelete
  4. orang yg nak anak ni mcm2 usaha
    diaowang ni senang je buang anak la dera anak la...

    ReplyDelete
  5. dah baca minggu lps kes papblogger u.. mmg kesian sgt.. x terbela... dah lah dia dtg sorang diri nak dgr penjelasan kat tadika tu...

    ReplyDelete
  6. eeeiii..kenapa la dieorg nie kan..ade masalah mental ke ape...

    ReplyDelete
  7. tu pasal x suke antar anak di pengasuh .. akak lebih percaya di nursery huhuhu ...
    siann nyee anak blogger tu !

    ReplyDelete
  8. tu semua dugaan bagi mereka....insyaalah...syurga la utk anak kecil tu....:)

    ReplyDelete
  9. mmg aku nk mengis bila baca pasal salah injct buat kecut rahim tu .... spital swasta tu .... bab dera lagi aku tak leh dgr mmg aku sedih .....

    ReplyDelete
  10. @Fiza Rahman : sgt kesian kak.. dh hilang akal gamaknya

    ReplyDelete
  11. @Kesuma Angsana : tu la..dh nama pun budak kecik, xblh nk melawan blik..

    ReplyDelete
  12. @Masya : tu la psl.. xde sape pun di pihak dia...

    ReplyDelete
  13. @ieda : bahaya kan kak.. nt xsenang kite kt opis..

    ReplyDelete
  14. @eima : sabar..sabar..jgn nanges kt sini, kang banjir blog sy.. :P

    ReplyDelete
  15. @ieda
    sebenarnya anak saya kene dera kat nursery la kak... hehehe..

    ReplyDelete
  16. nak jadi budak kecik, kena sabar. tapi kalau orang tu kurang kesabaran, macam ni lah jadinya. kesian budak kecik tak bersalah. -_-

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com