Duri-duri Siti Kektus

Thursday, January 10, 2013

Salon Best | Muslimah

Assalamualaikum wbt...

ok, semalam aku kabor nak bagitau salon best kan..so hari ni aku nak share sebab kebanyakan pembaca setia blog aku pun muslimah dan tinggal kat area Bangi, Serdang, Kajang, Putrajaya, dan kawasan yang sewaktu dengannya...

aku jenis yang memilih sikit bab² kerat rambut ni.. kena cari salon yang agak eksklusif tapi harga berbaloi.. bukan kerek, tapi bila salon yang eksklusif ni, mesti hairstylist dia dah mahir, betul x? sebab aku pernah pegi spa yang ada perkhidmatan potong rambut, memang hampeh 250% tahuk.. 

nama salon ni, Jazeerat El Rahah - Professional Hair Salon for Muslimah.. see, bila dah tertulis muslimah, mestila pempuan je kan.. aku lebih prefer salon yang ada privasi khas untuk pempuan ni.. tak la susah hati nak buka tudung kan.. 

aku baru je pegi kelmarin.. sebelum ni cut and wash je, dan kelmarin buat...buat...trim sikit rambut aku bagi kemas dan ada la buat sesuatu..

salon ni ada 2 cawangan, satu kat Skudai, satu lagi kat Bangi.. area Seri Bangi, sebaris dengan MFC.. 

aku share sikit ye..
IPT STUDENTS => Get 20% discount every TUESDAY
 HAPPY BIRTHDAY => Claim your birthday gift worth 20% discount!!! Exclusive for members! 
HAIR CUT => 15% OFF for Hair Cut on Tuesday & Wednesday 
SENIOR CITIZEN => Get 15% OFF for Senior Citizen 
sumber : El-Rahah 
  
ok, nak datang kena buat appoinment ye.. kat peta tu ada no fon dia..call dan buat temujanji.. harga pun berpatutan.. better datang pada hari yang ada potongan tu.. tutup hari Isnin.. boleh gak buka blog dia.. 
=> EL-RAHAH 

salon ni syiok tau.. mostly dia guna shampoo ini 





btw, aku ni bukan diupah untuk promot tau..aku cuma nak share je dengan korang.. kang kata aku dibayar pulak.. mihmihmih..



notakecik : mari sambung buat keje WALAUPUN tak ada mood

22 contengan untuk mizzkechique:

Encik H said...

kebetulan pulak esok nak pegi bangi..boleh buat rambut jap..lalalala~ :p

MizzTina said...

@Encik H : hahaha..dan² nk dtg bangi.. silakan²..

Fiza Rahman said...

Mahal tak?

dya said...

nk pi terjah kt skudai lh cm nih..

♥cikmOt♥ said...

sila bitau berapakah harganya...terima kasih

fazrulnoor said...

kalau muslimah je, yg kami2 ni x le arr pegi ea dak..woi aku dah beli dah mag tu..tu aku petik nama beliau..hahahah

MizzTina said...

@Fiza Rahman : xla mahal sgt kak..tp berbaloi..

MizzTina said...

@dya : silakan..silakan..

MizzTina said...

@♥cikmOt♥ : harga sy xsure..kena call n tnye..

MizzTina said...

@fazrulnoor : ko crila salon lain.. hehehe..

bagus².. hahahaha

Nurulhuda Abdul Latip said...

Akak rasa akak tau sebab selalu gak datang bangi rumah adik ngan abang ipar..cuma tak mungkin la nak gunting rambut nak ke bangi kan, hehe

Innanie | Ariffin said...

tu lah memang payah nak jumpa salon for muslimah, btw hw bout the price. ok?? service cun tak??

boni kacak said...

kalau saya nak pergi boleh tak?? hehehehe

Kesuma Angsana said...

tq share with us ye

Munnafendy said...

xpernah lg la potong rmbut kat salon. biasanya sggup balik kmpung suh mak potongkan je..hehe..

ct kektus said...

mesti kelihatan lebih anggun dan bergaya kan lepas ni. hehehee :D

J.Syazwana said...

akak salu wash and cut bape harganya? huhuhu

Namee Roslan said...

namee dah lama tak treatment rambut ! hehe. nnti nk try lah gi sana ! :D . betul cakap tina, kalau nkptg rmbut jangan main ptg je kat salon mne2...nnti rmbut rosak lamaaa.

faiq said...

hehe..seb bek aku laki,boleh men potong mne2 je

aku HaniAsyira said...

senanglah kalau muslimah macam ni kan.. baru syok.

sal ya said...

bukan senang nak carik salon muslimah ni.

graviola anona said...

Salam semua,

Saya mengusahakan salun muslimah, perkhidmatan kecantikan dari hujung rambut ke hujung kaki dgn harga berpatutan di LOT 370A, JALAN LAKSAMANA, KG.LAKSAMANA, 68100 BATU CAVES, SELANGOR.

Untuk senarai perkhidmatan dan harga, lawati

http://emmeriszshop.lot.my

HUBUNGI SAYA UNTUK TEMUJANJI:- 019-2277492 (PN IZZA)