Jan 18, 2013

Sate Ikan

Assalamualaikum wbt..


Hey uols, malam tadi masa jenjalan kt downtown tu, kunun nak beli karipap panas².. bila nengok kemain ramai yang beratur tunggu turn, maleh pulak.. nampak tak.. nampak tak.. nampak tak betapa aku seorang yang bukan penyabar..

tetiba aku hairan tengok kedai sebelah dia.. sebungkus benda alah bulat² kemain banyak tersusun.. pastu macam tuan gerai tu bakar² something.. ok budak jakun, tu sate ikan.. tau pun pas nengok tulisan kat depan gerai dia.. sebelum ni beli tak ada pulak rupa gitu..

4 cucuk RM1.00.. murah gak.. walaupun ada lagi murah.. oleh kerana haku tamak haloba, haku order RM2.00.. 8cucuk uolss.. perut kecik, tapi kuat makan.. adik aku tunjuk muka pelik dia.. pahtu tanya lagi, "Kak, sedap ke ni?".. hey, sedap hokeyyy
 

sumber gambar : pacik Google

balik umah, tanpa membuang waktu, haku makan sate ikan.. tapi adik aku dah mendahului dengan 1cucuk.. tetiba dia kabor, "sedap la kak"..

yela, kat johor aku tak jumpa pulak sate ikan ni..

sudahnya, adik aku yang bedal banyak.. hampeh luuuu...


sekian kisah secucuk sate ikan..


notakecik : rinduuuuuu sangat kat fon sendiri.. sobs..sobs..target skang, HTC Butterfly!!!

41 comments:

  1. Sate ikan...sedap. Kat pasar malam khamis tu dulu ada. Memang slalu beli. Tapi skang dah tak der...huhuhu...

    ReplyDelete
  2. zaman sekolah mmg layan sate cucuk ikan....balik sekolah ngapp..balik sekolah ngap...cedappppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kannn..tp kt johor xde sate ikan ni

      Delete
  3. akak ritu pestime rasa...beli kat uniten...hehehe

    ReplyDelete
  4. slm jumaat sis!owh jelesnya dh lama akk cr sate ikan.ada sorg pakcik tu dh x niaga lg.dulu dia jual kt tepi sklh tp lps cikgu nmpk mrd2 beratur pjg smpi lewat msk kelas,pakcik tu diarahkan jual jauh2 huhu...sedap sate ikan lembut n kenyal,cecah sos yummy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam jumaat kak..sian kt pakcik tu.. btl kak, lembut n kenyal.. yumeyhhh

      Delete
  5. feveret saya jugak ni...kalau kat kelantan diorg jual seposen satu cucuk. salam perkenalan sis..jom singgah blog saya.
    nabihahsejutarasa.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, murah giler...

      salam kenal.. :)

      Delete
  6. Satey ikan ni fav ai since sek lg
    But now susah nk jmpa
    Kt kedai secucuk 20sen...dulu masa kecik2 2 batang 10sen jer
    Uwaaaa craving la plakヾ(@⌒ー⌒@)ノ

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar..sabar..blik mesia nt cri eh.. kt nihon xde eh.. ihiks

      Delete
  7. sedappp
    kat tempat eka pun ada... hhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh, apsal semua tmpt ada kt johor xde.. hahaha

      Delete
  8. ko pggil ni satay ikan eh??aku n iman pggil satay kopok..hehehehe

    ReplyDelete
  9. seingat aku dah mkn sate ni sejak umur 4 tahun kot .. hahahah
    sb time tu slalu ikut mak hanta abg pi sekolah depan sekolah die ade org jual...

    tp bila pindah kedah tak penah jumpa mai dok kl ni dpt mkn semula....

    ReplyDelete
  10. masa akk skolah dulu pakcik sate ikan ni mesti tunggu kat pagar skolah time balik. masa tu sebatang seposen je. sedap. ada sos pedas dan manis. dulu beli 2posen dh cukup.

    ReplyDelete
    Replies
    1. murahnyaaa...klu la skang pun murah cenggitu, mesti best

      Delete
  11. serius wak my fevret tu...wuah! rindu plak nak p downtown ni adus..tp skngni dah jauh bab duk semula kat sabah da hihihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..xpela, nk buat mcm mana kann

      Delete
  12. actually kalau zaman skang mungkin kata 4 singgit tu murah.. tapi ngan saiz macam tu T_T

    husband kata dulu seposen je secucuk.. aritu saya balik klate rumah MIL masih 5 singgit.. haihh.. makin mahal barang kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua dh mahal.. tu yg duit mengalir mcm air sungai je tu..

      Delete
  13. aaaahh teringat zaman sekolah dulu bunyi je loceng habis sekolah, semua kejar pakcik jual sate ikan kat gate sekolah hehehehee

    lamanye tak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lgi, cri n beli..mkn puas².. :)

      Delete
  14. smlm g downtown?combi pon ade gi..heheh

    ReplyDelete
  15. ni masa zaman sekolah rendah selalu makan ni.. ada jual kat luar pagar sekolah.. sangat sedap. dulu satu seposen je.. :)

    ReplyDelete
  16. ini kami panggil lokcing. rindu nak makan.

    ReplyDelete
  17. ini klu zaman sek mmg byk jual ni..sedappp :D

    ReplyDelete
  18. kite pon tak pernah jumpa ni. setakat fishball tu selalu lah. :D

    ReplyDelete
  19. aarrgghhh!!...satay ikan..feveret time kecik2 dulu..

    ReplyDelete
  20. masa study kat trengganu, merata nampak sate ikan ni..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com