Jan 21, 2013

Sepang ~ Nilai 3

Assalamualaikum wbt..

sekali lagi, mahap ye untuk beberapa blog yang memang aku tak boleh baca apatah lagi nak tinggalkan komen.. ampunnn..

Ahad semalam, encik beliau kabor nak ke LCCT, kete kawan dia rosak.. pastu suh jumpa kat mekdi Kota Warisan.. oleh kerana lama tak menggatal *LOL*, aku pun bersiap ke sana.. mencekik hashbrown + milo suam.. tetibe kawan dia ajak ke Sepang F1 Circuit.. ada apa??

encik beliau bertujuan nak ke Nilai 3.. cari barang kawen.. wakakaka.. jangan percaya ye.. sampai kat Sepang F1 Circuit tu, aku dah confuse dah.. ada event apa senarnya.. aku nengok bersepah superbike.. aku tak tau nak kategorikan sprint test ke, hape ke.. mahap, gambar tak ada.. tak kenan aku nak tangkap gambar bagai.. tambah lak, berdesing telinga aku ni..

panassss..kendian ke Nilai 3.. cari barang rumah la.. carpet..cermin besar.. frame.. langsir.. pengajaran ke Nilai 3, jangan pegi kedai yang dah ada NAMA.. tak dapat bagi contoh, bahaya.. memang la dia buh harga mahal.. siyes.. pegi je kedai² kecik..jauh lebih murah..

macam tu gak beli barang kawen.. jangan la duk pegi ke kedai yang dah gah namanya.. mencekik leher wooo... aku tau satu kedai ni, harga berpatutan.. tapi lupa nama kedai.. hewhewhew

pastu, nak harga murah, pegi hari biasa.. weekdays.. ko bayangkan.. kawan aku beli karpet harga RM120, yang mana aku beli kat kedai biasa² je, saiz sama, bervulu² jugak harga RM80.. banyak tak beza?? boleh isi minyak kete tau duit tu..

satu lagi, sehabis mungkin kau tawar harga.. kalau rasa masih mahal pada korang, acah² kuar kedai tu.. confirm dia panggil balik dan tanya korang harga yang korang nak.. macam semalam, karpet tu harga RM240, dia bagi RM200..aku cakap kurang lagi.. dia tak nak..ok, aku pun nak kuar kedai.. terus dia panggil aku... dah la panggil ADIK.. wakakaka.. so, finally kami dapat RM180..


tapi kan, aku lupa nak amik gambar karpet cun tu.. kaler merah hitam.. seksi kooooo.. perangai aku skang payah nak snap pict, pastu menyesal sebab tak ada gambar.. *sila tampar*


sekian, tips berguna jika ke Nilai 3.. *berguna la sangatttt*



notakecik : nampak sangat aku tak ada keje..hapdate blog je... muahahaha

40 comments:

  1. betul tu ...pg weekdaysa kalau kat nilai ni n pastikan tawar dulu!

    ReplyDelete
  2. paling xsuke gie Sepang Circuit..rimas je rase..kene standby mental n fizikal sbb bln 3 nie kene gie Sepang..ado F1..adehhhhh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhhh..best la tu.. tp mmg pun kena tahan mental n fizikal..

      Delete
  3. mmg selalu pegi sini kalau nak buat wedding ke cari langsir ke ape.,tapi kene pandai pilih kedai kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl..jgn main redah.. kang duit mengalir mcm air terjun

      Delete
  4. mila tau cne karpet tu tapi memg cun merah hitam..

    ReplyDelete
  5. sy setuju dgn Mizz Tina..pegi hari minggu atau cuti sekolah memang tak dapat nak menawar sgt..baik pegi hari biasa je..

    ReplyDelete
  6. eh blog kamu ni xde gambar pun xpe sebab suke baca gaya penulisan kamu :)

    kalau macam wina mmg x reti nak menuli so wajib ade gambar hihihii..

    p/s lama x pegi nilai 3..thx for the tips!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak..alamak..suke ke?? tsk..tsk..terharu..


      most welkem..

      Delete
  7. tak suka sgt pi nilai 3 sbb panas ... hahaha kedai aksesori keta laki aku kate murah berbanding KL, bangi Kajang

    ReplyDelete
    Replies
    1. xpernah lak g kedai aksesori kete.. klu murah ok la..

      Delete
  8. dh lama xgi nilai 3.
    semua mende beli kt kl jek.
    panas kan kt sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kak..bahang.. blh sakit kepala..

      Delete
  9. Nilai tu nampak je besar, cam banyak barang. Tapi mahal laa, bukan murah sangat. Pada org yg memang berduet takpe kut nak shopping situ. Hahaha! Kalau tak, penat jalan kat sana. Pusing2 pun takde la bekenan sangat ngan barang dea. Dah tak bekenan, mahal lak tu. Grrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pandai cri kedai murah..siyes nt dpt murah.. :)

      Delete
  10. pakar rundingan harga nih.. kite tak reti nak tawar menawar.. sedih tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..xde la pakar sgt.. pakar kelentong ok kot

      Delete
  11. my husband paling menyampah klau diajak ke nilai....hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..seb bek encik beliau akak ok

      Delete
  12. eeh, ingat cari barang kawen betul2. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahaha..rajin lak akak cri brg kawen

      Delete
  13. I paling tak suka tawar menawar, I baran. Lagi2 kalau ngan Papa JJ, dia jenis takper la takper la, orang cekik leher dia pun dia still takper la...

    ReplyDelete
  14. wah...rindu plak nilai3...saya dulu study kt usim...hostel kat nilai 3..selalu gak round2 situ..round je la...nak sopping xda duit sangat, student katakan..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. skang g la round..kompom duit hbs kt situ je

      Delete
  15. rasanya semua tempat kalau nak shopping kena mcm tu kan kak

    ReplyDelete
  16. terima kasih tau sebab bagi tips tu :)

    ReplyDelete
  17. HAI :)


    mmg penyakit shopping nilai cm tuh... jgn pg time cuti perayaaan ngn kedai bsr2 mmg mencekik drh. gi kedai kecik buruk brg sama tapi harge lain kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai.. :)


      yup, btl.. biar la xde jenama ke apa..jnji kualiti sama

      Delete
  18. Lama giler.kottt tk.jejak kaki ke nilai ni
    Ada laaaaa 5 thn dah
    Huuu!

    Slalu nmpk mizztina kat blog cikmot =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuuu..mmg lama..



      hikhik..mekaseh.. :)

      Delete
  19. tak pernah samapi NIlai 3 lagi.. Bab acah kelaur kedai tu, setuju! memang selalu dipraktikkan.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dtg la sesekali tu..tgk acane suasana panasss kt cni..


      senang kan buat cara mcm tu..hahaha

      Delete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com