Jan 31, 2013

Van Jenazah

Assalamualaikum wbt..

Ok, pasal semalam tu, aku dah ok dah.. cepat tak aku ok?? wakaka.. aku memang ni, ngade.. orang jawa kata, mentel.. *lempang lelaju*

hari tu kan, aku ada nampak van jenazah.. lampu tu menyala².. masa berdesup laju, aku pasan kan sesuatuuuuuu... *seram tak?? seram tak?*

bukan pasan jenazah tu mangun dan lelambai kat aku..tapi pelik dan hairan bila langsung tidak diberi laluan.. kalau ambulans, polis, bomba segala tu, senang je orang bagi laluan kan..

van jenazah tu rasanya nak cepat.. yela, mana boleh lengah²kan hal urusan jenazah ni.. nape korang tak bertimbang rasa beralih ke tepi sikit.. tak kan nak bunyikan siren lak..

maybe kalau yang bukan islam tak faham.. tapi kan dah bagi signal.. ke tepi...ke tepi.. *cara ucop wilcha sambey buat gaya tangan* ok, tak lawak..

aku siyesli, jujur kabor.. nampak van jenazah, vulu roma terus tegak berdiri.. seremmmmm gitu.. apatah lagi nampak tempat mandikan jenazah tu.. 

kalau pegi masjid putra, nak amik wuduk mesti nampak sign bilik jenazah *kalau tak silap*.. tu pun rasa semacam.. ok, merepek!!! *lempang lagik*

ingat ye..bukan ambulans, kereta polis dan bomba je patut diberi laluan..

 
sumber : Google
gambar van jenazah negara mana ni?




notakecik : heyyy korang semua.. ada tak mana² web yang boleh booking online tanpa menggunakan kad kredit.. aku mana ada kad kredit semua tu.. plssss.. minta tolong ye..

23 comments:

  1. fobia kalau bomba, polis, van jenazah lalu... lg² tgh drive mulalah kelang kelibut nak ketepi.. lagi² ambulans.. hadoilah... syes tau... darah mmg gemuruh...

    ReplyDelete
  2. betul tu...patutnya van jenazah pun kena pasang siren cam ambulan...kena gak bagi laluan...kan dosa kalu kita lambatkan kebumikan jenazah...alfatihah

    ReplyDelete
  3. pnh dlu masa arwah abg ipar meninggal...ada lori buat bodo je dgn kereta kitorang bderet blkg van jenazah..last2 my bro lalu sblh lori dan bg isyarat ke tepi, bru dia ke tepi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hurmm..payah kan mcm tu.. xde perikemanusiaan..

      Delete
  4. betul tu... susah kan.... bg kita yang tak ada kad hutang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la psl.. tp ok gak xde kad tu..hahaha

      Delete
  5. betul2..van jenazah pun patut ada siren laa.... orang non muslim tak tau menda2 gini...
    jom propose kat kabinet nak?

    uuuh ayat kat van tu ...seram mak!! everyone shall taste death...gulp...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak buat usul ye..

      tu la pasal.. mmg insaf baca

      Delete
  6. ehh betul la..kalo van jenazah org buat x pandang jek..

    ReplyDelete
  7. kat tempat kerje akak memang ada jer van jenazah nie... selalu jer rasa insaf bila lalu kat tepi van.. huhuhuhu.. bila pulak turn kita kan...

    ReplyDelete
  8. ohhhh mb dia xtau pun itu van apa...

    yer i meremang

    ReplyDelete
    Replies
    1. mustahil utk xtau sbb ada tulisan kt depan van..hurmmm.. xalert kot..

      Delete
  9. kan...agaknya semua orang ingat van biasa tu pasal buat dunno je kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknye kot.. sbb sama kaler je dgn van lain..

      Delete
  10. "everyone shall tastes death" kemain seram tagline dia..

    ReplyDelete
  11. tagline dia..hahah samalah dngan sy kak. huhu

    ReplyDelete
  12. KAlau i mmg bagi laluan van jenazah sebab takut duk kat belakang lelama. van houten kalu I ngap.
    booking online...booking apo?

    ReplyDelete
  13. Ala, komen lepas ke tak lepas ni tadi?
    Panjang2 dok taip dah, huhu

    Aah, nak booking apa online2 ni? Hotel?

    ReplyDelete
  14. everyone shall taste death..perghhh..tagline betul2 buat org ingat mati..:D

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com