Feb 20, 2013

Begitu Begini

Assalamualaikum wbt..

aku cuma mampu berhiatus tak sampai 24jam..apakah?? ikutkan nak lelama sikit.. kakakaka...

aku ni pemandu baru di jalan raya.. aku rasa selalu kena "buli" dengan pemandu yang kononnya pro tapi bangang abadi..

semalam, helok aku Q kat traffic light, datang seketul alza kaler kelabu bernombor BLX498# terus potong Q.. aku boleh sabar lagi walaupun dia dah membujur lalu melintang patah kat tetengah simpang... kendian, masuk pulak estima bernombor BLR###.. duk cantas aku.. sabar lagi tina.. masuk traffic light kedua, masuk honda city kaler itam bernombor WSH##4 yang dipandu PEREMPUAN BANGANG meredah memotong Q.. siyesli aku dah menyumpah.. memandu dalam keadaan marah sangat bahaya.. dan aku la tu.. orang kat malaysia ni makin mahal kereta, makin banyak harta, makin bodoh!! maaf la kasar pepagi ni..

pagi ni pegi keje, follow kereta yang maha lembap yang sesikit nak tekan brek padahal depan dia cuma ada semut melintas.. stupido kuasa dua..

dengar kat radio gosip hangat yang katanya Fizz Fairuz putus tunang.. nak cakap apa?? takziah la..malas nak tulis lelebih, kang salah pulak.. cuma satu je, selidik dulu latar belakang bakal suami/isteri ye..

pengaruh...orang malaysia kuat sangat terpengaruh.. dulu style menari kuda.. skang pesen menari yang aku tengok dah serupa ulat.. maaf ye.. tak kisah pun korang nak ikut ke hape.. tapi bila benda lagha macam ni, ramai yang suka... siap ada kawan aku kat FB yang post status, "tak sabar nak tunggu harlem shake ni merebak kat malaysia".. eh, tersebut pulak..


last sekali, buat pemandu² kereta yang aku sumpah semalam, moga korang insaf la.. baca balik buku undang².. jangan jadi dungu dan biadap!!


okbai


notakecik : pepagi dapat seketul pisang.. mekaseh wani!!

34 comments:

  1. selalu jugak kene... pemandu suka potong Q ni .... mentang²lah kt ni perempuan...

    ReplyDelete
  2. seriusly that harlem shake we call it "retard shake". saper2 buat kalau nak kena bahan sila kan. I mmg dah tak leh blah ngan gangnam tu, tapi harlem shake?
    drive carefully dear, no matter what. yang bangna tu honk kan jer. eh awat I macam mara-mara sayang jer lately ni yer?

    ReplyDelete
  3. selalu jugak kene gitu bile drive..kalau dh naik darah kat kepala mmg jgn harap la kete2 seterusnye nak main pancung lg dh..hehehe..

    harlem shake??????..penyanyi ke ape tuh????..tarian??..

    ReplyDelete
  4. kena macam ni memang nak menyumpah je rasa..kadang hujang lebat pun boleh nak cilok..berlagak sgt ngan kete beso..kalau tampal 'P' kat kete lagi senang nak kena buli..

    ReplyDelete
  5. akk,kalo rara ni.dh lali dh kena cm tu.smlm kes rara ada aunty tua ni.nk jugak potong Q,so bg jelah.mls nk gaduh.kalau ikut hati.nk langgar je depa ni.

    ReplyDelete
  6. tina marah sgt ni. sabar ok. nnt darah tinggi plak.

    ReplyDelete
  7. i kalau kena cam u, sure dah honk gegila. hee..

    ReplyDelete
  8. Apekebenda harlem shake ni? Kene google ni japgi

    ReplyDelete
  9. ha ah..harlem shake..orang kita memang cepat terpengaruh dgn budaya luar....
    akak tau zapin jer...

    kalau orang potong q, kita jangan pandang orang tu, buat tak tahu jer.... nanti dia tak berani nak potong... kalau kita pandang2 dia, maknanya kita aware yang dia kat sebelah kita.....

    orang pakai kereta besar ingat depa ni bagus sangat??? kaya!!!! bagus tang mana? kalau adab pun tak ada... wahhh emo makciksenah..ha ha ha..

    ReplyDelete
  10. harlem shake?? apekah??

    saya lagi blurrrr :)

    ReplyDelete
  11. oit oit...tu no kete akak tu...ishh...

    ReplyDelete
  12. apakah harlem shake itu? akak tak tau laa, maklumlah dah tua. Sekarang ni mana yang elok kita ikut dan tak elok jangan ikut, senang je..Dunia memang dah di akhir zaman..

    ReplyDelete
  13. mmg rmi org suke ptong q.. sume nk cpt.. kononnye hihi sbr byk2 ye..

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum. dance gaya baru? Astagfirullahalazim. sheila pun tak suka gangnam and whatsoever ni. bukan sunnah Nabi.. tina, sila banyak beristighfar... semoga diorang2 tu insaf insyallah :)

    ReplyDelete
  15. mmg haram kan org cmni? tp mun slalu tak mengalah. jgn pandang kancil sebelah mata...hehe

    ReplyDelete
  16. besa wak situasi camtu...n mmg selalunya pemandu lelaki yang buat camtu...orang2 camni tak tahu erti kesabaran kot...hingga tak peduli perasaan orang lain~ tu yang buat begitu...sedangkan kita tak suka orang buat gitu..kenapa pula nak buat kat orang lain kan? susah juga pemandu2 keta sekarangni..sabar saja ya wak~

    ReplyDelete
  17. manusia ni kadang2 xdpt pikir apa yang ada kat kepala dia kan...

    ReplyDelete
  18. Kemaen marah lagi. Hahaha! Tp ye lah kan? Bwk kete ni kalau kita punya la hati2 tp org laen bawak cam haprak pun still bahaya gak. Dorang tak rasa pape kita lak yg berdebar2 jek bila dorang drive cam jalan tu dorang yg punya. Hahaha!

    ReplyDelete
  19. biasanya kereta2 bsar macam tu lah lagaknya. ish3.

    ReplyDelete
  20. Akak kalau kereta fes nk ptng mcm tu ley buat2 tak nmpk lg..tp kalau dah kereta blkng smpai 2 3 bijik nk gak..silap lar derr...kalau ko tak nk kereta ko kene lnggar..ko masuk ar...eeaahh akak mmng kental.ngeeee...

    ReplyDelete
  21. hehehe jangan la mrh :P


    jom tengok entry saya di Pratonton Pada Suatu Cinta dahulu

    ReplyDelete
  22. akak dik kalau memandu tetiba jadi baran..kalau tak cool jek.. setan kot ek..hahaha

    ReplyDelete
  23. dapat bayangkan situasi akk ni. erghh memang geram lah kalau drive pemandu lain wat camtu.

    ReplyDelete
  24. aku suka la kombinasi entri ko ni...pendek je tapi padat isi..ade pasal buli jalan raya, ade pasal artis, ade pasal harlem stai..hahhaha..

    oppa harlem shake stai ade tak?

    ReplyDelete
  25. sabar la ye wahai teman...huhh tu kes kat jalan kalau bisness pon sama...lagi sedih sebab orangnya nampak depan mata gituw...kalau dlm kete nampak nombor plat jek...kalau boleh nampak driver konpem muka dia terpampang dlm blog ehehehe kena pasang lagu ke apa2 bacaan dlm kereta kot supaya mood lebih cool :)

    ReplyDelete
  26. Dapat ku bayangkan situasi mu dik. Akk selalu kena kat traffic light. Kita penat lah beratur panjang kan, pastu dia sesuka kati nak mencantas. Memang bangang. Akk hon jer tina. Fedulik ah keta ko beso. Aku pon bayar cukai juga.

    ReplyDelete
  27. yelah cik tina,kita ni pagi2 kalo xdpt dosa maki hamun mcm xsah ja kan,asyik nak naik angin ja..tambah2 anis ni panas baran.hukhuk

    tapi ada org ckp kalo xmaki hamun semasa memandu dekat Malaysia,anda mmg penyabar gila! -,-

    ReplyDelete
  28. biasalah kak . pemandu kt Malaysia ni tak reti undang2 kebanyakannya ..

    ReplyDelete
  29. mcm2 ragam org atas jalan raya ni kn kak...ca paling bosan follow bontot kete yg suka main brek..bawak 40-60 xkena tempat...haish..mcm nak sondol je bontot kete dia.nasib syg kete sendiri.hehe

    ReplyDelete
  30. memang geram dengan orang yg selalu potong Q.. tak beradab.. org lain tunggu lelama, ko boleh pulak selamber potong.. emmm, tapi, itulah relaiti di Malaysia ini..

    ReplyDelete
  31. eeeee geli lah harlem shake tu entah pape je. aduhaiiii.

    semalam ade mat motor cilok2 tem jem.
    langgar kete kite sampai klip bumper depan bawah patah.
    pastu die lari.
    memang saket hati betul lah :(

    ReplyDelete
  32. tak tahu mende pun harlem shake tuh.. kalau drive paling benang pasal tak bg signal lah...

    ReplyDelete
  33. potong que tu biasa kot kalau kat bandar2 besar macam KL..maybe mindset diorang dah terbiasa, nampak kereta pasang signal jer, terus org akan bagi laluan..

    tapi kalau kat bandar2 biasa macam kat kuantan ni, jenuh pasang signal xde sorang pun nak bagi jalan..hahaha

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com