Feb 22, 2013

dunia...dunya...donya...

Assalamualaikum wbt...

Seharian tadi aku cuba buat keje...atau lebih dikenali buat2 ada keje.. keje datang dari semalam, kul 3 baru terkial2 nak buat... berkobar2 nak jengah blog kawan jadi terbantut dek super kelembapan internet.. 

Nak guna enpon gabak ni, takut disalah ertikan...

Salah erti yang aku maksudkan, manusia2 besar kat opis pandang sinis.. cakap2 belakang yang katanya aku leka berfacebook.. dunia..dunia... penuh manusia busuk hati...

Dari semalam menunggu jiran yang bagi nota ketidakpuasan hati pasal parking, tapi tak muncul2... biasanya balik mesti sama waktu dengan aku.. pagi tadi aku pandang gak dia, berharap dia pandang aku, tapi kalih sikit pun tak... satu lagi spesis manusia yang berani cakap besar kat belakang kita.. dunia...dunia...

Semalam ada beli karipap kat kantin... kantin?? Dah macam sekolah lak.. ok abaikan.. seketul kuih rege dia patposen... kata lebih skema, empat puluh sen.. tea break niat nak makan karipap tu.. tetibe kawan pelawa karipap yang dia beli kat luar.. sama harga gak.. tapinyaaaaaa...saiz sangat jauh beza.. kalau pun nak kaya sampai akhirat, berhagak la..

Puas aku nak upload gambar dalam entry ni.. lembap kemain... hai la internet..internet..



Notakecik : ngah buat persiapan mental untuk hadapi hari itu... mohon empangan mata  tak pecah... mohon...mohon...mohon... *nyanyi lagu shiela majid, ku mohon*

11 comments:

  1. dunya adalah sejenis buah yang rasa manis manis kelat rupa seperti pear. sedap.

    Dunja moja(baca as dunya moya) = sayang ku.

    hahaha lari dari topik, cheer up dear. donia donia!!

    ReplyDelete
  2. epok2 dah 40sen ? mahalnya -_-


    hari tu hari pe kak..

    ReplyDelete
  3. Samalah dgn akak kt opis..kalau guna hphone gabak or tab, sure ada yg sok sek sok sek dblkg..bkn org kite..bngsa lain...tht why during opis hr jrg sgt bw...huhu

    ReplyDelete
  4. kalau kat taman perumahan, bab parking ni memang sensitif... sape cepat dia dapat, pantang alih kereta mesti akan ada kereta lain ganti tempat tu..hehe

    ReplyDelete
  5. huhuhu besa r tu wak..tp sal gne hanpon tu..gune jew wak..takyah nak fikir dorank2 tu..kalo tak siap wak yang kena bkn dorank pon..trserah dorank nak fikir apa..yg pnting kta berbaik sangka jew ya~

    ReplyDelete
  6. paling menonjol topik karipap rege patposen tu..sama ar kt sini...tp kecik kemain saiznya...x b'baloi..

    p/s : hari tu = hari bahagia kah...?? huu :p

    ReplyDelete
  7. kalau karipap tu mahal tapi sodap tak kisah sangat kot,...=D

    ReplyDelete
  8. hari apa?? hari apa?? nak tau!!!

    karipap tu sama tak kesedpnnya??

    jiran tu berani pom pang belkg n tulis surat je kot.. takpun dia dah malu..

    *komen dari bawah..

    ReplyDelete
  9. Skg semua bnda dg mhl..kuih mkn mhl tp dok kecik tu jgk..huhu

    ReplyDelete
  10. kat sini kuih sebiji 50sen
    mahai.. =.='
    lama tak makan epok2 sana ada tak..?

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com