Feb 26, 2013

Kemalangan

Assalamualaikum wbt..

OTW ke opis tadi..aku ternampak ada motor seketul duk atas divider sebelah lampu isyarat.. masa masuk simpang, sah la memang ada eksiden tadi.. atau maybe malam tadi...

dengan helmet bersepah.. pastu ntah ada apa kat tepi jalan tu.. serpihan motor tu kot.. teruk gak.. tapi mangsa tak ada dah..

aku terfikir, maybe langgar lampu merah.. bukan langgar tiang lampu.. gini la ye, penunggang motor ni aku kira spesis berani mati.. lampu dah bertukar merah pun masih nak redah..

semalam pun ada nampak macam tu.. mujur tak kena langgar sebab motor lain elak dia.. kadang² bila kita ni dah cukup berhati², orang lain lak buat naya.. lampu brek tak menyala.. tak bagi isyarat... meredah macam lembu menyondol.. gelojoh.. ni la sikap orang malaysia..

aku paling bengang dengan bas kilang.. kalau lalu selekoh tu, sehabis mungkin nak laju.. biadap.. aku yang nek motor ni seram.. macam kena kejar dengan hanjeng je..

aku bukan nak kutuk orang yang nek motor ni.. aku sendiri nek motor woi... siap dapat gelaran minah rempit.. motip?? 

sedar²la..hilang nyawa tak ada ganti tau..  


okbai


notakecik : nak gurau pun serba salah kalau ada spesis sentap 24/7

30 comments:

  1. semalam pun ada eksiden kat laluan akak nak p keje...nengok abis tiang lampu isyarat dan pokok tumbang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haishh.. dh kena kuarkn duit tukar tiang baru.. ehhh

      Delete
  2. tang lampu merah tu satu kes tang lampun tak dan nk hijau dah jalan tu lagi naya ... org tgh laju kerja lampu kuning die sama geli nk pulas minyak bila nampak lampu kuning jalan org ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la kak, semua nk cepat... sudahnya cpt gak masuk sepital..

      Delete
  3. betultu bas mmg gile..pernah bas cucuk2 kt blk krete.. dah la tu jalan kg..xperlula nak laju gile kan..geram sgt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb dia fkr dia bw kenderaan besar, tu yg berani..

      Delete
  4. yang buat perangai tak senonoh tu lah yang membuatkan mereka yang senonoh dipandang tak senonoh...

    depa ni kadang2 tak sayang nyawa dah kita pulak yang kena berhati2... hei gerammmm gerammmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. byknya perkataan senonoh kak oi..hehehe..

      kite hati²..depa langgar kite.. acane tu?

      Delete
  5. gerun dengo pasal eksiden nih..kalau tgok apatah lagi..huhu..

    ReplyDelete
  6. gerun dengo pasal kemalangan..jkalau tgok apatah lagi..huhu

    ReplyDelete
  7. ishk! takut sgt zaman skrg ni.. org bwk kenderaan dah mcm org gila, huhu!

    ReplyDelete
  8. tadi masa kat site pun nampak motor kena langgar dgn kereta. kesian pula kat motor tu.. org yg bawa kereta ni mesti selalu ingatkan diri sendiri, beri perhatian pd motor2 kesian mereka..

    ReplyDelete
  9. Kat berita dlm seminggu ni mmg cite eksiden bassss jek
    Gerun!

    Kak nad dok bndr saujana putra
    Kire dekat la jugak kot dgn upm tu
    Hee

    ReplyDelete
  10. lg satu jgn sibuk berSMS masa drive. mesti hilang focus nnti

    ReplyDelete
  11. I janji I tak sentap lagi :D:D
    Cara orang kita di atas jalan raya, terkenaal as "TIM". This is Malaysia, kata nya. hehee

    ReplyDelete
  12. so. berhati hati la yg menunggang kenderaan 2 roda ni ye. eheh.

    ReplyDelete
  13. urmm..kekdg kita dah berhati-hti tp kelalaian pengguna lain kita jd mangsa..tu la owg kata malang tidak berbau..

    ReplyDelete
  14. dulu elya nak naik moto ..mak tak bagi...
    now bila naik moto dgn suami...suami pulak tak bg sebb die takot membahayakan diri isteri..cewahhh..haha

    ReplyDelete
  15. bukan motor je kak yg kejar lampu merah. kadang2 kereta2 pon sepesen. makin lampu dah nak merah, makin laju pulak dia. -_-

    ReplyDelete
  16. kalau tgk bas memecut tu mmg geram kan..xsedau diri betul dia tu bas!

    ReplyDelete
  17. Apa2 pn CikTina sila berhati2 yer bila merempit hehe :)

    ppsstt.. salam perkenalan.. baru je follow blog ni :)

    ReplyDelete
  18. oh yelah..my ofismate pun baru2 ni accident dgn moto kt traffic light..kes langgar lampu merah...teruk jgk..hmm,kena la fikirkan pengguna jalanraya yg lain jgk kan..

    ReplyDelete
  19. Bukan motor jer yg langgar lampu merah, keta pon sama gak.

    ReplyDelete
  20. sebab tu kite tak berani nak bawak motor area kl ni. memang bahaye. huhuhu

    ReplyDelete
  21. moto ke..kereta ke..same je..slalu je ade yg langgar la,pu merah =_="

    ReplyDelete
  22. dulu balik sekolah naik motor seram gila bila ada lori besar potong. sayup2 je kalau lori tu tersenggol sikit memang habis lah. huu seramm..

    ReplyDelete
  23. Kali ni nak ingat pasal apa yer..

    takde ingat apa2 kot..hahaha..perangai tipikal orang kat malaysia ni, kuning means kena laju2 lagi supaya tak merah..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com