Feb 14, 2013

Kenyataan | Handbag dan Wifi

Assalamualaikum wbt..

kunun nak share cerita pasal kenduri potong jambul si Labu yang tak berapa ada jambul tu.. tapi tak jadi la.. gambar tak boleh dikongsi.. mahap..

aku ada 2 gambar nak tunjuk.. eleyhh, mesti ramai dah tengok kan.. btw, gambar ni ada kaitan gak la dengan aku.. dan maybe ada kaitan dengan ramai orang..

miahahaha.. korang paham tak.. bila gini, aku teringat lak isi enbeg dak Jna tu.. banyak kemain.. tapi kite sama.. siyes, beg pempuan memang macam² isinya.. bedak, lipstik, kunci, usb cable, tisu..bla..bla..bla.. 

pernah satu hari aku suh adik aku cari barang dalam beg aku.. dia mengeluh sebab tak jumpa.. dia kata, "ni apa dalam beg ko kak.. dinasour ada, gajah ada, kambing..lembu..ayam.. makanan kucing..semua ko sumbat dalam beg..".. makanan kucen dik!!! bela kucen pun tak.. see, banyak kann.. itu belum jadi mak orang lagi.. botol susu, pampers, baju baby, tuala kecik..




korang nampak tak? kecik sangat tulisan..
dulu, aku memang pindah randah duduk.. orang nomad.. pernah duduk umah flat yang ramai bangla.. hari² nanges.. then pindah, umah flat jugak.. selesa sikit sebab ramai Melayu.. masa kat sini la banyak betul wifi aku dapat.. ada lak jiran baik hati tak letak password.. aku senang hari mentenet..lelama dia pasan kot.. terus bubuh, "Not FREE anymore".. tu diaaa.. besar dia letak.. kakakaka.. marah lettew...

skang tak ada dah.. pakai tenet sendiri je.. dan serasa nak beli Yes 4G pulak.. 

okbai

whatsapp ada masalah ke?? mesej yang entah tahun bila baru sampai.. ni lagi la buatkan aku makin malas nak reply wassap ni..



notakecik : mak aku pesan, jangan sesuka hati nak share hal peribadi dalam facebook atau pape je.. khususnya gambar.. kena hadkan segala mala gambar pasni..

39 comments:

  1. hahahah. yg part handbag tu mmg. sy pun main sumbat mcm. best handbag besar ni.
    yg part wifi tu mmg ye. bersepah je

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann..best giler.. silap² bf pun tumpang brg dlm beg.. btl x??

      bersepah..tp semua ada password

      Delete
  2. Standard la beg pmpuan.. Kl xde barang bjn beg pmpuan la namanya kan.. Kl bleh sume pn nk sumbat lam handbag sampai senget bahu galas.. Bila phine bunyi jenuh selongkar last2 haram tak sempat nak jawab phone pn.. Bhahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..btl!! selalu xjwb fon sbb xtau mana lokasi fon..

      Delete
  3. btl kalau beg pmpuan mmg complicated sikit
    semua bnda nk disumbat
    sbb tu xsuka handbg kecik kecik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kecik² xbest.. isi brg sikit je kan.. kakaka

      Delete
  4. hehehehehe rara pon skrg ni bila ada anak,segala mak nenek dlm handbag,headband anak,mainan,pampers,wipes.segalanya lah.haisshh.

    wahhh banyaknya wifi.tp kalo leh guna mmg best lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh mcm almari bergerak kan..

      tu la, xleh lak..

      Delete
  5. memang betul pun . segala bagai benda nak letak dlm handbag .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujur xmsukkn dapur sekali kann.. haha

      Delete
  6. dont over expose...

    eh akak pun sama, cable tepon, cable usb, meksis cable, pad, lipstick, dan bla bla bla... kadang2 bila hp berdering, sakit hati sebab tak jumpa hp dalam beg..muahahaaa

    eh mcm best pulak dia taruk wifi dia, NOT FREE ANYMORE...ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakaka.. khenn.. dh mcm hutan dlm beg tu.. kena tebas semak dl bru jmpa fon...


      kejam bunyiknya..

      Delete
  7. Biasalah tu. Org pompuan byk simpan harta karun dlm bag.

    Jarang update status kat FB.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kdg² berguna gak kan kak..


      sm la kak..

      Delete
  8. pasal bag tu kan mmg pon. segala macam ade. makin besar bag makin belambak la sii nye. encik tunang slalu marah kalo beli bag beso2. last2 kalo kuar barang die gak ltk dalam hand bag kte. huhuuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..see, ada gak kegunaan utk dia kan...

      Delete
  9. eh, kak nina. nak tanya. orang batu pahat kan ? mcm familiar lah. pernah ke pagoh tak ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pembetulan..kak tina tau.. hehehe.. yup, org bp.. pernah..tp dl la..

      Delete
  10. Sorang kawan saya pernah sound, the bigger ur bag... the more shits u put in it. hahahah terkena akak.
    wifi kami ni pun curik jiran punya, kih kih kih seb baik member.
    gambar, tu ah kadang2 macam malas jugak nak letak bebanyak, tapi terletak jugak huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sentap uols!!!
      member xpe.. curik ada kebenaran kannn...

      Delete
  11. Akk pun gitu..sgla mak nenek dlm hndbag..haha

    ReplyDelete
  12. adat le tu beg pompuan..tapi kalau dating, bertambah penuh beg sebab kena letak barang bf lagi..haha..terus warning tak bagi free wifi dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..bising² pun tumpang beg kite gak kan..

      marah sgt, trus warning..

      Delete
  13. hahaha~sal hand bag tu krole stuju sgt..sebab slalu tngok dalam handbang wife...hihihi,dah macam poket doremon ngeee...wuah! nasib bek wak pndah...kalo krole pong dok flat byk bangla adus mmg tak selesa~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..poket doreamon pun byk kegunaan tau...

      Delete
  14. hahahaha...bag pompuan memang macam tu kannnn...akak ni lagi sekarang dah beranak kecik..lagi macam2 ade dalam handbag..segala pampers..stokin..sapu tangan..menan anak..belum cerite barang2 akak lagi..kalau asben akak nak carik kunci umah dalam tu..mesti setiap kali pon die naik angin sebab tak jumpe...ngeeee...;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..dh mcm peraduan "cari dan menang" pulak.. kunci punye psl, kena mrh..

      Delete
  15. hahah.nakal tina pakai wifi orang ! muehehe. sape suh dia tak letak password.mehee.tang handbag tu, sama lah kita.namee pun handbag tak larat nak kemas .mesti sepah balik. lepas tu nak cari handphone macam nak menyelam je. raba2 pakai tangan 10 minutes baru jumpa handphone. haihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..dh dia bg free, guna je la.. kemas kemain ssh, nk sepahkan sekelip mata je kan..

      Delete
  16. hehhehehe ok la masih lembut lagi maksudnya...area rumah saya ni ada org dah letak "bukan BAPAK ko yang punya" huhhhh bebulu jek tengok...hehehe kasar sungguh sebab anak2 pon rajin baca kan...haihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..garang sgt tu.. bahaya anak² baca, tkt terikut lak..

      Delete
  17. HAHAHAH asl Na lambat tgk entry ni kekeke tp mmg ppuan mcm tu laa kak Tina taw ade kawan Na klau bole rumah dye nk letak dlm handbeg dye so senang laa HAHAHAHAHHA

    ReplyDelete
  18. haha..tersenyum sendiri sangatla setuju..nanti dah ada baby lagi la banyak barang..mak ai nama wifi macam2..hehe

    ReplyDelete
  19. haha. sama lah kite kak. :D

    semua benda campak dalam be. hehehe

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com