Feb 15, 2013

Lelaki tegur | Malu

Assalamualaikum wbt

Lokasi : Alamanda
Waktu : Petang kot

berjalan sepasang kekasih.. gadis memakai skirt kembang warne kunen.. bertudung ayu.. tapi melangkah dari pintu besar bersebalahan super bowl.. nahhhh, aku nampak tiang!!

aku pandang je.. 
dia : "nape ni?"
aku : "tuu..tengok tu.."
dia : "serupa tak yah pakai kain..."

dia memang bukan tegur aku.. tapi tegur kaum aku..malu gak.. pakai skirt.. jelas nampak batang kaki.. even alasannya cover pakai legging, ia tetap melekap kat kaki.. paham tak?? haishhhh.. ye, aku pun bukan perfect sangat.. tapi berhagak la sikit nak memakai tu..
 
sumber : Google
motif?? okla..tak nak cakap banyak.. kang kena tembak sedas.. fikir²kan la..



okbai




notakecik : maaf ye..

41 comments:

  1. dulu masa sekolah mila malas betul nak pakai kain dalam sebab panas,biasalah budak-budak lani kalau pakai baju kurung rajin pulak nak pakai kain dalam huhu...mungkin sebab pikir skank dosa suami tanggung jadi ada kesedaran kot -.='

    ReplyDelete
  2. Better jgn pkai skirt warns terang..carila skirt jeans ke..hikss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup..tp diorg mana alert mende gitu..

      Delete
  3. hurmm...tulah, jadi malu jugak kan...

    ReplyDelete
  4. gulp..kadang2 namee pun leka gak benda2 ni. tak sedar.plak kadang2 kain yang kita pakai nipis..bila kat cahaya memang macam xray. hoooooo

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebelum kuar umh kena testing dl.. hehehe

      Delete
  5. huhu...ingatkn kite je yg selalu komplen camtu..tp serius la kan..pakai skirt labuh tu dh ayu sgt dh..bila nmpk "tiang" tu terus fail! peringatan utk dri sndri jgk :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..anda gagal giteww... yes, kena beringat gak..

      Delete
  6. sebab tu kalau boleh pakai lah kain dalam takpun pakai kain yang tebal kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm² alternatif kak skang, tp ramai xamik peduli..

      Delete
  7. dia pakai legging ker? looooorrr, ahkak ingat dia tak pakai..tapi mcm tak pakai jer... tu namanya bungkus aurat.... he he he..ok *betulkan jambul jap*

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, pakai legging tp mcm xpakai sbb melekap.. kemain jambul dia..

      Delete
  8. huhuhuu...smlm terjumpe kereta sebelah mase jln jem..pakai baju kurung bertudung bawal litup tgn berinai dan ade rokok sebatang dijari yg berasap..huwaaa...ape nak jadi dgn dunia!

    ReplyDelete
  9. make sure skirt tu kain tebal. bukan nipis.. huuu

    ReplyDelete
  10. bengang btol tgk gmbr tu.yg bertudung baik xyah pakai tudung.haish.

    ReplyDelete
  11. alamak kawan sebelah menyebelah tak perasan juga kahh...teringat masa sekolah menengah agama dulu...itu gunanya didikan memakai kain dalam ketika di sekolah menengah walaupon kain tu tebal...grrrrrrr

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana nk pasan, kwn sebelah dia adalah bf dia.. erkkk...

      Delete
  12. benda camni dah besa kta tngok skngni~ ini tjadi rasanya kurang dedahan dengan ajaran agama~

    ReplyDelete
    Replies
    1. dh biasa tgk?? bahaya tau.. hehehe...

      Delete
  13. mmg memalukan..kalu nak pakai juga pakai la kain yg gelap kat dlm,takde la nampak kaki tu

    ReplyDelete
  14. Bukan kain jek...
    Baju kengkadang tu sama jugak
    Jarang
    Masa beli tk testing dulu ke ek?
    Oo beli online kot huhu
    Takleh nk test
    =/

    ReplyDelete
  15. :D.. ker sajer nak tunjuk walau pun dah tahu.. ntahlah kan.. smoga ada orang yang berani pi tegur terus kat dorang tu..

    ReplyDelete
  16. Hurmmmm...mangsa fesyen. ADa juga pakai t shirt lengan pendek nak nampak ketiak dah, tapi kepala bertudung...fengsan.

    ReplyDelete
  17. hiihi Na pernah tgk kat FB pix ni kot...ade 1 lagi kan kak Tina pix perempuan pakai tudung pastu pg swimming lebih kurang mcmni gak..cuba bila dah nama pun pg swimming confirm laa lg jelas dan nyata nampak tubuh nya kan..jtap Na rasa myb dyeorg x perasan kot..so xboleh nk judge apa2.

    ReplyDelete
  18. hmmm.. better nak pilih baju baik cari kaler yang dark sikit, right? kalau kaler yang lembut jadi camnilah, nak-nak takda inner dalam.. ~,~

    ReplyDelete
  19. terkedu tengok pic tue..so berhati-hati dalam memilih pakaian..ingatan untuk diri sendiri jugak :)

    ReplyDelete
  20. tu la, banyak jugak tengok orang suka pakai legging..padahal seksi kot...

    ReplyDelete
  21. Adesss...x sukagak nmpak tiang cmni..haizz!kan dh terkata..haizz!

    ReplyDelete
  22. wak tengok pown malu malu meoww..,kehkehhh

    ReplyDelete
  23. tp skrg mmg byk kain yang jrg,,, kalau perasan kan telekung pun skrg banyak yg jrg

    ReplyDelete
  24. Mak aih.. tak senonoh.
    kesian mak bapak mereka :P

    ReplyDelete
  25. huwaaaaaaaaaaa
    maluuu
    tapi hakikat ramai yg pakai macam nie
    paling sedih bila ada yg jalan ngan suami , pakai lagging , tshirt pakai tudung !
    sedey sbb ramai kaum suami yg x tahu perihal aurat dan hukum hakam agama .. hakikattt huhuh

    ReplyDelete
  26. kalau sy keluar dengan ijam pun sama jugak. dy yang tegur mcm tu. sy yang malu huhu

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com