Feb 4, 2013

Makan | Ayam Kampung

Assalamualaikum wbt..

Ke Nilai hari tu, bingung mau makan di mana.. puas² pusing, tersesat masuk area Tesco dan Giant Nilai nu.. mujur tak sesat pegi Batam.. wakakaka.. kalau sampai Siam, mau aku jual sensorang tu.. masyukkk

ok, perabihkan melalut tu Tina.. kembali ke pangkal jalan.. memula nak makan Ayam Penyet AP kat Giant tu.. pahtu nampak SAS Restoran Ayam Kampung, terus ke sana..

kiranya aku dah 2kali ke sana.. yang 1st tu, aku lupa makan apa, dan lupa sedap ke tak..

kalau dah tajuk pun ayam kampung, memang ayam kampung la subjek utama.. menu dia mostly by set.. aku amik set asam pedas ikan kembung.. ohoiiiii, mebeles.. siap hirup lagik kuahnya... tapi xleh habiskan, minyak hokey!!! mahap, tiada gambar makanan mahupun menu.. udah lapar, tak sempat nak snap².. tapi ada gambar lainnnnnn
gegadis comel bergaya di depan restoran.. 


gegadis comel pening mikio apsal balance banyak sangat padahal kalau ikutkan balance tak sampai doploh hengget.. tapi tuan kedai bagi doploh hengget.. jenuh tolak tambah darab bahagi.. rupenya tuan kedai tak kira satu set makan.. 

bila masuk balik restoran tu, dia macam bengang kot.. yela, biasanya pelanggan masuk balik sebab balance tak cukup.. yang ni lebih pulak.. hoi, makanan tu.. kena jujur.. kalau dia tak halalkan, acane..

gegadis gembira dengan baki yang sebenar.. *yang pegang duit tu giler!!!*


keseluruhannya, ok je.. sebabkan pekerja cuma sorang, so servis sangat lambat.. dan maybe dia stress, letak segala pinggan dan gelas pun macam menghempas.. wakakaka.. suka ati ko la dik.. sakit jiwa akak² ni..


oh, lupa lak.. Labu aku sedang membesar dengan jayanya.. sila lihat beliau..
 
miahaha..aku tak tau mana leher dia ni..10/02/2013 ni baru genap 2bulan.. berat dah lebih 5kg.. aku rasa nak lempang je budak ni.. haishhhh



dan, ini la hasil aku ke Nilai.. beli jam dinding je pun..
cantik tak?? baik korang cakap cantik, aku tumbok kang.. hahahaha... harga asal RM49.9, tapi 50% diskaun.. RM25 je.. rasa nak beli yang lain lak, tapi sales hari Sabtu dan Ahad lepas je.. dangggg

ok, banyak betul aku sumbat dalam entry ni.. sekian!!



notakecik : report dah siap..yay!!!

38 comments:

  1. dahlah makanan sedap, tapi servis pulak thumbs down ek uhuhuhuu..

    nak geget Labu boleh?? geramsss!

    ok jam tu mmg cantek..series x tipu! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la.. dri lapar, jd kebuluran..hahaha..

      silakan.. kekeke..

      mekaseh!!!

      Delete
  2. yelah dik kena jujur kan .. benda makan
    cantik nyeee jam nie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, tkt tuan empunya xhalalkan, jd kes lain lak..


      yeke? mekaseh kak..

      Delete
  3. huh 25? bapak murah.kalo x g mmg rugi lah kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt murahhhh..hehehe.. pegila rara..

      Delete
  4. ayam kampung, size kecil tapi rega mahal ..alahai..... tu pasal dengan tulang2 ayam pun kena makan jugak....

    ReplyDelete
  5. waaa comel sungguh la akak.
    kecik molek jewwwwww


    hey jam tu pekehal cantikkkkkkkkkkk sangat??
    nak satu..hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel?? jgn percaya gmbr tu...dusta semata.. wakakaka..


      cantik ke?? jom la pegi nilai.. kite beli..

      Delete
    2. nilai tu lalu aje..
      padahal bukan jauh ngat dari semban.
      umah kak ipo pun dekat situ je
      nak pegi tak terpegi2 lagi..
      waaaaaaaaaaaaa

      eleh cakap jela comelsss..zassss

      Delete
    3. jom la singgah..xkan lalu je kot.. hahahaha...



      yela², kena akui jugak kecomelan akak ni.. miahahah

      Delete
  6. wahhhh jam chantikkk murah ggggg..nak g nilai gak la

    ReplyDelete
  7. assalam..
    singgah n follow sni :)

    ReplyDelete
  8. uiyohooohh si labu sgt comel! sape tu? laki ke pmpn? haha

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. sbnrnya rs bersalah gak klu xbayar..

      Delete
  10. saya baru nak kenal2 dengan blog nih..
    baby nama apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik..akak bkn dh lama ke msuk blog ni..

      nama muhammad adam hafizuddin.. anak buah no.4..

      Delete
  11. jadi? sedap ker tak ayam kampung tu?
    nak lempang baby comel tu kenapa? best tu gomol cium huhuh.
    jam itu cantik, berbaloi harga nya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh laaa.. kehkeh

      lempang sbb embam sgt, geram.. tu la, klu dia blik kg, asek gegomol dia je..

      kann..sgt berbaloi!!

      Delete
  12. sy pantang dengan pelayan mcm tu. rasa nak sembur haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mmg akak sembur gak hri tu.. bertambh bengang dia..

      Delete
  13. akak..jam tu cantik kot..harga pon ok..

    ReplyDelete
  14. comelnya baby tu.. tak mau lempang k.. hihi

    ReplyDelete
  15. k.izan suka singgah tesco kalau on d way balik rumah mak. makan2 kat area situ mmg tak pernah.

    labu sangat comel. meh cubit pipi sikit!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy dh lama tak ke tesco sn kak..

      cubit byk pun boleh kak..hehehe

      Delete
  16. apesal akak macam tersepit antara dua orang tu dalam gambar first ? kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. org pendek mmg selalu tersepit.. kakaka

      Delete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com