Feb 1, 2013

Makan | Ikan Bakar

Assalamualaikum wbt

wawawa..bz gilos... hari jemahat, inventory pulakkk.. pinjam tangan sumorang!!!
pahtu, kemain encik halimunan mengomen entry² aku.. secara pukal maybe.. berderet nama dia saje..
banyak kan... hehehe..mekaseh..

malam tadik aku makan di luar.. maklum la, anak dara malas masak.. wakaka... area Putrajaya sudahhhh.. penat aku fikir.. tak kan la asek nak makan kat Laman Perdana je.. ngajak la encik Beliau ke Padi House, dia kabor tak sedap.. 

maka dengan kuasa veto mak lampir yang ada, aku ajak pegi Ikan Bakar Seri Empangan, Putrajaya.. alerrrr, kat depan PICC nuuuu.. nak rasa gak suasana kat sana acane sebab tepi tasik kan.. tapi memang tak order ikan bakar pun..

ni je yang aku sempat snap.. dan hakikatnya, aku segan nak tangkap gegambar bagai..

datang je, perkara pertama memang aku akan minta menu.. yela, pestime datang kan.. duduk je kat kusi..
"dik, menu ada?"
"ada.....akak nak goreng ke?"

aku terdiam jap.. pandang encik Beliau..senyum².. terus aku betulkan dia.. bukan mihun dik, tapi menu..

untuk pengetahuan korang, memang TAK ADA BUKU MENU bagai tu ye.. so, korang kena tanya seketul² makanan yang korang nak makan.. jenuh la kot... 

keseluruhannya, so so je.. makanan boleh tahan la.. even aku habiskan sepinggan dan yang tinggal hanya cebisan cili sebab aku kelaparan tahap beruang.. encik Beliau tak bisa habiskan nasi goreng pattayanya.. harga tak terlalu mahal.. pun ok je..
senarnya aku makan nasi goreng cili padi.. apple asam boi suam pun rm3.50.. blerghhhh..


sekian..sila la datang ke sana kalau nak cube makan ikan bakar.. aku pantang skang ni.. hahahaha...



notakecik : taip entry sikit..holdnya lama.. taip lagi patbaris, hold namblas menet

18 comments:

  1. Apple asam boi tuenmpak menarik lah..cmna rsnyer..cer citer...

    Ahkak mkn x bselera rini..x larat..:-)

    ReplyDelete
  2. sama dengan kite..segan sikit nak amik gambar especially kalau restoran ramai orang

    tgk line clear bru amik gambar tu pun sorok² haha!

    ReplyDelete
  3. hihi.. tersalah dengar orang tu :)

    ReplyDelete
  4. laaaa tak ada menu
    mmm..boleh buat gini..apa yang ada?
    dia pun jawab itu ini itu ini ada..
    so kita pun kata, ok terimakasih..
    terus bangun pi cari kedai makan lain
    boleh tak? ha haaa..

    ReplyDelete
  5. susahnyer x menu khen
    so detail rega pun x de la ekkk

    ReplyDelete
  6. apa la takde menu cam kelakar pun ye gak kan..bila datang kan orang nak menu tapi mungkin dia nak buat kelainan kot..

    ReplyDelete
  7. alahai.. kopak la kalau makan kat situ.. ayoyo...

    ReplyDelete
  8. wah...tak pernah sampai sana lagi. tapi saya suka makan kedai buruk lagi. harga sempoi dan makanan pun sempoi. lagipun, tak mampu saya nak makan situ. hehehe.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  9. huhuhu~ rupenye tak mam ikan bakaq pong...bole lak adik tu silap dengar...nape wak tak buat pengumuman trus..."wahai adik...bukan mihun..menu.." hihihi~

    ReplyDelete
  10. x de menu susah nak pilih makan apa haha

    ReplyDelete
  11. Ada gak restoran yg takde menu ek? Hahaha! Macam susah je nak dapat idea nak makan apa. Mana tau ada menu2 spesel yg kita taktau. Err tapi kalau menu pun takde, takde r menu yg spesel kut kat restoran tu :P

    ReplyDelete
  12. pyh jugak nk pilih kalo xde menu...

    byk jugak Encik H komen ye

    ReplyDelete
  13. Jgn kate awk yg bujang..akak yg da kawen ni pon malas nk masak...asyik ar ngelat ajak laki mkn luar...heheh...

    ReplyDelete
  14. kedai makan xde menu?kelakar..tapi resit bayaran ada plak.besar A4 plak tu hehehe

    ReplyDelete
  15. erkk..banyaknya nama saya? hahahahaha

    saya suka makan nasi putih dgn ayam goreng kunyit..pastu tambah pulak sup ekor..sedap!!

    air teh o gelas jadi la..

    ReplyDelete
  16. macam mkn dalam mall pulak harganya. harga 6hengget, 7hengget. huhuu :D

    ReplyDelete
  17. Semalam keluarga mertua saya nak menyambut hari lahir isteri saya. Tempat yang dituju ialah RESTORAN IKAN BAKAR PUTRAJAYA DI TASIK EMPANGAN BERHADAPAN PICC. Malangnya setelah menunggu begitu lama makanan yang dipesan tidak juga sampai. Seteleh begitu lama menunggu, tak ada seorang yang ada otak nak tanya jika ada masalah ke apa, atau mak bapak diorang ni memang tak ajar adab, atau restoran ni memang ambik pekerja yang moral dan siviknya rendah. Rasanya pelacur rumah urut kat chow kit lagi ada akal daripada diorang ni. Dah la tu, terpaksa lah panggil pelayan yang bertugas, tu pun makan masa nak datang. Bila kami tanya tentang makanan yang dipesan, jawapan yang diberi ialah.. "mana ada order"... Mana adab diorang ni ha... Ni la dia kalau berniaga maju sikit.. Berlagak nak mampus... Memang tak jauh la perniagaan korang ni.. Takpelah.. Siapa lah kami.. Bukan dato'.. Bukan menteri.. Nak layan baik-baik... Well its the last my family going to visit this rotten place... But me and my friends however going to come and eat here again but going to treat the worker or whom ever manage this place without dignity because they don't deserve any.... Puiiiii...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com