Feb 7, 2013

Moh Amik Lesen

Assalamualaikum wbt..


Semua sebok citer pasal BR1M kan.. Ahamdulillah, ramai yang dapat.. ok la tu.. hari tu bantuan untuk murid sekolah.. boleh la dari tak ada kan...

pastu skang ni pasal bantuan lesen.. tak ramai lak yang share.. aku puas la cari kat tenet.. finally, dapat gak.. baru pas daftarkan adik aku dan kawan dia.. tak tau la lulus atau tak permohonan ni.. sebok sangat nak amik lesen.. layankan je.. bayar sendiri.. wakakakaka

boleh daftar online semua.. tapi, ni untuk Pemohon yang BELUM memiliki sebarang jenis lesen memandu sahaja yang layak menyertai program BL1M.. kalau dah ada lesen kete dan baru nak apply untuk amik lesen B2, lupakan je niat tu.. 

sesape yang nak daftar, g je kat BL1M.. kalau tak silap, kosnya hanya RM199.. ok la tu, murah.. tapi ni untuk lesen B2 sahaja ye..


mak aku ada gak amik lesen yang aku pernah cerita dulu.. RM150 sahaja dan belajar sampai lulus.. tu untuk warga emas.. 

ada pulak lagu BL1M kool.. kekeke.. kelakar gak baca lirik dia.. 

sila la daftar ye..

okbai



notakecik : untung orang skang, banyak bantuan..

35 comments:

  1. igtkan dah ada lesen pun boleh baru nak daftarkan adik mila amek lesen motor sebb lesen kereta dah adaaaa...

    ReplyDelete
  2. hehehe...lesen akak dah umur 10 tahun..tak layak la kut...sobs...

    ReplyDelete
  3. tak layak..de lesen kete je,motor blom..takut nak rempit ni..

    ReplyDelete
  4. zaman akk dulu amik lesen puen dh 600..huhu..untung jgk org skg kan..ada jgk bantuan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..dl mmg mahal..beria kumpul duit nk amik lesen..

      Delete
  5. alaaa, mmg xlayah la kalau gitu..murah la 150..ahkak dulu 500lebih kut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy amik kt gombak murah..tp tu la, jauhhhhhhhhh giler.. hahaha..

      Delete
  6. mak sy pun amik lesen warga emas tp katanya wajib amik moto skali.mak nk amik kete je..last2 malas pulak nk pi test! haihhhh

    ReplyDelete
  7. setakatni belum dapat apa lg brim ni huuu. tp yg smart phone tu nak belu bg anak buah

    ReplyDelete
  8. semua dpt bantuan ... klu sebut nk tukar pemimpin lagi tatau la ... org bg amik tp tak hargai

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la kak.. beria kutuk, tp dpt pape amik gak kan..

      Delete
  9. ingat nak amik lesen motor besar..mmm tak perlah kalau cenggitu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. B full? dasat akak.. sy kaki pendek xleh..

      Delete
  10. adik sy amik..sy x sempat2 nak amik huhu

    ReplyDelete
  11. alah kalau amik pon mesti tak bawak motor. tak berani bawak motor kat kl ni. hehehe

    ReplyDelete
  12. baek cepat2 lps PRU13 kompem invalid dh mende ni

    ReplyDelete
  13. dengarnya ini untuk belia kan.. I boleyyyy la. :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleyyy sgt... blm msuk 40tahun kan?? kekeke

      Delete
  14. alamakk. takleh lah saya nak apply. ingatkan semua pun boleh apply. rupanya yg dah ada lesen kete takleh apply lesen moto. terpaksa lupakan hasrat nak bawak moto jalan-jalan. sobsob

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, yg blm ada pape lesen je blh apply.. hehehe..

      Delete
  15. fuhh ambik lesen pun ada bantuan !! best nya !! :) untung siapa dapat :D

    ReplyDelete
  16. merempit xpayah ada lesen..cilok jer kalau ada road block..:p

    ReplyDelete
  17. sekarang lesen motor dah bnyk murah. masa adik kite ambil 2 tahun lepas, harga dah 250++. sekarang lagi lah murah. waktu kite (2008), dekat rm500 jugak lah. huhuu

    ReplyDelete
  18. eerrrr..baru rase nak amik lesen motor...tak ley ek...

    ReplyDelete
  19. Yer la..Lagu dia lawak giler.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com