Feb 19, 2013

Payung | Lelaki dan Perempuan

Assalamualaikum wbt...

Lama aku perati..hurmm, tukar².. sejak dulu aku kaji selidik *kata kauuuu* pasal mende ni.. even kadang² jadi kat diri aku sendiri.. dan pasti mesti jadi kat diri korang gak kannn..

mudah je.. perempuan bila makan ramai², mesti bayar sorang²... faham tak?? makan satu meja.. bergembira.. bergossip.. kepohci... tiba masa nak bayar, memasing kuar duit bayar apa yang depa makan.. contoh lain.. aktiviti berkarok sampai lebam anak tekak.. sejam RM30, nak melalak berlima.. so, duit tu bahagi la dengan 5orang... paham kan.. pempuan bukan kedekut ye.. tapi berkira.. kakakaka...

tapi lelaki pesennya, makan ramai², yang bayar sorang je.. istilahnya, sorang je yang payung.. ni contoh.. tau dak, bila dah sorang ni terlalu baik hati duk payung tiap kali lepaking, memang dah jadi tabiat la.. lelama, si polan tu jadi tukang spedo.. hape, ko hengat beliau tu cop duit??

tak tau la kot kawan² korang semua hati suci tak pesen gini.. elok la..

jangan sesekali nak amik kesempatan.. beringat la.. kawan tu pun bukan senang memedang.. tolak ansur sikit..

ada gak kes yang berebut nak bayar.. ni kira macam mana ni?? baik hati berjiwa tulus mulus bak memakai sabun lux kaler pink atau pun nak tunjuk duit dia banyak?? acane tu?? so, fikir la positif.. kawan tu memang baik hati.. kadang² leh jadi gaduh besar wooooo.. gaduh sebab suh amik duit dia.. jadi depan mata aku.. senarnya jadi kat aku..vunguk



btw, ni entry berkulat dalam draft... aku menyampah dah nak update entry baru..


kebosanan makin ketara tatkala jari mula mengukir ayat.. sebaris ayat cube diluah, tapi tak dapat diterjemah di ruang putih kosong.. mencuba lagi, masih gagal.. memberi otak peluang dan ruang berehat..




okbai



notakecik : kadang² tak tau apa yang ngah difikirkan.. tetibe leh jadi beban..

18 comments:

  1. hurmm...tulah lelaki...suka tunjuk gentle...pastu sendiri makan pasir...bistu camner...hahaha

    ReplyDelete
  2. hehehehehe

    pmpuan makan reramai bayar sorang

    eka dulu masa opis lama,nama pegawai tu encik selamat.
    setiap pagi dia akan ajak kami bekpes.dia akan bayar.. kadang segan gak..hehehe

    ReplyDelete
  3. tina, itu bab makan kat kedai..yang jenis mengirim tapau ada peel jugak..mengirim pakai mulut je...lepas dah dapat makanan buat-buat lupa nak bayar...

    ReplyDelete
  4. stendet laaa... pompuan kan jimat cermat.

    ReplyDelete
  5. Jiwa kacau ke skrg? Pi cuti2
    Tenangkan pikiran huhu

    ReplyDelete
  6. Ingatkan payung apa tadi.

    Ko fikir apa dik sampai jadi beban nih.

    ReplyDelete
  7. haha betul ni setuju. cm laki selalu belanja dpn2 senyum je belakang dorg mengata gk....tapi laki mmg jenis tak berkira cm tuh. tak cm pmpn. pmpn mmg time kalaunak bayar terus sound direct jer byr asing2 atau share2 la hehe

    ReplyDelete
  8. ingatkan nak research pasal penggunaan payung lelaki dan pompuan wakakakakkk..

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum tina. hehe betul lah tu. hal payung2 ni kena pandang serius gak. nanti kawan tu dah malas nak lepak dgn kita. hihi. take noted!

    ReplyDelete
  10. kalau ada rezeki lebih, sekali sekala apyung lah jugak. tapi kalau nak tiap hari kena payyung, memang tak kan lah. :)

    ReplyDelete
  11. ptg karang la ai baca u punya blog ek dik .. nk balik dah ni budak CP ni dah buat kecoh kat opis ai ni

    ReplyDelete
  12. kalau asyik kita je nak membayar, tokey b@b* pun bengkrap tina oiii
    makan sama2, bayar sama2lah... bukan berkira tu tapi byk lagi menda lain kita nak settle.....kang tak pasal2 belum sampai cukup bulan, pagi petang siang malam dok minum air paip jer...

    ReplyDelete
  13. Ada jugak jenis orang yang liat semacam time bill datang, kami panggil "poket dalam, tangan pendek". lama dia duk seluk2 poket duk raba duit.

    ReplyDelete
  14. mmg pun. sy dengan kawan2 pun selalu mcm tu jugak nak2 kalau time makan. huhu

    ReplyDelete
  15. tp.. ada jugak perempuan, yg mcm lelaki tu.. hik.. hik.. makan beramai².. tp sorang jer.. nak bayar.. tak pun ikut giliran.. hari ni.. org ni, esok org ni, esok org ni pulak... tp x pernah lah lg x berbayar hahahahahahaha

    ReplyDelete
  16. betul2... senang lagi kot bayar asing2.. xpun mang share duit siap2 kan..

    ReplyDelete
  17. biasanya org lelaki memang camni..makan 2-3 org, tapi yg bayar sorang jer..cuma tak selalu la..sebab biasanya akan bergilir..contoh arini A bayar, esok B bayar, lusa C bayar..plus minus kira macam bayar sendiri2 jugak, cuma nampak lebih berdiplomasi..

    tapi kalau lelaki keluar makan dgn ppuan, biasanya lelaki yg akan bayar..gentlemen sikit..malu la kalau org ppuan yg bayar makanan..hahaha

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com