Feb 26, 2013

Perihal kanta lekap

Assalamualaikum wbt


Pagi semalam..
"Tina, tu mata betul u ke?"
"Tak la..kenapa?"
"Nampak besar sangat.."
"Erkkkk... @_@"


2 hari sebelum
"Encik beliau, next week kite g the mines ye"
"Nape?"
"Nak beli contact lens..dah nak expired dah ni.. lagipun ni besar sangat.."
"ok..."


mata dah dibiasakan bercontact lens.. bila pakai spec aku rasa sesuatu.. macam tak berpijak di bumi yang nyata.. bila pakai contact lens, macam² lak cerita aku dengar dan baca..

mata buta la..contact melekat la.. serammm..

melekat?? aku pernah kena.. terlupa buka contact lens.. then mandi air panas.. masa nak buka, dah melekat suam² kuku.. cuak.. biarkan dua menet, baru leh cabut.. tapi masih tak serik.. ingatkan pastu tak pakai contact lens dah.. ngeng..

............................................................................................

hey, perang nota dicermin hadapan kereta makin melarat.. pagi tadi nampak ada nota kat kereta jiran.. tak sure dari sape.. tapi aku tau kakak ni memang parking merata.. ikut terhagak muncung dia.. nah, nota bertulisan besar dan bold lagik.. balik keje skang tak boleh merayap.. balik terus menuju rumah.. sesi berebut parking!! benci...


okbai



notakecik : satu dua tiga empat lima.......sembilan hari lagi..

25 comments:

  1. haaa kanta melekat. adoi....takutnya. tapi namee kadang2 je pakai contact lens. hehe. itupun cuak2 jugak. cuci bersih baru selesa pakai. kalau tak, rasa kabur n pedih je. sobs.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, mmg cuak gak.. yup, kebersihan kena jaga btl².. klu org malas, better jgn pakai..

      Delete
  2. mila suka beli contact lense tp pakainya tidak lecehhh huhu...

    ReplyDelete
  3. hmmmm aku takut bab letak sesuau kat mana .. ngeri

    ko pecah kan je cerin keta orgt br puas hati ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kekeke..dl pun ms memula pakai, rs nk pengsan..lelama dh ok..


      kang jd kes polis lak..

      Delete
  4. akak dari kecik pai besar mang tak pakai contact lens ni...ishh ngeri la nak kangkang mata sendiri...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..mana ada kangkang sgt kak oi...

      Delete
  5. my fren pakai contact lens..bila masuk je dalam mata terus rasa terbakar... dan hari tu dia jadi lanun kejap sebab mata berbalut..rupanya contact lens dia tu dah tercemar... kesian...

    akak tak pakai contact lens sebab nak memakainya susah...pakai spek je lah... senang..sarung jer... ha ha ha...

    sib baik apartment akak ada designated parking for each apartment. kalau ada yang degil jugak, kasi report, pak guard akan clamp..good!!!.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoh, gitu lak.. dats y pakai CL ni kena rajin..

      kekeke..sy pakai spec rs mcm org tua lak..

      hah, senangnya klu mcm tu.. ni area umah teres..payah

      Delete
  6. alhamdulillah la mata ahkak okayh..teringat cite member, kes tertido la nie terlupe nak tanggal lens..bile celik bijik mata baru tingat..sekali lens tuh hilang..gode2 mata nasib baik jmp..itu pun siiiiiikkkiiitttt lagi nak masuk kat dlm mata tuh..nasib baik jugak la sempat kuarkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tertido pakai CL mmg bahaya.. msuk dlm, mmg sia² je tau.. jg mata leklok kak.. elakkn rabun..hehe

      Delete
  7. kite pun pakai lense yg biasa no color..haha.... tp risau gak mcm2 cerita org cerita gerun ......tapi insyallah lah kalau beli dari kedua mata ok kot dan jaga betul2


    p.s. mcm lawak plak perang nota park hiho

    ReplyDelete
    Replies
    1. klu jaga leklok, insyaAllah xpape.. yg penting, jg kebersihan..



      psst, mmg lawak pun sbb mcm budak²..

      Delete
  8. wani teringin nak pakai lens tapi takut tahap dewa..mihmnihmih.. :B

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe...klu tkt, better xyah pakai..

      Delete
  9. Dulu I pernah la gak gedik2 pakai yg kaler2, mata sihat walafiat tapi nak melawa nyer pasal. mmg gatal2 kalau pakai lama sangat, spesi pemalas tdo ngan kanta gitu mmg la.
    so u melekap tu, camner buat? seriau wei main bijik mata ni.

    ReplyDelete
  10. kite selalu fikir, kalau betul2 tertinggal dalam mata macam mana contact lens tuu. *imaginasi tinggi. haha

    ReplyDelete
  11. Tak berani nak pakai kanta lekap. Macam leceh jer.

    Menghitung hari nak bercuti ker ☺☺

    ReplyDelete
  12. tak pernah pakai contact lense sebab tak reti pegang mata. hahaha

    ReplyDelete
  13. kite tak pandai pakai contact lens. huuuu sobs sobs

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com