Feb 6, 2013

Produk Kecantikan

Assalamualaikum wbt..

tadi kabor collagen tu, ada yang tanya collagen tu tak elok ke.. macam kak Net cakap, tak semua collagen sesuai dengan kite.. sesape yang ada alregic makanan laut macam aku, collagen yang 100% marine yang rumpai laut tu tak boleh makan ye.. better cari lain.. 


skang ni pun dah macam² produk untuk cantikkan muka pemes kat pasaran.. 

ok, skang ngah pemes mende ni.. INGAT, SIAPA ADA ALERGIK MAKANAN LAUT, JANGAN MAKAN!! 


Ni pun rumpai laut.. aku tak sure penggunaan macam mana.. ada yang makan, ada yang tepek kat muka.. sama gak, kalau suh makan dan kamu ada alergik makanan laut, jangan makan.. naya nanti..


VCO atau Virgin Coconut Oil.. dulu aku makan yang belah kiri tu.. makan jap je sebab aku malas, habis sebotol terus stop dan skang aku makan yang belah kanan tu, VCOA.. manis lak rasanya.. wuwuwuwu..


ni aku tak tau nama betul dia.. macam yang tertera kat label tu la.. katanya ni sesuai untuk sesiapa yang alergik makanan laut.. produk ni baru nak naik kot sebab belum banyak kat tenet.. aku nampak pun kat FB..


sabun susu beras.. pun aku pakai baru seketul.. habis seketul, terus stop.. wakaka.. gilak malas budak ni.. sedap tau bau dia.. mangi² gitewww..


okey, ni produk mahal ni.. SNE  Beutskin Essence.. mak pun tak mampu nak beli.. katanya retis ramai makan.. siap masuk melodi tu isu ni.. jadi duta ke hape cenggitu la...



yang ini lak, SF Beauty.. ni kena apply kat muka.. aku kurang sikit nak pakai yang apply² bagai.. lebih suka yang telan² sebab untuk dalaman sekali...

ikutkan,banyak lagi produk² macam ni.. kalau kata krim muka la..hape la..mahap, mak kurang berminat.. kalau nak promo collagen..vitamin c.. apa semua tu kat aku, silakan.. kekeke


ilang idea terus dah ni..adesss..okbai



notakecik : cantik luar..cantik dalam..cantik sana sini

32 comments:

  1. collagen rumpai laut tu, bila kita rebus dia, ada yang masih lagi tak hancur..so yang tak hancur tu kita penyek2kan dia, jadikan masker.. my kawan pulak dia sental2 kat muka kasi hilangkan jeragatnya...
    menda ni bergantung kepada kesesuaian badan kita...ada orang ok, ada orang ok tapi kalau dah malas, semua jadi tak okay..ha ha ha...

    yang brand catalyst tu akak ada baca...yang pasti semua pengedar ni kalau bergambar adalah wajib depan kereta mewah import..motif???? ha ha ha...

    sabun beras tu kan, akak ada baca kat blog siapa entah, tak rasi kat muka dia, sekali dia pakai terus naik bintat hitam... punya mengamuk laah member tu...

    SF beauty..akak sudah tak percaya lagi menda2 mcm ni yang local made, silap2 haribulan kulit muka lagi jadi menipis...

    SNE beuskin essense tu rasanya adira kot jadi duta..eh tina, berapa rega menda tu?

    kenapa nak perlu putih? hitam pun cantik jugak..mcm akak, akak hitam tapi tetam comel..hakhakhak...

    jangan marah akak komen panjang2 gituh yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..xmrh la akak komen pepanjang gini.. leh sy copy n paste dlm entry..hikhikhik..

      sy rajin, tp mmg x ok kak oi.. tsk..tsk..

      motipnya, mewah dgn hanya jual tu..kakakaka.. tah pape la diorg ni..

      mcm rumpai laut tu la kak, tgk kesesuaian org kot..

      mmg kak..benda yg kena apply kt muka ni jgn percaya sgt.. kang kulit jd sgt sensitif sbb dh nipis..

      mahal kak.. RM200 lbh kot..

      klu akak comel..sy dua kali ganda comel..miahahaha.. gurau kak..

      Delete
    2. RM200 lebih? ok..tunggu akak jadi retis dulu....kot dapat duit bayaran menyanyi nanti akak beli SNE tu... satu untuk akak, satu untuk tina ... tapi cemana nak jadi penyahnyi..suara katak lagi sedap.... ahaks...

      tina comel, tapi akak kiut...ha ha ha..

      Delete
    3. yay, sila jd penyanyi kak..hehehehe...xpe je, jnji leh nyanyi..


      yela², akak kiut..pasrah..

      Delete
  2. vco tu mila mkn sampai sekarang alhamdulillah berkesan kulit muka takde jerawat pasir dah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak kena truskan mkn la mcm ni.. hehe

      Delete
  3. kite skrg pakai sabun susu beras tu. best nyeeee bau wangiiii kannn. hihi. bab yang mkn2 kena telan2 ke tu mmg tak lahhh klu kite. takut nak telan. ekeke

    ReplyDelete
  4. Kite, sume2 pun tak prnah menerai...
    Alhamdulillah, terima jek seadanya =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ni bkn hanya utk kulit sbnrnya..utk dalaman jugak..

      Delete
  5. Kakcik pernah guna safi rania gold je... Jadi teruk kulit muka kakcik, terus berhenti dari menggunakannya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun xleh pakai safi.. truk jd muka ni.. xsesuai la tu..

      Delete
    2. safi rania tu cik kak rohzita jer pakai lawa.... kita haram nak lawa sebab kita bukan retis.. :)

      Delete
  6. sy mkn yg dian pixy. yg org alahan mknan laut bole mkn tu :) hihi mmg best :)jenguk my blog ada story pasal tu

    ReplyDelete
  7. pernah guna VCO. bukan untuk kulit je tau... untuk antibodi.. dulu cepat je demam selsema, antibodi rendah.. bila makan vco, Alhamdulillah.. dan yg penting, dulu selalu bersin pagi-pagi(resdung), sekarang, tidak lagi.. cewwah..macam iklan..

    sebenarnya terpulang pada diri kita. kita nak guna tu untuk tujuan apa sebenarnya.. jgn ikut orang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xpe², testi bagus ni.. xsalah klu share kan..

      jgn hanya utk cntik luar.. dalaman pun kena jg sebenarnya.. pempuan ni kena jg tu semua..

      Delete
  8. akak pakai sabun susu beras jek...
    lelain lum cuba lagi...hurmm...

    ReplyDelete
  9. rumpai laut dari kaler kuning dan purple dya dh try mkan..kuning better kecantikan,purple kesihtan,dya suke purple..baik tuk diri dya..but now dya dah stop mkn rumpai laut,bkn elegic tpi nak planning bby x sesuai makan..katanya lah..

    sabun susu beras tue..dya pun dh try..nmpak putih jek tpi kesan nye de kurang sikit lah...dulu jual sabun je..skg dh byk diorang jual dgn krim..pun dya dh stop..

    sf beauty..terutamanay pd kulit yg bermasalah..dya dah try 1month lebih..pd dya..dia baik kan kulit..,kulit nampak bersih,tegang,dan tak kusam..x tipis kulit..sebenarnya ikut pd diri msing2..setip org keserasian x sama..dya serasi plak kali ni dgn sf beauty..nak tgk kulit dya..kene pi blog dya..iyer..rajin kn lah..ngeh22..

    maafinnnn..dya tulis pnjng kt komen tina nih >_<

    ReplyDelete
    Replies
    1. dya sesuai mkn, boleh la..akak xleh.. sabun tu pun akak try sekali, pastu xde dh..

      owh, yeke.. buatla testimoni dya...bg semua org tau..


      hehehe..xpe je la..

      Delete
  10. mcm2 hehe ima baru nak mkn felinna tuh bru nak beli tapi dah akk kata tak boleh mkn tak jadi la. tq share info... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xboleh mkn utk mereka yg ada alergic, tu je..

      Delete
  11. aku pkai temulawak je weh..hihihih

    ReplyDelete
  12. I tang krim tepek mosteraise sana sini I malas. kalau gatai setahun sekali nak buat pun akai homemade jer.
    rumpai laut n my mom dari dulu suka makan... dari duuuuuulu tapi yg jenis ni dia tak makan kot. maybe I should start on some supplements jugak, kolagen perhaps. tak pernah ambik barang2 ni, yg jamu time bersalin dulu pun tak habis haha. eh terfanjang fulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. amik boleh, tp kena tgk kesesuaian tau.. ada yg xsesuai dgn dalaman kite, so mcm² kesannya..

      Delete
  13. macam2 dah sekarang ni. x tau mana yang ok ke x..baik ikut farmasi & nasihat doktor terus senang. sy pakai masker rumpai laut mmg elok sangat kulit jadi. lain org lain feed back makan collagen ni kan

    ReplyDelete
  14. banyak sgt produk skang ni.tapi namee rse mcmnk try SNE tu.hihi

    ReplyDelete
  15. kak. bagus tak sabun beras tu ? kawan kite ada bagi, tapi tak try lagi. sebab takut makin teruk muka. kite ni jerawat sesuka hati datang dan pergi. huhuu

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com