Feb 28, 2013

Salah Makan

Assalamualaikum wbt

Pagi² lagi dah hujan..hujan rahmat.. Alhamdulillah...

semalam langsung aku diam dari berblog..bw pun idak ye.. semalam gagahkan diri pegi keje.. tak sampai kul doblas aku dah tak larat.. pastu muntah.. ya rabbi, terus rasa lembik badan ni.. tak fikir panjang, terus amik halfday.. balik umah, ngam² sampai dan naik bilik, muntah lagi.. kali ni lagi teruk.. segala mala makanan kuar.. badan totally out, lembik macam sotong.. 

sah food poisoning.. lepas kuar segala macam tu, badan jadi sakit²..kepala berpusing.. tengkuk sakit.. hidung sakit.. makan pun tak lalu.. sabar..sabar..

nak kata jarang makan kat luar, selalu gak.. padahal malam tu encik beliau makan gak apa aku makan.. maybe perut dia kebal.. so skang ni,aku masih berjaga².. even tadi pun beli roti je.. tapi makan gak nasi goreng yang opismet bagi.. dasar tembolok buaya..

mahap la ye... nanti aku BW lelaju.. buat entry ni semata² nak mengadu.. hahahaha.. tak la, saje je tulis.. Alhamdulillah pagi ni dah ok sikit.. makan ubat dan rehat je la.. dah sikit trauma pulak nak makan kat luar ni..


perut makin sensitif pulak..



notakecik : bertabah untuk hari ini..ku mohon

47 comments:

  1. aloh ciannya..next time masak sndiri lah mis tina..hehe

    ReplyDelete
  2. kdg bukan psl makan, mmg dia nak cuci perut tu hihihihihihi.... bg lega... keluar semuanya... take care..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..sakit jugak ye cuci perut ni..

      Delete
  3. adoi...lepas ni sila masak kat rumah ye...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. xbest la kak sbb kena mkn sorang²..

      Delete
  4. next taim nak mkn kalu, sila laa roger mak...mak leh masak sodap²...hakz!hakz!

    *i miss u*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..malu la nk roger mak..



      *miss u too mak!!!!*

      Delete
    2. malu kunun...gedixxx!!!!....tgk laa this wiken, klu mak rajin masak sodap², mak roger naaaa...

      Delete
    3. yay!!! suke..suke... memalu kucen je mak.. :P

      Delete
    4. ngado la ekau nie...pssttt..mak dah create blog baru..tp mak dah lupo hingatan camno nak design sumo...huk!huk!...

      Delete
    5. hehehe..mak gugel je tuto..kompom ada.. sy yg dh lama ni pun lupa.. kekeke

      Delete
    6. tp template ekau nie mak suko bonar...sapo yg buek ehhh...soh buek utk mak samo...hik!hik!

      Delete
  5. bnyk toksid dlm bdn kot..dh tiba masa nya dia nk kuar..pernah jgk jd mcm tu...doc ckp camtu la..huhu :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhhh, gitu eh.. letih dik oi semalam..

      Delete
  6. rehat tau kak, jgn lupa makan ubat.

    ReplyDelete
  7. slalunye klu pi mkn kenduri aku sakit perut gitu tp tak de le muntah...

    klu atas bwh keluar... konpom pengsan ....
    cepat sembuh ye dik ... byk minum air ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujur bwh xkuar..kakaka...

      mekaseh kak..

      Delete
  8. amik mc dik. rehat je kt umaah.
    dtg opis pn buat lemau badan jek.

    ReplyDelete
  9. dapat bayangkan betapa seksanya badan bila muntah-muntah...harap tina cepat sembuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seksa.. trus lembik..huhuhu... mekaseh

      Delete
  10. food poisoning is very dangerous... akak kena dulu..jangan cakap laa...sampai merangkak masuk toilet...atas bawah sibuk nak keluar.... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. merangkak?? ada mcm ju on x kak?? sgt² seksa kan..

      Delete
  11. singgah sini...thank you dear, enjoy blogging..

    ReplyDelete
  12. lepas ni kalau nak makan kena carefull la yer...=D moga cepat sembuh

    ReplyDelete
  13. ayooooo...pegi klinik dik kalau xelok lagi...get well soon okayh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn ubt yg kt umah je..xlarat nk g klinik.. ok, mekaseh kak.. :)

      Delete
  14. moga cepat2 sembuh ye tina. kalau kat umah ni yg perut sgt sensitif ialah en suami k.izan. kalau pada kita ok je... tiba2 dia sakit perut kompom makanan yg dimakan tu sudah tercemar... huhu...

    ReplyDelete
  15. tulah jangan makan merapu sangat. kekekeke

    ReplyDelete
  16. perut masuk angin atau makan lewat kot... makan kena ada prosedur gak... xleh makan sebarangan... :)

    ReplyDelete
  17. sis..take care ye..semoga cepat sembuh..

    next time kena masak sendiri nih...kan??hehehe

    ReplyDelete
  18. owhhh sangat tidak best food poisoning, harap bertabah MizzT, moga cepat baik.

    ReplyDelete
  19. hari ni turn kite pulak. perut kemain memulas2. sakit sampai ulu hati. nak buat kerja pon tak berdaya. tapi, bila sampai bilik, dapat katil terus baik. hehheee :)

    ReplyDelete
  20. Kali ni teringat kat rumah..

    makanan paling best kat Kuantan ialah makanan yang dimasak sendiri kat rumah..sebab kalau kat luar, xtau nak makan apa dah..xde yg sedap..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com