Feb 5, 2013

Tak Patut Sangat | Hal rumahtangga

Assalamualaikum wbt..



Aku skang makin jarang sangat la nak online kat FB nuuu.. sampaikan kawan aku duk tanya apsal lama tak nampak aku online.. aku malas.. siyesli.. apatah lagi nak chat kat FB.. lagi mak malas tahuk.. aku reply chat orang tertentu je.. kalau ada yang mulakan chat, "hai Tina, bila nak kawen.." memang aku terus pangkah..  mujur aku tak block je..  *marah dah ni*

pastu aku pelik dengan mereka yang taksub dengan FB ni.. semua benda nak cerita.. ello, tak semua perkara kite boleh share kat public.. engko ni tak ada privasi ke??

uols...hal rumahtangga jangan share kat FB, twitter dan segala macam bentuk social network.. orang boleh amik kesempatan.. yang jadi mami jarum pun nanti bersepah duk sekeliling kita..

gaduh laki bini pun nak kabor kat FB.. tak puas hati dengan laki ko sebok nak cerita kat seluruh donya.. kununnya minta nasihat.. salah tu.. carila penasihat.. penasihat yang boleh dipercayai.. tapi ada lagi ke skang?? kalau gaduh kecik², selesaikan la berdua..

pastu, tak puas hati dengan mertua pun nak heboh.. apa perasaan ipar duai, biras semua kalau baca status.. elok² ada hubungan baik, jadi berantakan.. kan dah dewasa, nape tak fikir cara orang dewasa yang matang.. bila duk cerita kat FB, lagi menjahanamkan hubungan ada la..


kalau yang baca tu musuh ko, memang dia suka tau tak.. lagi la dia doakan rumahtangga ko berantakan.. tolongla..aku cukup rimas dengan situasi macam ni.. hal peribadi, simpan diam².. selesaikan senyap².. kawan baik pun boley jadi lawan tau..


aku cerita ni bukan nak kata aku pandai ke hape.. tapi menyampah dengan orang macam ni.. nak tulis status pape, fikir dulu..


okbai..


notakecik : baru hari Selasa ke.. malasnya nak keje.. makin dekat dengan cuti, makin menyampah nak masuk opis.. muahahahaha

32 comments:

  1. btl tue..setuju bangat2..ngeh2
    yg patut di story di fb de megasale ke,de lokasi cntik ke,kata2 nikmah agama ke yg patut sharing..nih x?semuanya menyanyah giler..kadang2 dya mls nk layn..
    fb dh merepek byk sgt lah..x like..
    dya pn dh jrang buka fb..suke dgn ig skg..hihi2

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..akak hide je.. kdg² remove trus.. lg senang..

      Delete
  2. ssetuju ngn MK.
    xsuka baca yg obses fb. jap2 updet..jap2 update..
    sib baed berak x updet...

    ReplyDelete
  3. biasalah kak nak raih publisiti murahan erk? haha....kak yang OP tu mila rasa dah xberniaga kot !

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah sgt tu dik..hahaha..

      lol, yeke..

      Delete
  4. tu sbb akk plg xsuker update status kt fb..sbb rasa mcm..eh bnda ni pun nk citer..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. sy ni klu update, pastu delete balik.. hahaha

      Delete
  5. erkk..akak tak citer apa apa pun kat fb...huhuhu

    ReplyDelete
  6. Sengal la kalau hal rumah tangga pun nak cite kat fb. Tak puas hati ngan mertua pun nak cite kat fb. Ini sume poyooo! (Kata Johan) :P

    ReplyDelete
  7. Jrg update status kat FB. Slalu ping blog jer.

    ReplyDelete
  8. hahahaha rosak reputasi aku selama setahun tak upload gambar ..laki aku la punya angkara tu ...nk share kat mak la plak gambo MIL aku tu ...layan .....


    aku setuju ....

    ReplyDelete
  9. seb bek akak xde FB..selamatttt
    jgn marah2 dik..sabo yer...sabo..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak xde fb?? lg ok kak..

      baik..sy xmrh dh..eheheh

      Delete
  10. hmm tu la, bila dah nak start cerita pasal hal rumahtangga kita pun tak suka, dok diam2 sudah kan..

    ReplyDelete
  11. tapi akak tulis kat blog, acaner tu tina? tapi tina jugak suka baca kan? muehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..blog n fb tu lain kak.. so, penerimaan pun lain..

      Delete
  12. same lah ni. dah takde hati dah nak masuk opis. ade hati nak balik kampung je ni. hahaha.

    psstttt ade sorang minah ni belum kawen lagik dah share fb dengan boipren. adusssss tepuk dahi. alamak termengata pulak.

    okbai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom blik kg!!!


      miahaha..xbaik tau kata org.. erkkk

      Delete
  13. alaaaa. ye la ye laaaa..pasnie xwat lagi dh..promise..ahahahahaa..

    ReplyDelete
  14. meraih simpati mungkin. tu yg dorang meluahkan. :D


    kite pon tak sabar nak cuti kak ! haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya org xsimpati langsung, menyampah ada la..


      kannnn..haishh

      Delete
  15. hal rumah tangga dibawa ke alam maya. bahaya tu

    ReplyDelete
  16. kena pandai2lah dan berpada2 berkongsi cerita kan

    ReplyDelete
  17. ditto... sebab itu saya banyak meluang masa lepak blog situ sini.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com