Mar 4, 2013

Hilang Kereta

Assalamualaikum wbt...

heyyy, aku langsung tak sempat nak jengah blog kome².. bz.. senin la pulak kannnn..

ekceli pasal hilang kereta tu, aku la yang mengalami.. Sabtu lepas sendirian berhad ke Mines.. sebab dah lewat, maka jammed.. owhh, bengang.. kena lak parking kat MIECC.. aku pepura la mahir, masuk la kat B2.. naik ikut lif.. pegi masuk The Mines lalu jambatan.. 

niat nak membeli belah kat Big Bad Wolf pun terbatal sebab nak membayar pun dah beratur panjang giler babas.. letak balik buku tu.. rugi!!! 

biasanya aku memang ingat mana aku parking.. leka bermesej, aku turun ikut tangga.. bagus sangat.. sampai petak parking, dah sudah.. kete Alza pulak.. so, mana kete aku?? puas aku tawaf.. siap ada kereta follow aku sebab nak parking.. mahap!!

siyes aku dah nanges.. wakakaka.. jumpa lak kawan aku, borak jap kasi cover nanges ni.. sambung sesi pencarian.. try la tekan alarm kete, senyap!! 

dan baru aku pasan level tu adalah B3.. mende ni hoiiii.. dah 15menet aku pusing, rupenya salah level.. miahaha.. buat malu la hoi... 

skang ni, kena amik gambar tiang ke..gambar pintu ke.. pape je la.. dulu kerek, macam boleh ingat semua.. tapi siyesli aku tak biasa dengan parking kat MIECC tu.. dang!!!

malu saya..malu!!



notakecik : banyak betul keje hari ni..

35 comments:

  1. sy biasa kes ni..byk kali terkena kalau g shopping mall...huhu

    ReplyDelete
  2. kalu dulu masa parking kat mines tu, ada lambang haiwan...so leh tau level mana parking...tapi skang, susah nak ingat...kena ingat mana pintu masuk jek...hehehe

    ReplyDelete
  3. nasib baik..igt betui2 hilang td..

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum tina, Ya Allah kesian awk. lain kali jgn leka tau. wajib snao pic tiang parking tu. mmg merbahaya lagi2 kalau basement tu. takut ohh org follow awak ke.. hati2 dear ♥

    ReplyDelete
  5. haaa akak memg kena tangkp gambar mana park kete tu huhu...

    ReplyDelete
  6. Alololo...siannya. Mcm mana bley lupa nih.

    ReplyDelete
  7. hehehe...tina, nasib kita sama lah..has pernah gak cari keta tak jumpa tapi kat SUNWAY PIRAMID. masa tu 2 tahun lepas..rasanya 1 jam gak duk pusing-pusing cari tak jumpa..sorang2 lak tu..air mata berjurai-jurai..plus stress orang sibuk follow kita sebab nak parking...nasib baik ada pak guard yang tolong cari dengan motor..(^_^)

    ReplyDelete
  8. hoh .... ingat kan bebetui hilang rupenye tuannye hilang akal ...hahhaa

    ReplyDelete
  9. singgah petang...as salam...sebab hal-hal macamni la yang buat kak malas nak parking dlm bangunan Mall...rela lagi parking kat luar..hehe..satu lagi cara nak ingat kat tiang mana parking...tulis je kat handphone dan simpan...mmg kadangkala kita ingat kita boleh ingat setakat no tiang tu...tp bila dah pusing shopping sakan atau jumpa kawan-kawan dan sembang pula tu...kita boleh jadi lupa...

    ReplyDelete
  10. baru semalam pegi Mines & parking kat MIECC tue jugak tp sib baik keta tak hilang ehehehee

    itulah..lain kali kena amik gambar or tulis no petak parking tuh or level mane uhuhu..

    ReplyDelete
  11. heheh..dah agak dah..mesti salah level..hahaha

    ReplyDelete
  12. penah alami jugak..hilang kat the curve..setengah jam duk crk tp xjmp2..smp bos duk kol je..ahahaha

    ReplyDelete
  13. hahahahha.
    sebab tu kite mmg amik gambar je tpt parking tu.
    dengan benchmark. senang. hehehe

    ReplyDelete
  14. Hehhee dengan yakin sampai nak nangis. my fren pernah sampai buat polis report tau, parking kat KLCC. hahaha

    ReplyDelete
  15. selalu terkena dekat tesco..mueheheheh

    ReplyDelete
  16. hehe..mun pun mudah lupa kat mana letak kete..

    ReplyDelete
  17. hahahaha! igtkan keta ilang ke cur... rupenye silap sndiri r hihhii..kenangan pahit yang manis tu wak~

    ReplyDelete
  18. Nasebbb baekkkk :)
    Pasni amik gmbr tiang no parking
    Kitorg camtu

    ReplyDelete
  19. betul, sy pun selalu amik pic tiang tmpt saya parking kereta, senang nk remind blk kt mane saya letak kereta.

    ReplyDelete
  20. akak,kan eka dha bagi tips supaya tangkap gambo tiang.. hihihihi

    nah lagi sekali saya bagi

    http://ekahafizy.blogspot.com/2012/10/tips-parking-kereta.html

    ReplyDelete
  21. hehehe...dh selalu jd mcm tu..p'kara biasa :p

    ReplyDelete
  22. hahahaa. lawak2.

    beria pusing sekali salah level. :D

    ReplyDelete
  23. haha. lawak2. apo ni kak. sampai tersalah level. kuat berangan ni. :D

    ReplyDelete
  24. nasib bukan hilang betul2
    hohohoh

    ReplyDelete
  25. hihi.. benda ni biasa kan.. Ros pun alami.. selalu jadi kalau kat tempat parking yang besar dan bertingkat.. emm.. memang gabra habis.. tapi, bila dah jumpa, ketawa sendiri..

    ReplyDelete
  26. if akak..confirm call polis..hahahaha

    ReplyDelete
  27. hahaha, namee selalu macam tu !! :D

    ReplyDelete
  28. hehe.. sy pun pernah hilang kete. kat mines.. lupa betul parking kat belah mana. sbb first time masuk ketika itu

    ReplyDelete
  29. kena bawa kain ikat kat tiang tu..tanda..haha

    ReplyDelete
  30. sebab tu la kalau ke mana2 sorang diri sy memang betul2 alert bab parking ni..bayangkan parking kat jayen pun sy leh lost huhuhu

    ReplyDelete
  31. haha..ingat betul ilang..citt..tapi dlu pun penah juga..abah salah parking kat level mana entah satu fmili g pusing smua level..

    ReplyDelete
  32. akak sama macam ijam. kalau park kereta selalu gelabah x ingt tempat parking hehe

    ReplyDelete
  33. salunya.. mesti akan amik gmbr tiang.. yelah, diri ni kan pelupa

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com