Mar 29, 2013

Masa..Masa..bagi seminit

Assalamualaikum wbt...

untuk sekian kalinya aku rasa masa 24jam adalah terlalu singkat.. siyesli, tak cukup masa untuk bergila macam dulu..

waktu kerja, setengah hari aku dah habiskan masa aku dengan kerja yang tak termaktub dalam fail meja aku.. lepas lunch, sambung keje sendiri.. balik keje, banyak benda menanti.. 

kalau dulu tiap minggu aku berjimba sakan perabis duit dan masa, skang tak lagi..

kalau dulu hujung minggu aku kerap membuta, skang sengkang mata

kalau dulu hujung minggu aku keje makannnnnn je, skang jadual makan dah tunggang langgang..

kelmarin je, aku lupa yang aku tak makan lagi.. malam tu rasa lapar baru teringat yang aku belum jamah makanan..

macam tak ada life skang.. tak ada masa lepak dengan kawan².. nak rehat pun aku rasa membazir sangat masa aku nanti..rasa sayang dengan masa.. sebab baaaaaaanyak lagi keje kena langsaikan.. bz betul.. kalah kak mah..


btw, skang ni aku curi masa sikit untuk update blog.. sikittttt je.. sat g sambung keje balik.. penderaan mental betul sampai berat badan pun dah turun banyak.. sedey.. sedey..




notakecik : sabar menanti sehingga bulan Jun datang..maka berakhirlah derita sebagai pencacai.. biadap!!

19 comments:

  1. bz mengalahkan YB..hakz!hakz!...spend time utk diri sendiri okeh...syg anak mak nie..

    ReplyDelete
  2. mmg masa skrg cepat sangat berlalu. tup2 dah abis sebulan...

    ReplyDelete
  3. amboi...busy samapi lupa makan! kesihatan kena jaga la macam mana busy sekalipun..ok :)

    ReplyDelete
  4. huuu..skrg da jrg2 update entry an

    ReplyDelete
  5. sis..bersabar ye..dugaan hidup tuh..in shaa Allah..dipermudahkan nti ye..doa bebanyak..

    ReplyDelete
  6. ko bz pe sampai hari minggu pun kaco... nk kawen ek .. klu weekdays tu aku tau la kes pembulian tu tp klu weekends??? hehehe

    ReplyDelete
  7. tiap apa yang berlaku ada hikmahnye wak...insyallah ok tu..biasalah akhir zaman ni masa semakin sngkat...cuma ramai tak pasan...hah! tu kan ada hikmahnya...takyah nak diet2 dah bule turunkn berat badan hihihi... gurau jew..jgn mara ye

    ReplyDelete
  8. Maybe its not so clever for me to tell u to "take it easy". but I just have to, because I love u dear.

    ReplyDelete
  9. Btw, I think u are enjoying this "kalutness". I hope so... ala... sekali sekala ;)no need to take it easy . just enjoy it :p

    ReplyDelete
  10. Busynyer··jgn skip mkn k babeh··

    ReplyDelete
  11. wah..betul2 bz tina. amikla cuti sekali sekala. utk rehat.. ;)

    ReplyDelete
  12. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete
  13. patut dah lama x singgah umah akak ..
    semua tgh sibuk nie ;)

    ReplyDelete
  14. hai akak ! lama tak jumpa kan. kehkeh


    aiseh, ini sampai turun berat badan ni, kes teruk dah ni. rileks kak. kite pon stresss jugak kerja ni. sabtu pulak bakal ada OT. tapi, berat kite makin bertambah pulak. tak turun2 macam akak. huhuu

    ReplyDelete
  15. babe xtau what is really happening to you, kite doakan yg terbaik untuk awak ok....fightinggg

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com