Mar 28, 2013

Motor ke..kereta ke..sama je

Assalamualaikum wbt...


mendung...sat g hujan la ni.. pagi tadi hujan.. asal aku pas basuh kete, mesti hujan.. hujan rahmat... 


balik karang kalau hujan, sure lambat sampai umah.. semalam pun aku berhangin dengan kete ni.. lampu dah elok ijo, wat lek wat cool je dia... rerupenya, ngah OTP.. mau tak marah aku.. nak troll orang belakang pun agak² la.. sampai turn aku terus kunen.. owhh, rasa nak gantung kasut kat leher je..


tu kes lembap yang pertama.. ni lembap yang kedua.. seketul motor yang wat lek kat tengah jalan.. acane aku nak memotong beliau tanpa segan silu??? encik adik, nak nyanyi..nak melalak.. nak meraung tu suke hati ko la.. tapi jangan la tetengah jalan.. hakak terpaksa mempolo anda beberapa belas kilometriko... hakak meraung di dalam kereta sambey nyanyi lagu rahimah rahim tahuk!!!

Baik motor..baik kereta..lori..bas..kereta kebal dan segala binatang berkaki bulat di atas jalan raya, kalau pemandunya spesis lemah gemalai, memang 20km/j je dia tekan.. hakak ni spesis tak suke akan kelembapan, jadinya akan meroyan sendirian.. 

tolongla..tolongla...berpada sikit.. banyak kali hakak hapdet pasal ni kat blog.. sampai yang baca pun naik menyampah... mintak mahap ye semua.. 




orang kalau dah buat silap, seboleh mungkin nak mengelak diri kan.. bagus sangat... 




notakecik : yay, kad ungu dah sampai..mekaseh adekkkk ipar

13 comments:

  1. hmmm... mg geram kalu dh lembap mcm siput, bunyi enjin mcm ribut. sabar yer tina...

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum tina. bawak bersabar ye. hehe. nanti marah2, jadi tension memanjang kang :)

    ReplyDelete
  3. cuaca di putrajaya skang nie tsangat lah mendung...seb bek slot utk mak fly sunday morning...klu ptg nie, memey kijam laaa...

    jom blk...ptg nie mak nak msk udang msk lomak cili padi & ikan merah msk asam...yummy!yummy!!!

    ReplyDelete
  4. ai speed selalu kena tegoq ngan darl ngeee
    sebab saman sini mahai giler then x der diskaun mcm mesia tu
    kat mesia speed trap 300 jer sini 3K oke nangessss

    ReplyDelete
  5. laki aku tu dosa kering kemain byk ... asek la memaki org ..disebabkan die selalu memaki ... aku bw keta skrg ni mulut sudah diam ... hahaha

    ReplyDelete
  6. dia orang ni memang tak paham bahasa kak.

    ReplyDelete
  7. hihi..kalau anis nk update pasal jln raya,pagi petang siang malam xabes cerita :p

    ReplyDelete
  8. hehe..kita ni klu bwk keta..yg perangai elok pn trs tuko jd gangster..akk pn cggitu jgk..hehe..xpsl2 dpt dosa kering...

    ReplyDelete
  9. bukan nak ckp kita ni tak menyabar kan..tapi kalau dah jumpa spesis mcm ni..mmg kesabaran tu rasa t'cabar..

    ReplyDelete
  10. mk..nnt email aku. fazrulnoor@gmail.com
    ade hal nak mintak tolong. nak contact ko lalu mana lagi kan..


    papadam

    ReplyDelete
  11. Yayyyy MizTina sudah kembali. hehhehee I selalu tak suka orang marah2, tapi I suka u marah2. seronok baca. hahahaa mohon marah lagi :p

    ReplyDelete
  12. kalau lori bawak tanah or lori spesis lori trelar tu, memang sabar je lah kak. terpaksa jugak lah mempolow.

    ReplyDelete
  13. hahahah geram jek kalau alami situasi cmni,,eh nk dlempang jauh, dh dekat seram,hahaah

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com