Mar 20, 2013

Mula..mula..mula..merepek

Assalamualaikum wbt..


whoaaaaaaa...rindu gilak mau merepekness kat cni.. *ok, ayat klise*.. nyampah.. kakakaka..


sepanjang bulan ni, 3 entry je aku berjaya buat.. giler kejam betul.. hari ni la aku ada sedikit kelapangan waktu.. kalau tak, memang jangan harap la nak mengadap blog.. dalam pada malas pun, ada lagi BE masuk.. syukur Alhamdulillah.. masa aku ektip kemain, seketul pun tak ada.. aku malas, berduyun be masuk.. ko dah kenapa???

bila dah lama tak mengadap blog ni, rasa macam baru nak mula buat blog.. kengkonon newbie gitu la.. nak mulakan entry pun tak reti.. mende tah... banyak entry korang yang aku dah ketinggalan.. jauhhhhhh sangat..

skang ni, Sabtu dan Ahad aku tiada lagi istilah berjimba.. banyak benda nak buat.. hari tu pegi majlis ilmu.. minggu ni balik kampung ada urusan.. jap..jap.. tadi aku ada dah nak tuleh apa, ni dah ilang.. haishhh..


sepanjang 2minggu ni, banyak benda berlaku.. berlaku kat aku, kawan², family... pasal keje tu, aku dah boleh la terima.. pasrah je la.. itu la nasib seorang kulikutif.. sabar..sabar..dan sabar.. hari² encik beliau nasihatkan aku untuk sabar.. mekaseh awak..

pasal kawan khianat tu kan..Allah dah bayar cash kat dia.. memula aku cakap padan muka, tapi macam tak baik.. jahat mulut aku ni.. kesian gak la.. moga dia sedar pas apa yang dah jadi..

mekaseh jugak untuk Kak Fiza.. siap offer suh anta resume kat dia.. wuwuwuwu.. kak, pinjam bahu.. nak nanges ni.. keje tu tak pasti dapat ke tak.. yang pasti aku dapat pertolongan dari kawan².. sikit sebanyak, ada moral support.. terharu koooo....


tadi tetibe bos jepun aku tegur mata.. dia kata mata palesu aku cantik...wiwiwiwi.. kembang idung aku.. kakakaka.. dia ni over peramah..rajin menegur sampai mata aku pun dia pasan.. tah pape..


ok, dah habis merepek.. cam biasa la.. 


notakecik : sedikit demi sedikit Allah swt bagi kekuatan kat aku.. tak mampu nak menangis.. senyum je yang aku mampu sampai kawan pun tegur, "tina ni gelakkkkk je..ada masalah ke xde masalah, macam tak ada pape..".. hahahah..aku suke ayat tu!!! satu aku ingat, musuh yang tengok kite mampu senyum setiap masa, lama² dia akan putus asa.. eh, betul ke ni?

29 comments:

  1. akak rindu akak, mila tau akak sangat kuat, terlalu kuat untuk mereka yang ingin melihat kelemahan akak.jadikan pengalaman hidup dan sentiasa berhati-hati dalam setiap langkah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu mila jugakkkk... tu la dik, akak dh mls nk amik pusing psl masalah.. life must go on..

      Delete
  2. rezeki allah tu luas...sure ada rezeki untuk mu di mana sahaja nanti...insyaAllah...HIDUP MESTI TERUS...

    ReplyDelete
  3. gelak akak tina jgn tak gelak...awet muda uolls..
    hihi

    ReplyDelete
  4. Selamat kembali. Meh...dtg seksyen 7, akk bagi pinjam bahu ☺☺

    Bertabah yer tina atas setiap dugaan. Akk dah submit kat HR tau ☺☺

    ReplyDelete
  5. da nak kawen eh??????
    hahaha tetibe

    betul lah BE ni kalau org aktif kekadang tanak masuk. kalau berdiam diri nanti ade je yang masuk. ape tah. hahaha

    ReplyDelete
  6. wahh x update pun dapat BE bestnya.... rezeki tu...

    ReplyDelete
  7. yayy good to see u are back ;) see, we know u can handle it hihihi. what doesnt kill u make u stronger ')

    ReplyDelete
  8. BE masuk? ni yg jeless ni.. hihih

    ReplyDelete
  9. ada ape2 yang berlaku ke kak? mind to share?
    kalau sy free nanti kite jenjalan sesame ok

    ReplyDelete
  10. agak-agak ada chance jatuh cinta kat bos jepun tu tak??hehehe

    ReplyDelete
  11. hehe. tu petanda tu kak ! petanda kena selalu update blog.tu Allah bagi rezeki BE lagi. hehe. sekarang ni nuffnang giat active bagi BE, kena update ni.:D hehe. sabar ok kak. jangan sedih2dah. :D

    ReplyDelete
  12. slalu2 update macam selalu hehe..

    patutla lama je menyenyap hehe

    p/s : jum join contest nuffnang saya buat jom ?

    ReplyDelete
  13. a ah...rindu kat blog ni...baru hari ni ada kesempatan nk dtg..x sempat nak BW sgt lately :)

    ReplyDelete
  14. rindu jgk nk dgr celoteh mizz tina..hehe

    ReplyDelete
  15. rindu nak mepek2 dgn nenek kebayan sorang ni.. =P

    ReplyDelete
  16. haaaa anggap betul jer la..hahaha..

    mujur entry bulan ni x banyak..so xde la terkejar2 nak baca..:D

    ReplyDelete
  17. nice day :)
    Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
    pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
    Jadilah seperti yang kamu inginkan,
    karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
    dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
    yang ingin kamu lakukan

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com