Mar 4, 2013

Pembalasan

Assalamualaikum wbt


Pembalasan orang selalu kaitkan dengan karma.. tak tau nak percaya ke tidak.. tapi nak tak nak, benda ni kadang² wujud..

pembalasan ni kadang² tak perlu tunggu dihimpunkan di padang mahsyar nanti.. kat dunia ni pun Allah bayar tunai.. tak ada guna kredit kad ke apa.. TUNAI.. CASH.. 

tak kisah la apa² kesalahan dan dosa sekalipun.. ia akan tetap dapat balasannya.. 

aku percaya tu je.. nak lari ke mana sekalipun, kalau dah "terpilih", akan kena jua..


okbai




notakecik : kerja...kerja.. fokus..fokus

16 comments:

  1. True..Zaman sekarang Allah balas cash saja.

    ReplyDelete
  2. buat jahat mmg dibalas jahat juge hehe

    ReplyDelete
  3. betul..xde sape boleh terlepas dari pembalasan

    kalau terselamat di sini, 'di sana' pasti akan menanti

    ReplyDelete
  4. teringat lagu kumpulan Cokelat - Karma

    ReplyDelete
  5. Setuju sangat². Setiap perbuatan pasti ada balasannya.

    ReplyDelete
  6. Sekurang2 nya kalau dapat cash kat sini, sempat lagi ubah hala tuju dan repents, itu tanda Tuhan sayang and nak suh kita insap. huhuhuhu

    ReplyDelete
  7. namee sangat percaya karma. nak nak sesama manusia. janganlah berani fitnah2 dalam dunia ni sebab tu dosa besar sgt. namee pernah kena fitnah sekali dulu. terus taknak kahwan dengan minah tu.. takut. serik.

    ReplyDelete
  8. Allah tu Maha Adil. lambat laun ape yg kite buat akan dapat jugak balasan sama ada baik atau buruk.

    ReplyDelete
  9. mestilah kan.. pembalasan mesti ada lah.. arini kita buta org.. sok2 kita kena balik

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com