Mar 11, 2013

Rezeki ada di mana-mana

Assalamualaikum wbt...

Yay...yay...*lompat bintang patploh kali*... kegilaan aku mai dah.. wakakaka... mahap ye uols..

entahla, pas episod kena khianat dengan "kawan" sendiri tu.. aku jadi lebih bertabah.. dan malam tadi, puas aku berborak dengan si dia.. pertikaikan kenapa "kawan" buat macam tu.. tak apa la, ni waktu dia.. aku anggap semuanya dah selesai walau masih berbekas kat hati.. terima kasih ye "kawan".. 


sekian lama aku tak tengok pun akaun nuffnang aku.. sebabnya, malas sangat.. apatah lagi nak update blog ni.. jari ni rasa menyampah nak ketuk keyboard.. siyesli.. dan tadi pepagi buta aku sesaje check akaun nuffnang dan ALHAMDULILLAH ADA LAGI SATU BE yang melekat kat blog.. Alhamdulillah... dalam pada blog aku sepi tu pun, ada jugak seketul lagi yang masuk..


aku percaya satu je.. dalam pada kita susah, kelak ada senang yang kita dapat.. betul tak?? 

entahla, pada aku kan, kalau kawan buat silap..jangan ko khianat.. tak salah rasanya untuk menegur.. betul tak?? tegur salah kawan.. tegur cara elok.. hurmm, biarla.. lepas biar lepas..


dan Alhamdulillah..satu lagi rezeki bakal aku dapat... mohon dipermudahkan.. kawan² semua doakan la ye.. tak dapat la nak share sebab masih dalam proses lagi..


skang ni, aku masih menanti rezeki lain.. rezeki untuk dapat keje baru.. terus terang aku dah malas nak keje kat tempat skang.. menyampah.. sakit hati.. dalam pada aku sebok datang keje..buat keje.. kadang² rasa tak ikhlas tu ada.. kalau aku hilang kewarasan, maybe aku dah bersikap kurang ajar.. tak apa la.. Redha itu tak ikhlas.. pasrah itu menyerah..


okla..aku menaip ni pun masih ada perasan marah berbekas kat hati.. sebelum entry ni jadi entry carutan, baik aku berundur.. nanti dah ok, aku sambung semula..




notakecik : kadang² nak melalui jalan mudah tu akan banyak halangan.. aku masih bertabah dengan halangan² ni.. mohon diberi ketabahan yang berkekalan

23 comments:

  1. kak.. sabar dan bertabah ye,
    dugaan selalu ada untuk memantangkan diri kita.


    chill kak..

    ReplyDelete
  2. marah2 pon ada cpuv masuk.knp lah rara punya blog xde lgsung.

    ReplyDelete
  3. lalalala...selamt pagi...marah tak marah tak...
    itu half moon mau amik ke tak ni...huh

    ReplyDelete
  4. aku doakan ko dpt kerja br yg lebih best gajinye

    ReplyDelete
  5. dugaan..jangan pelik kenapa kita diduga tapi rasa pelik kalau kita tak diduga ok:)
    tengok bila redha dah dapat BE:)

    ReplyDelete
  6. Notakaki bawah tu saya setuju sgt2
    Sabar byk2 ye

    ReplyDelete
  7. bila kita t'paksa buat sesuatu yg kita tak suka..mmg jadi x ikhlas kan..apapun moga semuanya dipermudahkan ye :)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum tina. hehe. alhamdullilah rezeki awak kan. sila jangan sedih2 okey. be strong :))

    ReplyDelete
  9. bestnye! nk cek nuff jgk ah :p

    ReplyDelete
  10. sabar tina..mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku..be strong!

    ReplyDelete
  11. see, bad thing happen to good people, and good people get good thing in the end. (sangat so so kan ayat :p)
    U can!!!

    ReplyDelete
  12. banje mak okeh!...

    pssttt...sila lawat mak kat sini -> http://ezafadli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. bagus la ada income...makcik tak dak pon

    ReplyDelete
  14. moga kak tina dpt keja baru k.. jgn stress2.. sori yea lama tak jenguk.. heee~~

    ReplyDelete
  15. samalah kita cik tina,keje skang pn dh rasa xikhlas :/ dtg keje pn sbb pkirkan tanggungjawab..sadis betol T__T

    ReplyDelete
  16. ohoiiiiiiii sampai 4 ni on going.
    syabbass ! heehe

    ReplyDelete
  17. betul2. rezeki ada dimana-mana. tengok tuu BE pon dah bertambah kak. :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com