Mar 14, 2013

Tekanan emosi

Assalamualaikum wbt..

Sekian lama aku tak jenguk blog.. tiap kali nak jengah, ada je anasir busuk yang mengacau
Penat tak terkira
Tahu kenapa aku nak cari kerja lain???
Ekonomi makin meruncing

Tahu kenapa aku makin sepi dari blog??
Aku..dan kawan2 aku dikerah tenaga habis habisan
Buruh kasar??
Lebih kurang
Tiap hari aku mengadu sakit badan
Orang besar cuma pandang sambil senyum sinis

Apa agenda diorang??
Mengenangkan ini punca rezeki aku, aku biar
Pasrah kepala dipijak
Redha tenaga dikerah

Mereka tak berada di situasi kami
Mereka cuma kata itu kerja senang
Tahu tak kerja tu layak untk tenaga lelaki???!!!
Pandang guna mulut memang tak jadi apa
Cuba pandang, dan sama2 rasa apa yang kami rasa

Tahu tak tiap pagi kami menyumpah seranah???
Kadang rasa keberkatan rezeki tu tak ada
Sebab ikhlas dah hilang

Emosi aku sangat tak stabil
Mujur ada kawan2
Sokongan dan kata semangat tak putus
Dan hari ni aku kalah
Air mata jatuh
Hati bertambah parah

Terima kasih kepada orang2 besar yang berjaya pijak kepala kami
Kami ni memang kuli...kuli batak anda *sujud kaki*




Maaf ye semua
Maaf juga untuk sesiapa yang anta chat kat FB, anta wassap, anta mesej, wechat
Sesungguhnya aku memang tak ada masa walau sesaat untuk khayal dengan teknologi itu
Balik rumah adalah masa untuk rehat sepenuhnya
Cebisan masa yang ada untuk menjayakan perancangan aku
Mohon dipermudahkan segala urusan
Mohon binaan ini nanti kukuh
Mohon..mohon...



Notakecik : minda dan emosi tercabar... tapi aku tetap diam...sabar..diam..sabar..

Published with Blogger-droid v2.0.9

25 comments:

  1. Assalamualaikum tina, kesian awak. banyak bersabar ye yang. kuatkan semangat please!!!! kami semua sokong awak dari jauh :)

    ReplyDelete
  2. heishh bila orang besar hanya ada "kepala" besar, hati kecik.
    Nothing much can we say, harap u bertabah dan wish u the best of luck in moving on with new job.

    ReplyDelete
  3. sabar tina..rilex..tarik nafas panjang2..
    memang kita akan merungut bila kerja dah melampaui tahap kemampuan..tapi apakan daya..same goes to me tina hukhuk

    ReplyDelete
  4. rindu kamu...haihh...bila masalah ni akan berakhir...

    ReplyDelete
  5. Bertabah lah yer. Sabar bebanyak. Nak cari kerja lain ker? Kat tempat akk ada byk nak pakai orang. Tapi bahagian projek. Klo nak bagitau.

    ReplyDelete
  6. cian tina. sabar yer..
    insyaallah ada rezeki tmpt lain nnt.
    cuba2 la antr resume..

    ReplyDelete
  7. hmmm harap2 cepat dpt kerja lain...kesian ko dah kurus kecik plak tu kena plak buli gitu .... aku paham sbb kite sesama kecik

    ReplyDelete
  8. kak tina keje ape ek? dlu sy pun keje dlm bidang org laki gak..pg site pnjat2 bumbung semua tnpa safety..now dh pencen.duduk opis je ngadap blog...hahaha

    ReplyDelete
  9. Tina...betul ke nak? Sila email resume kat akk:

    afizah@uemland.uemnet.com

    Byk benefit...insurans cover, saham, training, bonus, increment every year...byk lagi lah ☺☺☺

    ReplyDelete
  10. sabar jelah., biasalah tu kan., orang yg berada dibawah selalu dipijak., orang atas cuma tau arah je..

    ReplyDelete
  11. Ye lah..cr kerje lain..kalau tak pilihan yg ada adalah..bersabar....

    ReplyDelete
  12. semoga kakak dapat cari kerja lain cepat2. biar orang2 besar yang pandai berlagak tu patah kaki.

    balik johor lah jumpa ain. :)

    ReplyDelete
  13. try lar apply simedarby..masuk website dia..

    ReplyDelete
  14. huhu
    kadang2 orang laki pun malas nak kerja camtu..
    last2 past kt foreigner :p

    ReplyDelete
  15. Jangan kerja dengan majikan2 yang pijak kepala pekerja.. Saya doakan yang terbaik buat awak tau..

    ReplyDelete
  16. aduhaiiii..mesti teruk kerahan tuh kan..kalau dh xtahan better crk keje lain...keje nie nak kene happy2 baru setiap hari mood tuh ade je nak gie opis..semoga cepat dpt keje okayh...

    ReplyDelete
  17. sabar..sabar.. moga dipermudahkan urusan kembali aktif macam dulu :)

    ReplyDelete
  18. sabar ok kak. sedih pulak baca akak kena macam ni. kalau kerahan tenaga gaji mesti mau naik lah. kalau tak naik..hmmm. aduiiihaii

    ReplyDelete
  19. kompeni cina ke? kalau kompeni cina memang la camtu..sehabis2 tenaga dia kerah buat semua benda..

    ReplyDelete
  20. sabar..mesti ada hikmah tu..tp kalo x tahan sangat, apa kata pakat2 berhenti ramai2..baru dorang rasa..

    ReplyDelete
  21. kesiannya kak. orang2 besar memang senang cakap kerja senang cuba dia yang buat. baru tahu susah senang.


    kuat kan semangat tau kak. ! :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com