Apr 15, 2013

Misi Terakhir

Assalamualaikum wbt...

Hurmm, hari tu kata nak update selepas patbelas hari kan.. aku tak sure dah berapa hari aku abaikan blog.. malas nak kira..

semalam ada misi pencarian yang terakhir.. kat kawasan Nilai la.. balik BP nanti tak sure apa lagi aku hangkut.. wakakaka.. beliau yang dulunya nyampah nak berlama² bila shopping apatah lagi nak jenjalan di persisiran pantai sambey makan cekedis kini berubah.. separuh dari masa 24jam kami habiskan skang ni.. dah beli itu, ini pulak yang tak ada.. aku rasa macam..heyyy, apa otak ni, pelupa memedang??!!.. ye, otak yang bersalah.. LOL

tak paham nape sesikit aku nak ke Nilai 3 tu.. beli frame la..langsir la.. bunga telur.. goodies bag..jadi tolong hentikan idea nak ngajak aku pegi Nilai 3 lagi, habis duit!!! pity him sebab kena melayan kerenah aku.. tapi dalam masa sama, aku dah tolong beliau pilih langsir rumah "kami".. so sweetttttt.. *lempang*

eh..eh..nak citer ni.. semalam masa lelepak dalam kete sambil makan pisang goreng, cermin tingkap kete kena ketuk.. aku rasa macam seram sikitttttt.. ada lak mamat ni datang jual barang.. hey, kalau jual tali pinggang, pen, wallet..itu perkara biasa.. ni dia jual SAMSUNG GALAXY NOTE, kaler putih.. terus aku pikir jahat.. "mesti dia curi atau terjumpa atau dia penyeluk beg atau terambil whatever la..then dia jual..".. ini andaian jahat tau.. kalau fikir positif, maybe dia nak beli barang kawen atau langsir rumah, pastu tak cukup duit maka terpaksa jual enpon sendiri.. logik tak?? pas mamat ni blah, cecepat suh encik beliau lock pintu.. yeeee, dah ada orang ketuk baru nak kunci pintu ye!!! bagus sangat..

pastu, terpaling bengang bila dah tempah langsir tu, pasang kat umah, terlebih pulak.. umah setakat 9kaki, ko order 10 kaki.. bijak ko tina.. huh!!


masalah keje masih mengganggu emosi.. selesai satu masalah, timbul masalah lain.. serasa nak benti keje dan apply jadi JAGA je.. sakit jiwa aku dapat bos kuku besi gini.. sabar je la..


hari ni nak merajinkan diri jengah blog korang.. okbai



notakecik : penat otak lebih penat berbanding penat badan...

26 comments:

  1. tq lawat blog akk sis...wahh buat persediaan nk tawen ek??

    psl nk order ke nk tgok2 kain sulam tu gi kat blog http://fuzamusa.blogspot.com n direct tnya atau whatsapp kat 0192784580 k

    ReplyDelete
    Replies
    1. gitula lbh kurang..


      ok kak..mekaseh ye

      Delete
  2. terujo ekkk nak hias umah baru...beshhnyo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..sgt teruja mak.. tp skang dh hias sesikit..

      Delete
  3. tina, terbeli kain langsir lebih takpe jgn kurang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jd masalah nk jahit tu kak.. mklumla, pemalas..

      Delete
  4. nk tgk la rumah baru wei ... nk tgk .....hihih

    tak sabo nk tgu ko kawen ni .. aku plak xcited lebih ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. blh je.. rumah je la.. umah baru blm siap..



      hahaha.. dtg la kak..

      Delete
  5. jd JAGA si dia jelah nnt...boleh jgk kan :)

    ReplyDelete
  6. hei akak nak kawin ke ? jangan lupa kad kawin tau huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah dik.. klu xsmpt pos kad, akak wassap je ye

      Delete
  7. aduhh ekeke
    serba x kena kan
    ader ramai akak jumpa org macam nie bila di RNR ..
    seram lak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl..btl.. RnR mmg byk.. kena hati²..

      Delete
  8. sabo kak sabo. hehe kan tak lama lagi nak kahwin dah. hiihih:D

    ReplyDelete
  9. Betul Nak jadi jaga kak? Kat sekolah kg sebelah ada kekosongan. Hehehe

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum mizz...sabo jer la tapi takut juga kalau jumpa org mcm ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam mama.. sgt tkt.. kena berjaga²..

      Delete
  11. Takper la kain langsir terlebih, boleh guna untuk buat deko2 sumting nnt, tkpun buat baju raya JJ. hehehe

    SIni selalunya mamat Turkey la mengekor pelan2 dari belakang ambil bisik2 "u my fren, wanna dis dat, I give special price". hahaha macam kenal lama jer kan.

    True that, penat otak mmg lebih ngeri dari penat badan.

    ReplyDelete
  12. orang ketuk tingkap je dah naik takut., ni kan pulak nak jadi jaga., hahahaha.. :))

    ReplyDelete
  13. waaaa bhgia bhgiaaa..hihihihihiihii

    semoga jgn lupe lg ya kak.hihihihi

    ReplyDelete
  14. penat jalan2 yer... tapi bestkan dpt langsir baru hehehe

    ReplyDelete
  15. huhuhu besa r tu wak...sabar jew...buat keja satu2...insyallah ok tu...wuah! postif thinkingnye awak~

    ReplyDelete
  16. bila majlis ni.. bukan main shopping ei..

    langsir baru!!

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com