Apr 24, 2013

Pos Laju yang Lambat

Assalamualaikum wbt


Bertemu kite lagi...yeah!!! 

sejak tukar dept. ni, keje melambak².. tak cukup tangan kaki semua.. tapi tak apa, aku suke.suke.. ngeh..ngeh..ngeh..

begini.. ni citer pasal pos laju.. aku hari tu mintak encik beliau poskan satu dokumen ke kampung.. dia dah selamat poskan hari jumaat.. guna POSLAJU... sekali lagi, guna POSLAJU.. Sabtu kan diorg keje, sepatutnya sampai ke kampung hari sabtu.. dan macam tu la jugak diorg khabarkan kat aku.. tapi sampai isnin xde nampak batang idung surat tu.. 

semalam aku buka web pos laju, kat track n trace.. ko tahu ke mana hala tuju surat tu?? ke Kluang.. umah aku kat Batu Pahat.. jadah hape pegi sana pulak.. padahal sabtu dah ke batu pahat, pastu yang menggedik ke Kluang tu buat mende pulak.. ok, dah habis satu hal..

tadi aku call pejabat pos kawasan..surat tu dah sampai sana lak.. pastu boleh pulak orang tu bagitau dengan gaya nyah ckit, mintak aku pegi amik sendiri kat pejabat pos.. aku pun, what deeeeeee??!!! 

kena la call adik aku mnta dia pegi pejabat pos dan kutip surat tu.. pos laju hantar ke rumah..hantar ikut alamat yang tertera.. lainla aku buh alamat P.O Box ke apa.. tak apa la, amik je.. nak tunggu diorg anta, mau makan tahun.. konon, DIJAMIN SAMPAI ESOK.. ni masuk lusa tulat tonggeng tak sampai gak.. phewwww 

so, kepada pihak Pos Laju, sila baiki mutu perkhidmatan anda.. teruk sangat la!!! buat cara macam Pos Laju.. seb bek khidmat pelanggan pihak anda ni bagus..

sekian..



notakecik : saya berjaya bertukar menjadi seorang yang penyabar.. yeah!!!

26 comments:

  1. biasalah kak kadang-kadang xberapa nak laju huhuhu...

    ReplyDelete
  2. POS LAJU memg camtu...mcm vavi jaaa...mak slalu tekena lah!...sbb tu klu abah mak nak pos ape² kat mak, dia akan pakai pos express...memg kompom sehari ja..

    ReplyDelete
  3. buat emel aduan sertakan sekali entry ni ke pos laju..
    walaupun mungkin pada dorang itu hanya kes terpencil tapi jangan sampai pengguna susah nak percayakan mereka lagi.. ;)

    ReplyDelete
  4. dah slalu dah jd ... tak denye nk sampai esoknye ....
    aku pun penah jd tp seb baik jenis baik mls nk bising ....

    ReplyDelete
  5. memang kadang2 pos laju perkhidmatan dia mcm apa ntah..lambat tu macam dh biasa..tp nak juga guna LAJU tu..hehhe

    ReplyDelete
  6. lame xsinggah sini..iushh nsb bole detect..risau jgk kalo pos2 ni xsmpai..

    ReplyDelete
  7. kalau sebut je pos laju..haiihhh!!!pantang sekali suebee nak guna servis dorang ni, tau..bebulu tapak kaki sekali pon dorang takkan memperbaiki kualiti servis..

    ReplyDelete
  8. hai mizzTina,

    hehe..pertama kali jejak sini. kelakar la baca n3 mizz ni.. cikda baca laju je agaknya n3 mizztina x mcm servis LAJU tukan.. adeii memang sakit hati.. tapi salah surat tu kot..pasai apa dia menggedik gi tpt lain..wakkakak..(sabo ye dik..)

    ReplyDelete
  9. memang pun dik
    akak serik dah guna
    skrg guna citylink kalau ada apa2 huhu

    ReplyDelete
  10. kira kuat iman gak la akak nk pi amik sndri. kalo sy, by hook or by crook sy nak brg sy smpai esok jugak! hoho :D

    ReplyDelete
  11. yayyyy kesabaran sebahagian daripada iman, hehehhee. hadeh jauh pos laju tu lencongkan posto kamu yer, rasa nya kalau JJ merempit hantar ngan beskal dia lagi cepat kot.

    ReplyDelete
  12. Tagline dijamin sampai esok mmg takleh pakai dh pun..
    Kami kat kl ni pun dh byk kali kena

    ReplyDelete
  13. pos laju dh jd pos lembab...

    ReplyDelete
  14. pos daftar lagi lambat...hahahaha...

    ReplyDelete
  15. pos lajulah sangat tu !... pernah terkena dah

    ReplyDelete
  16. saya jarang kena macam tu. mungkin kesilapan manusia ataupun kesilapan teknikal. sabar je la.

    From,

    Nasz

    www.mohdnaser.com

    ReplyDelete
  17. eee susahkan org betol,,nak2 kalau dokumen tu penting kan,,sabo jelah

    ReplyDelete
  18. pakcik posmen tuu angin agaknya hari tuu. boleh tersasar sampai ke kluang. kihkih

    nasib baik kat kluang je, kalau sampai ke mersing dah satu hal pulak. hihiii :D

    ReplyDelete
  19. jarang pulak kena cmtu.. ok jer.. dan lagi kan kak. dijamin smpai esok tuh untuk tempat yg tertentu.. =)

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum mizz...betul la kata cpt tapi lambat juga sampainya...:)

    ReplyDelete
  21. hehe...kire kt kwsan johor jugak die anta..klo sesat smpai kelantan lg pening.. :)

    ReplyDelete
  22. pos laju adakalanyer ok..adakalanyer suam suam jg servisnyer..
    lepas ni kena tukar nama..pos ikut sokati hahahaha..

    ReplyDelete
  23. saya guna www.expresstrack.net untuk track parcel saya sebab ia lebih mudah dan cepat

    ReplyDelete
  24. apekehe deme ni yong?medang aje lambatnye dh 3 hari dh ni

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com