May 6, 2013

Kita..Kita...nak merepek

Assalamualaikum wbt..


PRU13..kite dah tau sape menang..sape kalah.. redha dan tenang la terima keputusan.. tak puas hati?? tunggu PRU14 nanti.. deal??


tapi siyesli aku sedih dengan bangsa sendiri.. berbalah..bergaduh..bertekak.. kite ni dah cukup senang tau tak.. nape nak buat gini.. adoiiii, sedihnya.. tengok tak kebangkitan bangsa lain?? tengok tak?? kite ni patutnya macam tu la.. sama² kerja.. lain fahaman politik tak apa, tapi kite masih bangsa yang sama..agama yang sama..


sudah tina..sudah!!! kekekeke


btw, mood keje aku sangat ke laut.. what?? keje?? even Selangor cuti umum hari ni, aku tetap kerja.. kampeni suh keje, keje je la.. akan diganti hari lain.. well.. keje je la..

pagi tadi g keje pun aman damai je jalan raya.. amatla suka hati makk ni nok!! aku terpaling suka bila sekolah cuti.. paling suka.. kekeke.. mahap dak² skolah ye..

skang blog aku tengok makin layu je.. kadar penurunan yang buat entry sangat ketara.. mana korang?? aku?? memang tak menang tangan setiap hari.. nak siapkn satu entry makan masa patbelas jam.. so, acane?? tak apa la.. blog ni kan macam cendawan.. musim hujan, berlumba² nak tumbuh.. musim panas, seketul pun payah nak tengok.. kalau ada pun, tak cantik.. eh, betul ke?? 


sape yang coti hari ni, selamat bercoti.. i is jelly.. sekian, okbai





notakecik : Ya Allah Ya Tuhanku...jauhkan lah aku dan keluargaku dari manusia² yang iri dan dengki terhadap kebahagiaan kami...aminnn

14 comments:

  1. nanti cuti kawin lama skit dik hehehe..biasa la layu layu itu normal huhu..akak pun begitu tp kadang2 buat2 gigih jer update ;p

    ReplyDelete
  2. KL pon keje. naseb keje x banyak. hahaha.

    tulah dah x larat nak masuk pesbuk tu. kawan pon dah jadi lawan. sabau je lah. kaum lain tengok gelak2.

    susah kak kalau orang dah fanatik ni. ape kite cakap dorang takkan dengar. dorang sentiasa nak cari point je. takpelah Allah Maha mengetahui.

    Rasa macam nak duduk korea je. wakakakaka

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum tina. sheila pun sama sedih. sampai tension jadinya. hmm tina take care tau. drive leklok. cepat2 lah update kalau ada mood :)

    ReplyDelete
  4. betul tu..tak kisah la fahaman politik kita b'lainan..yg pasti kita yg sebangsa ni tak payah la nak bermasam muka pula..kita masih 1 bangsa dan yg paling penting 1 agama :)

    ReplyDelete
  5. Hi there, is blogwalking, ttbe terjumpe blog ni, name kite same laa. :)

    nice to see your blog, i'm new in blogging, please do visit mine too

    insanbiasabiasa@blogspot.com

    ReplyDelete
  6. yg pasti org melayu mmg bangsa yg buduh sbb tu jd gitu .... aku melayu tp aku akui yg bangsa aku mmg buduh ... bangsa lain dok gelak sakan sampai yampui.... hahahaha


    ko tak cuti lagi dik nk dekat dah ni tarikh...

    ReplyDelete
  7. susah tgk keadaan negara sekarang. bukan negara yang susah. tp ssh nak satupadukan rakyat..harap2 kita boleh wat sesuatu. bangsa tutttttt dah tunjuk kebangkitan. bangsa kita plak dah tunjuk perpecahan..semoga Allah bersama2 kita..doa je lah.


    Thanks ea pengantin tolong aritu. masalah aritu selesai. tp jadi balik..give up dah..

    ReplyDelete
  8. Sedih juga. Byk kerusi dimonopoli oleh kaum mereka. Kebangkitan mereka ibarat tsunami. Kan bagus klo bangsa kita pon mcm nih.

    ReplyDelete
  9. bakal pengantin dah xdo mud nak kojo ekkk...hehehehe...x sabo nak tgk anak mak pakai baju pengantin...

    ReplyDelete
  10. malas nak cakap pasal politik. cuma nak tanya khabar tuan blog. lama tak singgah kat sini kan.hehe

    ReplyDelete
  11. biasa la tu.. mood turun naik biasa.. ikut cuaca .. hehhehe..
    cikda punya pesen pulak selalu bw blog org je.. buat n3 memang payah..hahaha..

    ReplyDelete
  12. politik is so memeningkan ahaha

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com