Jun 24, 2013

Cendol Bakar Kuala Selangor @Dengkil

Assalamualaikum wbt..


kemain ramai kata rasa cendol ni mabeles.. aku tetiap hari duk lalu lalang, tak terasa nak singgah.. sudahnya hari Sabtu lepas, ajak encik Hubby ke sana.. even masa tu sangat panas dan jerebu mula menguasai udara..

dengan kegigihan yang ada, berangkat la kami ke sana.. parking osah cerita la, kemain jauh.. blerghhh.. baiklah, cendol punya pasal.. hari² nengokkkk je, mana tahan beb..

ok..meh aku direction ke sana ye.. 
 klik untuk nampak lebih jelas..sumber : google

dari umah aku memang dekat sangat la kann... 


ok..sampai je sana, korang akan nampak segerombolan manusia beratur untuk membeli cendol ini.. maka, sila beratur jua ye.. kalau malas beratur, korang drive thru je.. even beratur, xyah berdiri....kekeke..


sile beratur!!! jangan memotong barisan, kalau tidak aku potong kaki tu... amacam, kejam x?? hahahaha...


kendian korang akan nampak menu ni kat kaunter.. tangan tu tiada dalam senarai menu.. pilih la nak yang mana.. cendol suam tidak dijual di sini.. harap maklum.. hahahaha


oleh kerana hari tu aku macam teringin nak merasa durian, aku order cendol durian.. bukan cendol pulut durian ye.. kurang minat dengan pulut ni..
yay, cendol pulut saya!!! tapi aku kecewa sikit sebab ada selasih pulakkkk... untuk pengetahuan, aku tak suke selasih.. so, nak makan punya pasal, aku telannnnn je la tanpa fikirkan apa².. pffttt.. tapi kan, kalau buh durian seulas lagi best.. wakakaka

kenapa ia dinamakan cendol bakar?? aku tak sure.. korang gugel sendiri.. kalau nak tau sedap ke tak..cube sendiri.. bagi bukan peminat cendol tegar, aku rasa sama je kot.. hahaha.. dasar manusia tak ada perasaan..


selain cendol, ada la rojak..tauhu bakar..nasi ayam..nasi campur.. mee goreng.. ok, dipersilakan menjamu tekak kat sana ye.. 





notakecik : tekak ni asek nak makannnnnnnn je la..

18 comments:

  1. sedapnye cendol durian...belum pernah rasa lagi...huhu..nk coba la lps raya kot..haha

    ReplyDelete
  2. Ada yg kata cendol bakar sbb gula merah tu dibakar
    Idok le teman tau kesahihannya
    Tak penah try lagi ni

    ReplyDelete
  3. musim2 panas ni mmg terliur sgt nak cuba cendol ni tapi malas pulak nak que.... huhu

    ReplyDelete
  4. wah menarik ni.. mesti cuba nih..

    ReplyDelete
  5. owhh sampai berbaris beratur q... kya hua hai? I pun bukar peminat tegar cendol, so I takkan ke sana hehehe.

    ReplyDelete
  6. 1st dengar ttg cendol bakar nih.. kena gi sblm pose nih..
    tina sihat ke? dh jarang update blog skrg ni..

    ReplyDelete
  7. eka tengah batuk2 nila teringin cendol la pe la. hahahahaha geram je

    ReplyDelete
  8. tang mana nie???..dengkil??..somi den xtau pon...hala nak p banting kaa...info mak sat..

    ReplyDelete
  9. ada juga dgr.. bakar tu bukan nama org ke..? tak silapla.. ;)

    ReplyDelete
  10. Salam, sy follow blog sis n sis follow blog sy yer...jemput masuk ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com untuk mendapatkan harga istimewa untuk produk Shaklee. TQ for your support.

    ReplyDelete
  11. aaaa tringin tp tgh sakit tekak -.- dkt umah anis ada 1 kedai cendol femes gak ahhh..dia punya cendol,perghhh terangkat.TV3 patut tahu nii..ekekek

    ReplyDelete
  12. laki aku kate tak sedap.... sbb nama tu ..tokey die dgr cite nama bakar yg kat kola selangor tu

    ReplyDelete
  13. sedapnyeeee...dah lama xmakan cendol ni..

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum. mujur sheila tak suka makan cendol kalau tak lama dah bergegas ke sini. hihihi

    ReplyDelete
  15. cendol bakar...huihhh first time dengarr... :D

    ReplyDelete
  16. ini cendol makan panas2 sedaplah. kihkih

    pehhh. teringin pal dahh ni. aihh.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com