Jun 15, 2013

Kecurian Kereta | Perdana

Assalamualaikum wbt..


epi saterdeyyy eberibadi.. *punah bahasa..hahaha*


ok..ok..ni bukan pasal kereta aku yang kena curi.. tapi kereta kawan suami aku.. kereta dak opis dan juga kereta orang opis sebelah.. paham tak?

Rabu lepas, masa baru pas ngantor adik aku kat matrik Melaka, suami aku bagitau kereta kawan dia kena cilok kat rumah.. rumah beliau kat seri kembangan.. see, kat rumah sendiri pun bahaya.. tapi tak sure rumah dia tu apartment atau teres.. kereta dah dikesan, yang menciloknya bukan orang mesia.. orang kulit itam... tapi pastu entah ke mana, tak boleh dapat sampai skang..

semalam petang lak balik keje, dak opis update status kat FB yang katanya kereta salah sorang dak opis dicilok juaaaa.. kesilapannya di sini, dia parking kereta tepi jalan je.. memang memudahkan keje penyangak tu untuk mencilok.. maybe dia boleh pura² yang itu kereta dia.. orang jahat, niat dah jahat, selagi boleh dia akan buat dan dapatkan.. betul tak.. dan sampai skang tak tau siapa yang rembat kereta tu sama ada orang Malaysia atau bukan..

pagi tadi pas punchcard *ye, aku keje hari ni*, duk menyembang dengan guard dan ada sorang dak opis pasal kehilangan kereta tu.. rupanya dak opis sebelah pun ilang kereta.. dia kata dalam minggu lepas.. pun parking tepi jalan.. skang nak parking kat dalam payah.. parking terhad.. siapa cepat dia dapat..


yang lebih penting skang, penyangak ni attack kereta Proton Perdana je sebab ketiga² kes ni, subjek utama adalah Proton Perdana.. ehh, yeke?? entah la, tak tau nak kata kalau dah terang lagi bersuluh kereta Perdana je dok ilang.. 

so skang ni, tak kira korang ada kereta apa..sila berjaga² ye.. sekian, karam di laut dilambung ombak melaporkan kejadian kehilangan kereta..




notakecik : aku bo..bo..bo..bosan

13 comments:

  1. Takutnya..hope kereta waja xd dlm senarai..huhu

    ReplyDelete
  2. suami??? baru sy tau pmilik blog mizzzzztina ni dah kawin! bilanya? waduh..lama xbkk blog, ketinggalan ketapi!

    ReplyDelete
  3. Patutlah akak update blog keje rupanya klu tak mcm mimpi je akak update hari cuti hihihi....

    ReplyDelete
  4. wokey karam dilaut dlambung ombak.. nice la nama ko

    ReplyDelete
  5. nice la nama ko. karam dilautan dilambung ombakk.. hahaha

    ReplyDelete
  6. org jahat ada dimana mana, ke extra careful skrg ni. dalam rumah pun bahaya. sebab tu kena pasang grill....ehh

    ReplyDelete
  7. assalamualaikum mizz...macam2 jenayah skg ni nak curi pun nak pilih kete...nak cari yg besar jer...:)

    ReplyDelete
  8. fuh bahaya ... dulu geng rembat camry skrg perdana pulok .....

    ReplyDelete
  9. alahai tina.. ko bosan pun sempat melaporkan gosip panas nih.. seremm pulak cikda..apa2pun kita ni kena berhati2.. paling penting jgn lupa kunci keta..

    ReplyDelete
  10. Geram plak kes curi keta nie.


    aduiyaiiiiii


    kene extra hati2 la orang berkereta skang

    ReplyDelete
  11. owh musim curi kereta perdana eh skang, adoi.

    Btw myvi punya air bag sangat berkualiti, itu pun orang suka curi.

    ReplyDelete
  12. ye ker wey??halamakkkk....sianla chitamv6 haku tu..huhu

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com