Jul 11, 2013

Fenomena Ramadhan

Assalamualaikum wbt..


Tiap kali bulan puasa tiba, macam² perangai manusia yang kita nampak.. itu perangai.. fenomena lain ada jugak...

benda pertama paling ketara, manusia jadi "buas".. nafsu makan mengalahkan buaya.. termasuk aku la tu.. cer tengok kat PARAM tu..wuwuwu...berbungkus² bak hang depa beli..

pastu, jalan jadi sesak yang maha luar biasa.. nak merasa berbuka dengan family pun ntah² hari minggu je.. yela, dah stuck kat tetengah jalan, acane nak sampai umah on time.. semalam siyesli terkejut kucen manja bila tengok sesak merata tempat.. fuhh...fuhhhh...


satu lagi...instagram, FB, ntah mana lagi la laman sosial penuh dengan gambar makanan.. tak kisahlah menu bersahur atau berbuka masing², complete.. aku suka...aku suka.. tapi tambah suka bila korang sertakan resepi sekali.. leh aku cuba.. kekekeke..


kendian, segala mala resepi yang dedolu korang masuk dalam FB, blog..jadi status atau entry paling panasssss.. semua pakat cari resepi termasuk akuuuu.. yela, nak masak apa untuk berbuka.. nak buat kuih raya apa..  gitu la kekdahnya...


pening pening lalat aku buat entry ni.. benti dulu la..





notakecik : kadang² kita bukan berniat sesuka hati nak buat entry menyentapkan orang, tapi kite just nak share rasa hati ni..salah meyhhh??

21 comments:

  1. hihihi..pening pala ker nak cari resepi or nak cari juadah di bazar? hehehe

    selamat berbuka puasa...

    ReplyDelete
  2. Haa...dah jadi suri kena la masak kan..dak gitu ..;-)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum. hahhaha tina, waktu berpuasa ni makanan jadi topik utamakan.

    ReplyDelete
  4. mmg sesak sgt2 sekarang...ramai betul org.

    ReplyDelete
  5. huhuhu tau takpe tina...biasala bulan ramadan ni...tp yg tak bule blah...kalo kat FB...tengari buta post gmbar ABC adui...terliur tngok hahaha~ sabar...sabar...sabar...

    ReplyDelete
  6. tahun ni puasa bersama la org tu hehehe..mesti masak sedap sedap utk abg sayang kan ;)

    ReplyDelete
  7. nasib baik ofc bagi keluar awal, itupun nk berbuka jga baru sampai depan umah...huhu

    ReplyDelete
  8. Utk notakecik tu....
    Susah nak senangkan semua org
    Adaaaa jek yg xkena
    Bgi kita mmg tak salah, dh blog kita sukati la nak tulis apa
    Tp bg org yg membaca tu, hmmmm
    Senang cite kalau tak suka diam2 suda
    Takyah la nak komen kasi sentap plak
    Btoi dak?
    T__T

    ReplyDelete
  9. bila puasa mmg jem x leh lari
    masing2 nak berbuka kat rumah
    cuma kita kena tambah sabar bila bulan puasa kan? hehehe

    ReplyDelete
  10. Setuju..ttba entry resepi akk jd popular post..ngee

    ReplyDelete
  11. heheh..biasa lah..orang dah kawen memang akan pikir nak masak tuk laki jer kan..kalau tak kang..tak bersahur pulak..:)

    ReplyDelete
  12. jarang buka FB bulan pose ni sbb malas nak baca status; hari ni nak masak apa,sendawa lepas berbuka pon nak up status. tu yg tak buka FB.. hehe

    ReplyDelete
  13. bestlaa leh sahur sama hubby. muahahahahaha

    okey nanti i masukkan resepi sekali. resepi kobis goreng kicap. Okey? hahahahahaha :p

    ReplyDelete
  14. Sekarang ni senang, semua google je :)
    Yela tambah idea untuk memasak :D

    ReplyDelete
  15. fenomena .. fenomenakan.. dulu² xde fb/ig ni semua dok pakat borak2 sesama kat opis.. laaaa ni xde dah hihihihihi..

    samalah google resepi jugak... xtau nak masak ape dah.. buntu...

    ReplyDelete
  16. ini semua dugaan Param pa.. paa paa.. i loving it..

    ReplyDelete
  17. hmmm ssh nk ckp bab yg last tu .. tp suka hati lah nk tulis pe pun kan ....

    param belum merasa pegi tgu lah dulu ..tgu org dahh tak ramai nanti aku pi

    ReplyDelete
  18. hai kak !
    kenal kite lagi x? kihkih

    iollss bz sgt lah smenjak dua menjak ni. :)


    cari jgn tak cari kak resepi tuu. untuk santapan yg tersayang.
    kite pom sibuk cari resepi jugak. kononnya nak belajar masak. heheee :)

    ReplyDelete
  19. hehe semua sama ragam.. mohon gambar makanan disealihkan ke sebelah malam haha godaan XD

    ReplyDelete
  20. tp tak tahan gak tgk gambo makanan merata2. sy ibu mengandung yg kelaparann. hehe

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com