Jul 19, 2013

Ikut Sedap Rasa

Assalamualaikum wbt


Manusia...*hela napas jap*
Apa yang dia nampak
Apa yang dia dengar
Apa yang dia dapat tau
Nah!!
Sepantas boleh heboh sedunia
Mana betul mana bohong, dia sendiri tak tau

Apatah lagi punca, langsung zero tahunya
Bila begini, nampak jugak pendek akalnya

Kalau nampak tu, butakan je
Kalau dengar tu, pekakkan je

Kalau nak selidik sampai lubang cacing pun,
Suka hati!!

Bila dah tau, jari, tangan, mulut segala mala jangan getik nak kongsi

Bila yang dikongsi rupanya salah
Tau pulak malunya
Dahhhh dapat "pahala" fitnah
Adusss

Letakkan diri kat tempat si "mangsa"
Apa rasanya ye


Kalau berita yang baik, ucapkan saja ALHAMDULILLAH
Kalau sebaliknya, doakan yang baik pulak
InsyaAllah esok² dapat la ALHAMDULILLAH

Niat memang nak kongsi,
Tapi lebih baik kongsi je dengan hati
Salah pun malu dengan diri sendiri


Perangai...perangai...


Nauzubillah...minta dijauhkan dari perangai macam ni


Harap Husnuzon
Jangan Suuzon



notakecik : banyakkan la amalan bulan Ramadhan ni...Syaitan kena ikat.. so bila buat jahat tu tak ada sape yang hasut..memang diri tu "jahat".. wallahualam

25 comments:

  1. Insyaallah.. terima kasih di atas peringatan..

    ReplyDelete
  2. take note..
    mmg tajam nukilan nie..

    ReplyDelete
  3. Oppss..pedas...tq for reminding...

    Selamat berpuasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..xpedas la.. cili ckit je ni..


      selamat berpuasa

      Delete
  4. bila semua rasa diri tu suci takda dosa,aib org canang merata..
    sama2 kita husnuzon ^_^

    ReplyDelete
  5. manusia mmg mcm tu kan...bila kita advice benda baik nanti melenting pula..

    p/s : lama x singgah sini..rindu la T_T

    ReplyDelete
  6. Mekasih atas peringatan yer sis.

    ReplyDelete
  7. tina tulis sendri ke??
    sedap & tajam maksudnya...

    ReplyDelete
  8. makin jarang update ye kak. busy er....

    ReplyDelete
  9. :D beringat jangan tersalah share info.. parah nanti..

    ReplyDelete
  10. moga dijauhkan dari sikap2 seperti itu...terbaik entri ni mizztina~

    ReplyDelete
  11. itu lah.. kadang-kadang bila dah tershare, lepas tu benda tu tak betul, jadi malu je kat diri sendiri..

    ReplyDelete
  12. ni aku pon nak kongsi benda gak ni..blog yang aku aktif tulis selain blog sampah..tp semua kat situ personal sikit la..haha..

    http://bundlesmart.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. manade setan kena ikat ... yg ikat setan tu napsu kite sendrik klu kite betui amalkan puasa sebenar inshaa Allah mmg setan tu terantai ngan amalan kita ....klu kita puasa sekadar menahan lapar dan dahaga sahaja .... byk lagi perkara mungkar yg kita tak dpt nk kawal....


    ni kes puis dayana la ni kan .. wlu cam ne pun aku taks etuju ngan laki die

    ReplyDelete
  14. Maklumat di hujung jari. Dan nak cepat kejar keywords. Salah betul dah terkebelakang kira. hew3.

    ReplyDelete
  15. yg penting, sama2 kita baiki diri di bulan mulia ini..hehe

    ReplyDelete
  16. bulan puasa ni kena jaga2 bnyk benda. nnt nipis pahalanya.

    ReplyDelete
  17. nak nak dah ada facebook ni..menjadi2 sebar bnda yg tak betul.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com