Jul 9, 2013

Puasa Ramadhan

Assalamualaikum wbt..


Diam tak diam, esok kite dah bertemu Ramadhan yang mulia.. sayu lak rasa hati ni... 


malam tadi sedang elok tengok tv, ada lak pengumuman puasa.. sejak bertukar pengisytihar ni, baru pestime aku nengok semalam.. ye, tahun lepas tak tengok pun.. 

hah, jakun tak jakun la aku.. siap snap pic lagik.. pastu post kat setegerem.. bila nengok komen dari kak izan tu kannn..hehehe.. 


dan pestime juga tahun ni puasa bersama suami.. yay!!!! tak tau la boleh dak aku bangun masak untuk sahur.. biasa makan untuk diri sendiri, ikut sedap tekak je.. koko crunch dan air milo pun dah boleh.. esok tak tau cane gamaknya.. fuhhh..fuhhhh... *lap peluh kat dahi*



Ahlan wa sahlan ya Ramadhan... 



Salam Ramadhan untuk semua umat Islam.. 






notakecik : bajet nak buat menu berbuka dan bersahur untuk sebulan ni.. mampukah??

50 comments:

  1. Assalamualaikum tina, yeayyy esok puasa. sheila tak sempat nak tengok muka pengisytihar baru ni semalam. hihi. ehh bestnya puasa dengan suami tahun ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam..yey!! best sgt sbb ada teman.. ms duk bujang dl sensorang je.. hrp mkn dgn family bila blik kg je la..

      Delete
  2. kalau suami pun suka coco crunch dengan milo lagi best,,tak yah penat2 masak..ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...dia xkenan sgt mkn cenggitu

      Delete
  3. selamta berpuasa :) haha coco crunch ngan milo untuk sahur macam break1st je..might be kene makan sekotak baru boleh tahan sampai ke petang kot hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa.. tula, mcm bekpes je gamaknya.. sekotak byk sgt lak..

      Delete
  4. Sure excited nk Masak mcm2 kt ur husband nnt

    ReplyDelete
  5. wahhh mesti excited ni nak berpuasa bersama suami...masak sedap² taukkk :)

    selamat berpuasa tina!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt².. hehehe.. sedap sgt xleh la.. biasa² je yg mampu..

      selamat berpuasa gak!!

      Delete
  6. taun ni tina pose ngn cik suami lah...
    gigih nnt bangun pagi nak suhur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..nk xnk kena bgn gak msk.. klu dulu time coti puasa xyah bgn.. skang xleh dah..

      Delete
  7. swelmat berpuasa dear ... berdebar ni .... tido awal tau mlm ni hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa kak.. hahaha..cess

      Delete
  8. selamat berpose kak! hihihi.
    bestnye pose dengan somi. wiwiwiwiwi

    ReplyDelete
  9. phewittttt..first year raya ngan somi tuh...awal2 nnt mmg rajin nak masak bagai2..dh lama2 nnt blur nak masak ape..hehehe..

    selamat berpuasa dik..;D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..tau xpe... seb baik encik somi xcerewet...


      selamat berpuasa kak..

      Delete
  10. waaaahhh seronok ar dia berpose tahun ni ada suami...:) tapi kene gigih ar sikit eh..teringat dulu2 pes time jadi binik orang..kemain liat nak bangun sahur..feeling2 macam bujang jer malas bangun sahur...hewhew...

    selamat berpose tina.... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..1st day liat kak.. msuk hri ni dh ok dh... teruk perangai..

      Delete
  11. selamat berposa dahling....sama la kita...jenoh dok selak buku resepi nak standby msk ape berbuka & sahur nnt...tekak sendiri senang citer..nie nak pk tekak encek somi, adoi!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa mak....kannn, kan best klu ada tukang masak..

      Delete
  12. selamat berpose ngn asben pn.mistina...heeee

    untungla, da kawen pon mis lg..lalalalla

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..mekaseh mami iman lily..


      kakaka..jeles lettew

      Delete
  13. inshaallah mampu akak...go akak go!!

    selamat bepuasa akak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah... selamat berpuasa gak wany..

      Delete
  14. Best lah dpt berpuasa dgn suami ☺☺

    Salam ramadhan & selamat berpuasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kak..hehehe..

      salam ramadhan kak

      Delete
  15. Salam ramadhan juga..InsyaAllah boleh tue ..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam ramadhan kak.. insyaAllah...

      Delete
  16. Replies
    1. seawal 4.30 dh bgn.. ehh, awal ke?

      Delete
  17. selamat berpuasa..dulu bujang2, memang tak bangun sahur langsung..bila dah ada suami nie, kena la pepagi masak sahur jugak kang tak sahur gastrik plak...hehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berpuasa.. hahaha..dl xde la xbgn langsung.. cuma jarang la masak..

      Delete
  18. assalamualaikum mizz...semoga berjaya menjadi seorang isteri solehah yer...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam mama.. insyaAllah mama.. doakan ye.. :)

      Delete
  19. tak susah.. set alarm. bangun. sediakan sahur & makan sama2.. kekekeke. pengisytiharan puasa/raya dah x suspen macam dulu. kalau yg dulu dia punya slow.. ternganga jugak depan tv. teringat masa budak2 tu rasa macam nak tumbuk tv jer tunggu dia umum tarikh puasa @ raya.. hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..set alarm tu mmg xsusah, nk bgn n msk n mkn tu yg liat.. kakakaka.. btl la kak, berdesup je dia baca.. tau² dh hbs.. yg suspen tu la yg best!!

      Delete
  20. akak pun dah lama x tgk pengumuman kat tb
    asyik termiss je
    dpt tgk kat you tube pun rasa eksited semacam ;)

    ReplyDelete
  21. akak tak tertgk pun pengumuman tu.

    selamat berpuasa utk mizztina n suami. mudah2an Allah permudahkan semuanya ye.

    ReplyDelete
  22. kak tinaaa...selamat berpuasa. hri ni hari kedua dah. hehe

    ReplyDelete
  23. alhamdulillah ... dah selamat sehari semalam, puasa sbgai isteri yer....

    nasib baiklah akak ni dpt suami x cerewet .. naso goreng pun ok jer.. masak malam siap².. panaskan pg nak sahur haha.. sempoikan, kalau pepagi mintak kari haru .. haru ...

    ReplyDelete
  24. teringat dulu 1st time puasa sebagai suami isteri..huhu terujaaa!
    sekarang ni, puasa bersama abg long skali..harap2 abg long boleh puasa penuh..so far dua hari ni penuh..tapi lembik skit :P

    ReplyDelete
  25. akak sayam. selamat berpuasa jugak kak. hihiii

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com