Sep 24, 2013

Bahaya Laman Sosial

Assalamualaikum wbt...


Tergerak hati dan jari nak buat entry ni sebab makin tak paham dengan perangai manusia skang.. taksub sangat dengan laman sosial.. boleh nak taksub, tapi kalau boleh elakkan la perkara yang mendatangkan pandangan negatif..syak wasangka..perbalahan atau apa² yang buruk.. seeloknya, kongsi je perkara yang baik.... 


hari ni lak...pepagi kecoh pasal bidio isteri Matyo bergaduh dengan pak guard.. mana sense of hormat pempuan ni pun aku tak tau la.. dah la gitu, bangga lak upload kat fb.. motip?? nak orang sokong tindakan ko? ok, malas cakap lebih².. fikir²kan la ye.. tapi, betul ke itu isteri matyo??


tadi lak, ada sorang ni duk haru pasal opismet.. ujung² status dia tulis, "hatekelantanese".. hoiiii, perlu ke?? tak semua orang Kelantan gitu.. dah nasib ko la dapat opismet yang tak paham bahasa.. majoriti opismet aku orang kelantan, ok je aku nengok.. even husband aku pun berdarah kelantan pun tak ada la menjengkelkan aku.. semuanya ok.. cuma bergantung pada sikap seseorang..


yang fan JDT lak, punya la tak de akal gi letak kat page mana tah, listkan perkara yang dibenci.. benci Kelantan, Terengganu, Pahang dan Budu.. ya rabbi.. makin buat gini, makin berbalah la orang Melayu.. bila macam ni, diorg mula la fikir negatif.. ko hengat ada ke yang nak fikir rasional?? tak ada..


skang boleh nampak kan... sebabkan laman sosial ni la sesama Melayu boleh bergaduh.. hey, pelissla... buka mata dan minda tu sikit.. tak payah nak balah.. kadang² pasal bola pun nak gaduh.. 


haishhhhhhh...geram la aku.. wat lek wat cool dah la beb.. 


hurmmm, apa tah yang aku nak sampaikan ni...
ehhh..silap gambar... mahap..mahap..



jyeah..ni baru betul.. 






notakecik : teringin nak makan macaron sampai terbawa² ke mimpi.. jadah hape tah ni..

16 comments:

  1. Laman sosial ni lagi bahaya dari mata pedang, tak semena2 boleh cetuskan huru hara bukan setakat seisi sekeluarga, tapi senegara ha. Melayu kita pun satu, dah macam takder isu lain nak petik kan, gaduh sesama sendiri dari dulu sampai bila?

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum tina. alahaii macam2 hal berlaku sekarang ye. sedih baca :(

    ReplyDelete
  3. eh.kebetulan.akak dah draf td tp x jd publish
    sbb xnak buat gosip/huhu

    ReplyDelete
  4. Ai dh tgk video tu
    So sad no manner this women
    Mat yo tu blh berdiri jer x tegoq si bini maki Pak cik guard tu....cian ramai org muda skrng x pikiq pjng nk buat apa2 pon

    ReplyDelete
  5. paling tak besh sekali nak luahkan perasaan marah kat org pun pakai fb..tak yah kot..esp bila nak marah kat bini/laki sndiri..hmmm

    ReplyDelete
  6. errmmm itu lah ... sekarang ni bukan lidah jer bahaya.. jari pun bahaya.. silap menaip buruklah akibatnyakan...

    ReplyDelete
  7. hai puan tina.. lamanya sis xdtg sini...hehe... tetiba terasa pulak saya sbg org kelantan... tp, apa kena matyo n bini dia psl kelantan.... matyo cuma pemain kelantan suatu ketika dahulu. dia asal org terengganu n bini dia xsilap asal Kl.... huhu....

    ReplyDelete
  8. Tu la bahananya laman sosial ni
    Banyak disalahguna
    Tak pk abes
    Bila dah tersebar baru malu


    Ps: ngidam tuuu weekend ni p cari macaroon cpt :)

    ReplyDelete
  9. Tulah kan, akak pun dah nengok seawal pagi tadi cuma betul ke tu bini mat yo? Kalau bukan?? Tapi kalau iye, tak taulah nak cakap apa, sedih sangat..Kenapa terlalu kurang ajar, tak kira siapa tapi haraplah dia sedar diri dan jaga bahasa sikit..

    ReplyDelete
  10. kerana mulut rosak binasa... eeh cemana dah peribahasa nie???

    ReplyDelete
  11. makin melalut plak diorg nie..
    cukup2 ler pompuan tu buat onar.
    yg lain xyah ler wat onar lain.
    sbb vdeo ni gaduh plak smua negeri.
    adeh.

    ReplyDelete
  12. suka gambar yg tersilap tempek tu. ki3..

    ReplyDelete
  13. TINA~ DH PREGGY YE?! tahniahhhh~ knp xtau ni.hahahaha.

    eh betul kan tu bini matyo.haih ntah lah dorg ni.

    ReplyDelete
  14. org yg suka gaduh cari pasal ni bila dicakap bodoh diorg marah..entah apa yg sronok sgt begaduh pn xtau laa...sesak napas tgk org gaduh -.-

    ReplyDelete
  15. kadang2 yang mengomen pun macam tak matang. pelik2 orang skang ni kan.

    tapi sian aa pakcik tu.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com