Sep 10, 2013

Berubah | Insan

Assamualaikum wbt...

Kalau ko rasa tetiba ada angin ribut taufan kena kat diri ko, apa ko nak buat??
Kalau aku la,aku lari laju-laju
Tu pun kalau larat

Tapi kalau ko rasa ada perubahan yang berlaku kat keliling ko macam mana lak?
Macammmmm...terpulau..
Ok,tak baik syak wasangka
Itu contoh je
Aku ni memang tak suka nak buruk sangka
Apatah lagi nak fikir bukan-bukan


Kadang-kadang manusia ni suka silap percaturan
Yela,macam contohnya beri kepercayaan kat seseorang
Seratus peratus kite percaya
Ye...percaya yang mana ko boleh kongsi macam-macam perkara
Tapi silapnya, akan datang orang tu lalang
Kita ni jadila berpatah arang berkerat rotan
Hamboiiiii...betul ke tidak aku bubuh tu


Jadi manusia ni kadang-kadang kena ada sifat selfish
Pertahankan hak sendiri tu tak salah kan
Apatah lagi kalau tak ada orang kat belakang


Macam aku skang ni,suami la yang jadi orang paling penting
So,aku percaya dia je
Itu contoh.....


Kite ni nak menabur budi biar kena tempatnya
Macam nak menabur benih,kena pada batasnya
Terlebih tabur budi,parah tau
Kena lak dengan manusia lupa diri
Sakit..


Susahnya nak jadi baik kan....













Notakecik : moga percutian nanti dapat release tension

14 comments:

  1. bila terlalu baik menjadi salah.

    ReplyDelete
  2. betui org paling aku percaya adalah suami ..mmg betui .. wlupun org kate jgn percaya sgt tp utk perkara2 yg peribadi die paling aku percaya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lumrah hidup Tinn...bykkn bersbr n say Alhamdulillah..:-)
      Betul kata Eima tu..suami adalah nearest guy dlm hidup kita :-)

      Delete
  3. ai saya ida
    newbies blogger
    jemput ye follow blog saya
    saya baru follow blog ni
    umielman.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum tina, suami nombor satu. yeah!

    ReplyDelete
  5. Kannnnn..jadi baik salah..jadi jahat apatah lagi..percaya org sgt pun xleh jugak..end up makan diri sendri..camno tuh??...*pening..ehh tetibe..hahahaa*

    ReplyDelete
  6. macam² manusia ni..tskkkk

    nanti gi cuti², xmo tension²...nanti baby dalam perut pun tension hikkk

    ReplyDelete
  7. Ragam manusia ni pelbagai..moga kita sentiasa dkelilingi insan2 yg baik...

    ReplyDelete
  8. yeayy idup suami! haha tetiba...mmg ssh akak nk buat baik..byk dugaan :')

    ReplyDelete
  9. em tp kalau dengan org luar...mmg susah nk percaya siapa. family je yg kita boleh caya . T_T . hati2.

    ReplyDelete
  10. alaa, ngape ni kak oi ? tak apa lah kak, yg penting suami tersayang sentiasa ada di sisi akak. :)

    ReplyDelete
  11. wahai bakal ibu..
    jagalah emosimu..
    jgn termengalah dengan apa yg ade di sekitar kehidupanmu
    bersenyumla,bersengihla bersinisla selagi semahumu..
    xkan ade yg penah puas..
    xkan ade yg terus ternampak kebaikan kita..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com