Sep 2, 2013

Bunga Api Bukan 31Ogos

Assalamualaikum wbt...


Ya Allah, payahnya nak mulakan.. jari macam dah kaku.. otak macam dah beku.. makin malas.. 


Hari tu encik roomate ada ajak pegi tengok bunga api.. tapi bukan untuk malam ambang merdeka.. tak kuasa nak bersesak..tunggu kul 12 malam.. baik aku tidor.. tu pun berdentum² dengar sampai umah aku.. padahal bukan duk Putrajaya pun.. 

so, malam esoknya, ke Putrajaya la kami.. seawal pas maghrib dah kuar.. semua tempat dah boleh kata penuh.. jalan dah banyak tutup.. sudahnya ke parking berbayar la kat PICC.. seploh hengget sebijik kete.. boleh la dari bersesak² berdouble parking kat tepi jalan.. ko bayangkan, sampai sana kul 8.30.. bunga api start kul 10.. jenuh nunggu.. duduk kat tepi bukit.. tak ada tempat bersandar.. pinggang dah nak patah rasa.. sian baby aku.. hukhuk.. ada kaitan tak?? ye la, maknya berembun kat tepi bukit..



nah, 2keping gambor tak berapa nak cantek view dari PICC.. bangunan KPT, KPK dan Pullman.. 


rupenya malam tu bunga api dari Korea.. tapi harap mahap, tak ada pun gambar bunga api tu.. malas pulak nak ngambik+kamera cap enpon je mampoo.. orang lain kemain pakai DSLR bertripod bagai.. 


bila bunga api berdentum² tu, satu je aku bayangkan..
"macam ni ke keadaan perang kat negara² Islam sana??" 

kite kemain seronok² kan.. hurmmm...


okla..nak berundur dulu.. entry tak ada motip.. okbai..



notakecik : sakit perut..tetibe mengeras tu memang biasa untuk ibu mengandung eh?? kompius la aku..

10 comments:

  1. mlm merdeka kami anak beranak tido awal...

    ReplyDelete
  2. Perut mengeras untuk ibu mengandung adalah perkara biasa - baby tengah kuak lentang tu... :)


    Cantik gambar tu. Kakcik jangankan nak pergi tengok bunga api secara langsung, tengok siaran langsung kat tv pun tak. :)

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum. bebaik jalan tu tina... amboiii baby berembun dengan parents dia. hehehehe. tak sabor nak tgu baby tina keluar :D

    ReplyDelete
  4. huhuhu..mun takut bunyi mercun ni..biarpun bunga api..

    ReplyDelete
  5. dh lama tak join g tgok bunga api utk merdeka..dulu masa tkde anak ramai..g jugak tengok..hgehehe

    ReplyDelete
  6. biasa la tu dah boleh rasa dah ke .. bkn ke baru lagi ni ...

    take care dik ....

    ReplyDelete
  7. Take care sis. Awal2 pregnancy ni kena jaga sket.

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mizz...take care yer...;)

    ReplyDelete
  9. entah ek kak. tak tergambar rasanya situasi perang tu macam mana. kesian orang2 Islam kat sana tuu. -_-

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com