Sep 21, 2013

Cuti-cuti Family | Cameron Highlands

Assalamualaikum wbt...


kengkonon nak update entry sejurus naik keje pas cuti lama hari tu.. pendingggggggggggggg je la.. tensi gak.. nak menaip, ada jeeeeeeeee keje yang kena buat.. demm..


Sempena cuti panjang minggu lepas, aku dan family aku ada trip ke Cameron Highlands.. kiranya ni adalah kali pertama aku ke CH dengan family.. mak aku tu, teringin nak ke sana.. tapi spoil sebab asal petang je hujan.. sampai la ke malam.. sejuknya ya rabbi... sabar je la.. mak aku naik sana je, terus kena flu.. kekeke..


oleh kerana hujan, aktiviti menjelajah CH pun tak berapa giat dijalankan.. kuar pagi je.. balik apartment sebelum kul 5.. sebab waktu tu la hujan mula rintik².. nak pegi pasar malam pun rasa lemau je.. kalau ikut hati aku, nak je redah.. tapi sebab bawa ramai kanak² riang, maka tak leh la..

tempat pertama sesampai ke CH adalah apartment.. kekekeke.. yela,letak barang dulu.. rehatkan badan.. adik aku lak pening sebab jalan tapah tu kan macam ular kena palu.. dia tak biasa..  lepas rehat dan lelap mata jap, pegi ke Big Red Strawberry.. kat pekan Brinchang.. ladang strawberry ni la yang aku duk nak sangat pegi sebelum ni.. tapi malang, tak leh petik strawberry.. katanya bukan musim.. hurmmm..suka ati la..

 tak rasa bersalah pun duk bertenggek kat situ.. padahal mak budak dah kecuali yang tengah tu.. encik husband geleng kepala je mampu.. hahahaha.. mahap sayang...


kenkanak riang yang terkinja² sesampainya ke CH kecuali yang tecik tu.. belum pandai jalan lagik.. penat aku jejerit suh duk diam.. stress baby aku agaknya sebabnya mami menjerit macam tarzan..



hari kedua...pepagi dah mendaki.. ke Ladang Teh Boh Sungei Palas.. ni masih tak cukup lagik.. sang lelaki semua tak mo enterprem.. ok foine...


 mohtip gambar ini?? keterpaksaan...wakakaka.. sian laki aku.. kena paksa snap pict dengan aku.. 


 nahhhh..terpaksa duk asiang meja.. penuh gila² masa ni.. dan mujur naik awal pagi.. 



orang terrrrrrpaling eksaited.. setiap kali snap pict, dia suh cecepat upload gambar dalam FB.. pape je la mak.. kekekeke...


 menuruni bukit ni aku jalan dah macam orang berpantang.. aku ingkar nasihat doktor.. kalau ikut, mana boleh travel jauh.. mana boleh panjat tangga tinggi sangat ni.. mana boleh banyak jalan.. semua tak boleh kecuali duk rehat je.. 


nape tah pokok teh ni aku rasa macam tak cantik.. bukan ke sepatutnya merimbun?? ni togel je aku nengok.. 


turun tu, singgah kat pekan Brinchang.. pasar baru nak buka.. so semua barang yang kami beli dapat harga murah.. sempat jugak beli kaktus untuk adik aku.. aku?? tak beli pape pun.. blurr gitu.. cuma beli bantal untuk sandar dalam kete.. alas pinggang katanyaaaaaaa....


hari ketiga..jalan² kat Tanah Rata je sebab putus asa masa otw ke Brinchang.. jammed nak mammmm kata kooooo... tapi tak apa la sebab dah perabih duit untuk shopping sebelum nak balik tu.. 


rasanya macam tak puas sebab faktor cuaca.. tak boleh jalan sangat.. tak apa, lenkali plan baekkkkk punya.. cuma tak nak pegi CH lagi.. masing² pening.. kakakaka.. kite g pulau lak la ye..



bukan selalu kita dapat spend time dengan family.. waktu² macam ni la yang terbaik even tak complete satu family.. susah senang sama².. ketawa nanges sama².. 




notakecik : moga tak putus ikatan ini..

10 comments:

  1. salam,

    rasa da lame xg cameron... tp tmpt kt ladang teh tu mmg best. nyaman je rasa kan..... =)

    ReplyDelete
  2. bestnye.. kite xprnh g CH pon lg.. huhu

    ReplyDelete
  3. dikkk akak teringin sgt nak gi cameron..last pegi masa ngandung abg long dlu pastu serik nak naik cameron..sbb pening hahaha

    tp skrg ngidam nk makan sgla menu mak nenek stoberi itu..teringinnn

    ReplyDelete
  4. Best kan g cameron.rara yg selalu g pon xpuas.nk g lg.

    ReplyDelete
  5. tak pi dah CH klu musim cuti .. jem gile ...
    lama jugak ko dok sana kan ...

    ReplyDelete
  6. bestnye gie jalan2 tmpt sejuk2..hehehe...

    ReplyDelete
  7. meriahnya dapat becuti dengan family .... heba² boleh daki ladang teh sg palas ok sgtlah tu.... :) baru nampak jelas nyata muka bakal ayah tu hihihihihi.. selalu tina dok tutup²

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com