Sep 25, 2013

Dah sedia macam-macam

Assalamualaikum wbt..


sejak-sejak tau diri ni membawa satu lagi nyawa..mula la menjalar cari banyak info kat internet.. kengkonon cari makanan berkhasiat untuk ibu mengandung.. bila start buat buku merah jambu.. hurmm, tah pape lagi la.. siap donlod game sudoku yang hakikatnya aku tak reti main.. 


hari tu akak opis ada bagi sample susu ibu mengandung.. bukan bagi pun, aku yang mintak.. wakakaka..muka tak tau malu gak aku ni.. susu mamil mama.. menerai la kat umah.. odap jugak rupenya susu ni.. apa lagi, terus pegi beli.. memula plan nak beli susu anmum terus kensel.. tah pape je aku ni..
sumber : google

gini la rupe susu tu.. sehari minum sekali..*yela tu*  moga berguna la untuk baby.. aminnnn...



Pastu, siap beli kismis.. hari² wajib makan.. kena amalkan.. nak beli gak kurma.. tapi belum terbeli lagik.. tak apa, slow².. skang ni verangan nak beli baju-bajuan ibu mengandung pulak.. tapi macammmm...nantila dulu.. even seluar jeans mostly aku dah tak boleh nak pakai.. sudahnya lipat dan buh dalam kotak.. gitewwww..


paling best bila ada kawan aku tanya, "dah beli baju baby??".. hehehe...harusla belum.. awal lagi kot.. ramai gak prihatin sebab share ekspo untuk ibu² dan anak² ni.. masih teragak² nak pegi.. nanti² la dulu kannn... perut kecik lagi..nanti ada lak yang pandang serong macam kes aku nak beli maternity pants tu.. sedap pilih², datang adik manisss ni sapa aku.. "kak, ni seluar untuk orang mengandung".. lantas aku belek perut sendiri.. yela, kecik lagi.. maka terus berlalu.. nak marah pun tak guna.. cuma agak tak sopan la ko sapa pelanggan macam tu.. tak apa la nak...pelan² ye.. nanti lelama besarla kamu dalam perut mami ni..


bab mengidam...tak ada sangat.. maksudnya tak ada la sampai beria ngences² nak makan something tu.. cuma air tebu peberet aku membuatkan aku meleleh air liur.. kena tahan bebbbbbb...

dan skang ni otw sebok survey barang² keperluan.. survey je dulu.. belum boleh beli.. survey harga, kira bajet...baru la tak membazir.. ye tak????




notakecik : ntah berapa ratus juta kali la lagu ni nak main kat radio.. jemu lak lelama.. puja sangat artis luar.. haishhhh!!!

9 comments:

  1. bestnya bestnya bestnya!
    huhuhu

    tetibe nanti dah nak deliver pulak. sekejap sangat masa berlalu.

    cewah mami gittew :D

    ReplyDelete
  2. Hehe..sentap ek sis..perut nti akn mmbesar dgn jayanya. Tunggu!

    ReplyDelete
  3. Haaa pelan2 kayuh kata orang, and untuk barang baby, wajib survey banyak2. Sebab I dulu selalu rasa macam tak jumpa tak jumpa barang yg dicari last2 bila dah beli mahal baru terjumpa yg murah (kes malas nak jalan2 survey).

    ReplyDelete
  4. rara minum susu anmum,tu yg bambam mcm skrg.anmum mmg bdn naik.kalo tina nk bdn naik leh try anmum.sedap pon sedap.

    ReplyDelete
  5. sis,

    nk share tips kakak sy....

    dia bile pregnant,dia minum susu hi-goat tu..... bgus kata nye...

    plus, dia amalkan mkn kismis cm sis ckp tu....

    hehe... moga kandungan sis and sis sekali sihat =)

    ReplyDelete
  6. Akak wlaupon tummy kecik ms preggy bb Najlaa dh start beli sket2 psl nnt dh 7bln+ dh x larat n semput bjln..stgh org pntang shopping awl2 ni but not fr me psl dh rs ms preggy nureen dulu..semput weh nk beli brg..ekeke

    Ss mamil tu mmg sedap especially perisa coklat..:)

    Amalkn madu gk yang..:)

    ReplyDelete
  7. lagu tegar tu ke .. kekekek

    ala rileks la .... ai dulu perut dah besar 6-7 bulan dah kot ..tgh dok belek susu mengandung ... sales girl sapa "susu tu utk org preknen" bila aku pusing je .... terkejut die ... tgk dr belakang cam anak dara ... tgk depan boyot ...kiki

    itu semua perkara biasa .... tu bermakna ko masih cun la ... hahaha

    ReplyDelete
  8. lama x jenguk sini..tup2 dh jd mak buyung ghopenya..huhu..apapun moga kandungan n ibunya sihat sejahtera la hendaknya..amin :)

    ReplyDelete
  9. lame x jenguk blog ni twu2 dah pregnant ye akk,,tahniah!!!moge mami n baby sihat2 belaka

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com