Sep 9, 2013

Isnin yang super duper bengang

Assalamualaikum wbt...


Pepagi hari ni memang menguji kesabaran betul.. baru mood nak ok bila masuk keje, datang malaun masuk opis duk tinggi² suara sergah.. aku sangat pantang.. ko tinggi suara tu kat akak aku la gila..

finally aku menjawab.. pastu pandai pulak suh aku cakap sopan dengan ko.. ko nak orang sopan dengan ko, so please la sopan² bila bercakap.. bercakap macam kita ni tak ada maruah.. yess, ko bos, tapi apa ke bangang sangat prinsip yang ko pakai.. "orang bawahan wajibulghunnah hormatkan ko, ko tak perlu hormatkan orang bawahan".. so, orang bawahan ni layak kena pijak lenyek ke???

Semua pekerja ada hak nak amik cuti yang dah diperuntukan kepada pekerja.. since ko dah sign borang cuti, ko xde hak nak tarik balik atau suka² nak suh pekerja cuti hari lain.. tak paham la!!! dan ko sebagai bos, SEPATUTNYA KO TAU HANDLE KERJA DAN TUGAS PEKERJA BAWAHAN..bukannya tunjuk² mengarah je..

so skang, still super duper bengang tahap gaban.. marah malaun tadi sampai aku nanges.. sian baby aku.. mesti terkejut dalam perut ni.. jangan la nak kurang ajar dengan pekerja.. bila kite menjawab, ko kata kite kurang ajar.. bila tak menjawab, ko pijak lumat².. aku dengan akak aku sampai tak makan waktu rehat tau buat kerja.. masa makan pun kucar kacir.. tu untung la kalau makan.. pernah sampai waktu balik kami tak makan kejarkan keje yang melambak² ni.. so, plss treat us as a human, not animal..

korang yang berpangkat bos tu, tolonggggggg la tunjukkan sikit rasa hormat kat pekerja bawahan.. kalau pekerja bawahan kuli batak ni tak ada, korang jugak yang susah tau tak.. sape nak fotostatkan kertas..sape nak buat keje remeh.. ko hengat bos ada ke yang nak buat keje pencacai ni?? sowila, entry ni ditaip masa hati ngah mendidih.. jadi la entry emo..


senang je nak dapat rasa HORMAT dari orang lain..BERI HORMAT PADA ORANG LAIN KALAU NAK DAPAT RASA HORMAT TU.. 





notakecik : mohon baby baik² saja..

10 comments:

  1. Assalamualaikum tina. alaa kesiannya. tak baik bos buat gitu. bos tu tak paham perasaan pekerja dia ke? pleasee jangan tensi2. nanti baby keluar kang muka dia masam mencuka. please smile for me.. istighfar banyak2 ye yanggg :)

    ReplyDelete
  2. tina, jgn stress ok. cian kat baby..
    byk zikir & ishtifar ok.

    ReplyDelete
  3. bw2 bersabar die .. nanti anak keluar jd anak stress kang ...asek nangeh je kenanye ..sakit ko dlm pantang ni ... hehhehe cool bebeh ....

    ReplyDelete
  4. Chill =) Suatu hari nanti dia akan rasa apa yang akak rasa, so sekarang kita diam sebab hidup umpama rodaa =)

    ReplyDelete
  5. kat sini pun sama tina...
    boss yang pandai memalukan staff..dia kira dia hebat sangat dapat memalukan staff
    hooooihhhh meradang nih...
    orang lain yagn tak ada kelayakan senang2 jer naik pangkat, kita ni dibiarkan jer tak naik2 pangkat
    tak per..one day tuhan turunkan bala kat dia, taulah nasib dia tinggi ker rendah.

    ReplyDelete
  6. sabar ya tina...biasalah tu...kalo manusia yang asyik tngok kat atas mmg lupa kta yang dibawah...walhal tanpa orang bawah..tak jalan 1 kerja tu

    ReplyDelete
  7. siannya sis..sabar ye sis..ingat ada baby dalam perut tuh

    ReplyDelete
  8. today, your monday is Hot not blues..

    ReplyDelete
  9. sabar tau kak.

    eka plak rasa nak marah baca ni.

    hehehe

    ReplyDelete
  10. sabar kak. huihhh. tp walau pangkat tinggi mcm mana pun..kena hormat pekerja bawahan juga sbgai tanda kemanusiaan.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com