Oct 11, 2013

Housemate Lama

Assalamualaikum wbt..


Dah ramai yang bercuti balik kampung ke?? apa pun, Salam Aidiladha ye semua.. jangan terlebih makan daging lembu.. bila dengar lagu raya masa otw g keje tadi, aku jadi terkejut.. DJ ni salah pasang lagu ke.. ok, aku lupa yang next week raya..


tadi lunch hour tak ada tempat lain dituju kecuali ke Warta Bangi nuuu.. aku pun tak tau apa best kat sana.. tapi suke la ke sana tetiap minggu hari Jumaat.. dah selesai semua urusan, aku ternampak kelibat seseorang.. yesss, dia la orangnya.. Ya Allah, lama gila tak jumpa.. terus aku sergah tanpa bagi salam.. 


dari sebelum kawen, masa aku edar kad kawen, sampaila skang..barula aku jumpa diorg ni.. bila macam ni, aku rasa macam..ohhhh, rindunya masa duk sesama dulu even diorg tooooo bz dengan keje diorg.. since 2008 sampai la 2011 kami jadi osmet.. full of memory.. 


tak tau nape tetibe nak buat entry pasal ex-osmet.. siyesli sangat best.. aku paling suka bila kami semua cuti dan sama² lepak depan tv, makan sama..kenkadang  leh tertidur depan tv sesama.. no big deal pun.. tak ada istilah "hal ko,hal ko...hal aku, hal aku".. 


duduk berempat, yang bertiga tu kerjaya sama..aku je meleset jauh.. tapi apa kesah, bukan jurang pun.. still leh gurau senda..ramah mesra.. apa aku masak, diorg makan..apa diorg masak, aku makan.. tak ada kedekut² makanan.. dan reramai tu, aku sorang je bermotor, pun tak ada hal.. diorg hang out, masih ajak aku.. pernah gak lepak kat opis diorg.. 


tadi benda pertama diorg tanya, "dah ada isi ke belum" sambil pegang perut.. bila aku jawab dah, diorg eksaited.. aku jadi eksaited gak la.. hahahaha.. mende la.. 


pape pun, thx babe.. maaf untuk segala kekurangan masa kita duk sesama.. kite semua dah berpecah.. ada duk puchong..ada duk kajang.. tapi bertemu jua kat Bangi.. Alhamdulillah.. jodoh kann..


*Yda, sowi ku curik gambar kat instagram mu..*


yang aku bulatkan tu la ex-osmet aku.. yang lagi sorang tak ada dalam gambar.. depa reporter, sorang majalah mangga dan sorang harmoni..yang sorang mstar klu xsilap.. memang tak sah la kalau xbizi tetiap hari kan.. kena stayback la..esaimen luar la..


so skang, cipta kenangan indah dengan housemate baru lak... wiwiwiwi..saya sayang suami saya!!! *motip??*




notakecik : setiap yang berlaku ada kenangannya.. perkara macam ni la yang cipta persahabatan jadi indah walau terkadang ada pahitnya.. mana ada perkara yang semuanya elok.. sikit banyak mesti ada cacat cela.. 

10 comments:

  1. Pasti seronok kalo dapt jumpa sahabat lama kan

    ReplyDelete
  2. hahahaha ayat last tak boleh bla. huhuhu

    ReplyDelete
  3. hehehe..seronok dapat jumpa kawan lama~

    ReplyDelete
  4. wuish ex osmet reporter, kerlass. I dulu sempat ada osmet kejap jer, depa gatai nak kawen awal hehehe.

    Selamat Hari Raya dear, tak balik kampung ker.

    ReplyDelete
  5. makin malas tapi ko makin makin plak aku perati entry baru..

    ReplyDelete
  6. Salam perkenalan. Slamat hari raya aidiladha. Sok baru nk blk. Done follow. Klu sudi follow back. Tq :)

    ReplyDelete
  7. SELAMAT HARI RAYA TINA..
    MAAF ZAHIR BATIN

    ReplyDelete
  8. eeerrr...lama akak tak jumpe kawan2 mase belajar dulu..rase nak 4-5 tahun dah kot....tanye kabar dalam fb je...uhukuhukss...

    ReplyDelete
  9. mesti rse rindu sgt kan!! huwaa tetiba rindu kt roommate ! :/

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com