Oct 3, 2013

Nak kongsi boleh??

Assalamualaikum wbt..



selepas baca entry kak net tu, aku sangat setuju.. sebab kenkadang manusia ni bukan nak fikir ati dan perasaan orang lain.. ohhhhh..susahnya!!! plss mind ur words.. fikir²kan la..



cakap pasal kongsi, bukan nak cakap pasal kongsi kereta, kongsi raya, kongsi duit.. tapi kongsi cerita.. hari tu baca satu post kat FB yang dipetik dari Semanis Kurma.. 

Nabi pesan, "Suami jangan dengar rintihan dari mana² wanita yang bermasalah.. Begitu juga dengan isteri, jangan mendengar luahan dari mana² lelaki bermasalah kerana bimbang akan terbuka pintu² kecurangan...


nampak berat kan.. tapi tu la hakikatnya.. entahla, rasanya bukan yang dah bergelar suami isteri je kena elak, yang tunang orang ke, mak orang ke, bapak orang ke, pakwe orang ke, makwe orang ke..kena elak jugak.. luahkan sesuatu atau masalah kat berlawanan jantina ni kenkadang mengundang bahaya.. salah satunya, pihak yang mendengar akan amik kesempatan.. kita mana tau..


perkara ni selagi boleh elak, sila elakkan.. tak salah nak share, tapi dengan orang yang sepatutnya.. susah sangat, korang call je kaunselor.. advance sangat pulak.. 


bila ada masalah rumahtangga, bincang la berdua suami isteri....dengan pasangan, bukan dengan kawan lelaki mahupun pempuan.. 


oryte..tak mau cakap lelebih...ini pun untuk peringatan aku jugak..




notakecik : need vacation!!! mau berduaan dengan hubby..

10 comments:

  1. Cm saya ni tiap hari dok melayan masalah gitu, cmana?

    ReplyDelete
  2. Setuju. Sekarang worse sejak kemunculan fb, bukan takat luah kat kawan atau sorang dua individu, satu alam diluah masalahnya, heishhh.

    Pssttt cepat2 go holiday this the time untuk berduaan, nnt ada baby payah dah.

    ReplyDelete
  3. setuju sangat..
    tq for sharing this

    ReplyDelete
  4. bila ex classmate buka group what apps lepas tu cerita hal rumahtangga, sy memang tak selesa. rasa nak keluar dari group tersebut..

    ReplyDelete
  5. sometimes the truth should be remain unspoken.

    ReplyDelete
  6. Just saw ur request, be my guest dear, nak steal banyak mana pun, tapi kalau pangai tak semgneah menurun JJ jangna salahkan kami yer :):)

    ReplyDelete
  7. zaman skrg ni cobaan dimana2..kadang2 niat kita nk berkongsi tp tkt org lain salah paham..bahaya2..

    ReplyDelete
  8. stuju giler... rambut sama itam,ati lain2.

    ReplyDelete
  9. ye betul.. jangan start nak jadi pendengar yang setia kononnya.. takut terjebak nanti.. sekarang ni pengaruh media sosial amat merbahaya.. kena pandai jaga diri!

    ReplyDelete
  10. setuju kenyataan tersebut, cumanya bukan nabi yang buat pesanan ni..

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com