Oct 4, 2013

Pertama kali dapat, pertama kali pegang

Assalamualaikum wbt..


orang ni kannn..kalau pertama kali dapat dan pegang dia punya excited kemain.. ni cakap pasal pegang stereng kete dan dapat lesen even lesen P, ko mesti dah bangga tahap kuda kepang..


terrrrrrrpaling aku nyampah, lesen P tapi lagak macam dah dapat lesen penuh..foinee, ko sorang je yang pandai drive.. kami tak pandai, tu pasal bawa slow kekura...


manusia pesen 1st time ni, sekali tekan cecah 140km/j.. yes, aku admit dulu aku cenggitu.. balik kampung ikut highway, tekan sedap tak sedar dah cecah 150km/j.. mampusss.. cuak sebentar bersama kitkat... skang tak lagi, berpada la aku drive sampaikan aku rasa terpaling malas nak buat pada waktu pagi dan petang adalah drive pegi keje.. dulu encik hubby nganto, skang nganto diri sendiri..


ginila ye, beware dik..beware.. akak nak nasihat sikit je.. berdesup laju ko potong akak, pastu ko cilok macam nak menghimpit akak.. seram akak dik, seram giteww... remang² bulu roma keti segala.. ko muda lagi and maybe still bujang trang tang tang tang..ohh, ni adalah kejadian semalam.. hinggakan akak tertekan horn dengan begitu rakusnya kerana tanjat..


ada dua je situasi yang manusia 1st time.. sama ada bawa terlalu laju sehingga mengalahkan the flash ataupun terlalu slow mencecah rekod terbaru menggantikan kura².. aku ni dah la spesis tak bertimbang rasa time nak pegi keje dan balik keje.. ko carik pasal pulak kat jalan.. haishhh, sabar je la..




sekian luahan hati mak buyung.. 





notakecik : biasanya berapa bulan preggy ye perut akan membesar dengan jayanya??

12 comments:

  1. assalamualaikum tina. hihi sabor jelah jumpa orang peel gini. mak buyong jangan marah2 tau. risau turun kat baby je... hehe

    ReplyDelete
  2. Lesen makcik ni dah berusia 16 tahun lebih...tapi makcik tak memandu pun... hehehe...

    ReplyDelete
  3. samo ler kite..time pegi ngan blk keje mmg hati kering bawak kete...hehehe

    agaknye peel mak yong skang kut mcm mls nak update blog..hehehe..itu pun kite same gak..;D

    ReplyDelete
  4. diakui la bile baru dpt lesen mmg excited ckit nk pgg stereng.. bwk kete pon mcm nk tnjuk eksen kat kwn2.. kikiki

    ReplyDelete
  5. lagi satu nak tambah..nak nak kete yg suka pakai lampu putih tu..silauuuuuu..sakit hatiku..

    sekali tgk kete tempatan jer..klu kete import mungkin mmg dia dah mmg camtu..grrr geramm..

    pssttt perut tu tengok orang camner..mcm akak mmg perut jenis besar..3 bulan dah nampak..tp ada org 9 bulan pun mcm biasa jer lagi..tak pe janji baby sihat ;)

    ReplyDelete
  6. mmg ramai manusia spesies cenggini..malaysian drivers huhhh

    selalunya 4 bulan ke atas akan start nampak perut tapi ikut badan jugak tina..kalau badan kecik tu sampai nak bersalin pun org x sedar preggy heheee

    ReplyDelete
  7. jawapan utk nota kecik: average bulan ke-5 / ke-6. prepare baju besar byk2 kalo xnak nmpak cam balut nangka. hee..

    ReplyDelete
  8. Sabar ye mami...tanjat baby tu nanti..pepun drive safely...Hmm..dah tak sbr nak tgok baby bump ye..tggu la sebulan dua lagi..bukan bump je nampak..nti siap pakej dgn 'tendang' sekali dia bagi..

    ReplyDelete
  9. hee..biasa juga jumpa org yg 1st time ni..memang menguji kesabaran je org mcm ni..sabar jelah ek :)

    ReplyDelete
  10. adik saya dulu 2 tahun pakai P walau dah dapat lesen penuh. sebab dia kata org2 KL ni kejam skit kat jalan raya. Dia tak berani hon orang.. bab perut tu 4++ nanti dah makin nampak.

    ReplyDelete
  11. sku paling menyampah bila drive malam, then lori dok belakang..lampu dia menyuluh dari belakang buat aku silau..

    ReplyDelete
  12. Ros tak pandai drive.. tak berani nak komen.. hahah...

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com