Oct 8, 2013

Terpilih | Hati seorang wanita

Assalamualaikum wbt...


Salam Selasa...


Terkadang manusia suka beranggapan negatif dengan nasib diri sendiri.. pernah gak akan rasa diri bernasib malang.. even aku sendiri pernah rasa macam tu.. tambah pulak bila dihujani macam² andaian dari orang sekeliling.. andaian negatif..


2 perkara utama yang orang suka mengata.. Kahwin dan cahaya mata..


kahwin dalam usia lanjut, orang mengata.. tak perlu jauh, aku dulu kena.. yela, kawin masa umur 28tahun.. nak capai target kawin tu, macam² orang tanya.. aku cuma fikir, aku belum terpilih untuk bersama dengan pasangan aku.. tapi bila Allah swt kata "kun fayakun"..maka jadila.. 

ada sesetengah kawan aku mengeluh.. masih belum diketemukan dengan jodoh.. sampai ada kata, sampai ke tua la dia akan hidup sendiri.. beb, muda lagi..jangan fikir macam tu.. macam putus asa.. usaha, doa dan tawakal banyak²..


cahaya mata.. ada yang dikurniakan cepat..ada yang lambat..ada yang lambat sangat.. aku ni kategori cepat kot walaupun bukan bunting pelamin.. sebagai contoh, kat tempat keje aku, berbelas tahun dah mendirikan rumahtangga baru disahkan hamil.. and even yang kawen dulu sebelum aku, pun masih belum ada rezeki.. aku kesian gak kat dia walaupun dia anggap aku musuh, dah bertahun dia tak tegur, tak ada hal la bagi aku.. aku cuma doakan dia cepat dapat anak.. 


anggap je kite belum terpilih.. mungkin Allah swt nak bagi yang terbaik buat kite.. dan pasal rezeki anak, mungkin akan dibagi rezeki lain.. tiba masa nanti, insyaAllah ada.. jangan sedih.. jangan marah bila orang sibuk tanya.. perancangan Allah swt kita tak tau..


usaha selagi terdaya..jangan putus berdoa..





notakecik : macam dah terbau nasi minyak dari salah sorang bff aku.. aminnnn... tunggu turn sorang lagi lak.. maka complete la semua dah jadi suri..

9 comments:

  1. betul tu..doa byk2..jgn putus asa..

    ReplyDelete
  2. betul..kunfayakun...yg masih belum rezeki jodoh/anak ada hikmah n sbb musabab tu..sbr ja..

    ReplyDelete
  3. rezeki masing2 kak tak sama syukurlah dgn apa yg ada....perut dah besar ke? hee...

    ReplyDelete
  4. 10 bulan kawen blom ade rejeki lg nak pegnen...sian Az-Zahrah, tingin nak adik..tina, take care tauuu...

    ReplyDelete
  5. tu la kan ... kadang tu kite pun jd cam org yg bertanya tanpa sedar

    ReplyDelete
  6. Betul laa..kena sabar sebab Tuhan lebih mengetahui apa yang terbaik buat hambanya

    ReplyDelete
  7. akak pon kawen lewat...28 tahun gak... tapi akak tak pernah peduli ngan orang..sebab bagi akak...Allah nak bagi yang terbaik...macam tu jugak biler akak keguguran dan amik mase nak mengandung balik...Allah tau ape yang elok tuk kite.. :)

    ReplyDelete
  8. akak pon kawen lewat...28 tahun gak... tapi akak tak pernah peduli ngan orang..sebab bagi akak...Allah nak bagi yang terbaik...macam tu jugak biler akak keguguran dan amik mase nak mengandung balik...Allah tau ape yang elok tuk kite.. :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com