Nov 29, 2013

Bila Lelaki....Nombor misteri

Assalamualaikum wbt...


Alhamdulillah..kenyang makan ayam goreng..  *perlu ke mensen??*


semalam my hubby amik lambat.. so, tak dapat la masak.. *alasan*.. makan saje di kedai makan berhampiran rumah.. gitula, dasar pemalas... plus aku kesian kat hubby sebab tengah hari dia tak makan.. kang nak tunggu aku siap masak, kebulur dah beliau.. 


sesambil ngap kat kedai makan tu, ada la tayang cerita Playboy itu suami aku.. sebelah meja kami ada sekelompok orang lelaki sambil makan sambil tengok tv.. part paling laka², ada satu dialog yang aku dengar...
"Muka macam ni jadi watak playboy??? baik bagi....(sebut nama sape tah, kawan dia kot).."
wakakaka..see, lelaki pun ada taste tau.. cane boleh ramai yang tergoda nengok citer tu?? aku ni lak spesis memilih.. hero dan heroin tak kena dengan mata, sumpah aku tak tengok.. 



pasal no misteri tu lak, 3hari lepas ada satu nombor ni duk call aku banyakkkkk kali..5kali je pun, tapi sebab aku ngah solat, kira banyakkkk kali la.. gangguan siot!! masalahnya, tu kira macam no opis, time call lak lepas opis hour.. lepas kul 5petang.. logik tak?? aku pun gatal try call semula, operator yang jawab dengan cakap yang sangat laju sepatah haram aku tak paham tanpa sebut nama company.. hurmm, ragu².. so, cari kat internet.. ramai kata dari CIMB insurance.. 

semalam pas maghrib no tu call lagi.. 3kali!!!! aku angkat la gak.. kemain dia sapa aku, "hello, assalamualaikum..maaf ganggu"
tampar nak tak?? sampai 3kali ko call memang ganggu pun.. dah la call kul 7.30mlm.. apa hal?? rupenya company insurance.. dah agak dah.. katanya wakil dari pihak celcom, no aku terpilih untuk dapat insurance yang rm300 setahun cover satu family..bla..bla..klinik..hospital..eksiden.. 

"maaf, saya tak minat.." senang je aku jawab..

well said..kalau ko betul² dari syarikat insurans, ko takkan kuajo ganggu orang selepas waktu pejabat.. pastu call bertalu² macam along mintak utang.. pelik...pelik...dah la tak sebut nama company.. nak tipu aku lettew..


terbaca lak entry mazidul akmal sidek semalam pasal isu ni.. panassssssssss je aku rasa.. haihhh la.. 



pastu kannnn
ni jari sape keji sangat ni?? 








notakecik : yay, esok cuti boleh golek² kat umah memanje dengan encik abam.. tak lupa juga kucen.. hahahaha.. *macam engko sorang je ada laki kan tina*

17 comments:

  1. pasal insurans satu citer. teringat member2 share yg rakaman panggilan seorang wakilan insurans dgn mamat yg ada ilmu kebal yg jawab terawang2 di udara tu. pasal panggilan suruh bg details pd bank pun satu hal..

    ReplyDelete
  2. Tah drama skang ni tah apa2 jer, asal boleh.

    kat malaysia banyak kan panggilan sebegini, I mmg awal2 cakap direct takmo bazir masa semua pihak yg i tak interested.

    hehehe saper suak search tu? ada ker ada ker hahaha.

    ReplyDelete
  3. cikda ni suka dengan novel PISA tu tapi nyampah tgk hero cekeding cam tu.. hahaha...
    pasal insurans tu.. mmg gitu la kita layan dia, terus je cakap tak minat. senang citer.

    ReplyDelete
  4. hahahahaha cite playboy tu sori la nak tgok. gaye dua2 kaku gila. Abang, errr abg nak minum? errrr abg nak makan.

    Part paling nak terpening kepala masa mak ayah dia dtg kat umah. Berlakon berlagak mesra. Lakonan dalam lakonan gitew. Itu pun tertengok sebab dah nak pukul 8, hosmet kalih tv nak tgok berita.

    Hahahaha sapa cari keyword tewwww

    ReplyDelete
  5. Betul tu Tina. Klo hero & heroin tak best memang tak layan lah.

    Gelak guling2 jap tgk keyword tu...ekeke...

    ReplyDelete
  6. org2 insurans sllu sgt call..
    saye jwb pastu letak..
    kejam ckit..
    kehkeh..
    mls nk dgr diorg bebel..

    ReplyDelete
  7. haha. tangan sape yg gatal sgt tu. adoii lah.


    betol lah, entah-entah company insurance tipu tuu. tak jaga privasi orang betol.

    ReplyDelete
  8. Ade ke org yg tgk citer tuh..tah pape jee..muke selengga mcm tuh jd playboy...soooo xkene..

    Xsuke tau dpt no kol bertalu pastu rupenye nk promote mcm2..

    ReplyDelete
  9. banayk betul cerita dalam satu entry..x tau nak komen yang mana..huhu

    ReplyDelete
  10. untung la ada laki. hahaha. moga bahagia kak.:)

    ReplyDelete
  11. slalu dah call aku pastu kan ... bila ckp tak minat ..mesti soal kita balik nape kite tak minat ... ceit ...

    ReplyDelete
  12. woooooo...mahap laaa...akak memg x layan drama² tv3 nie...citer ntah ape² ntah...bek tgk doraemon, lg bes..ilang stress kot...novel dah ade, kejadah ape lagi dok adaptasi p ke drama...tu pon ramai gak yg dok pulon tgk...maghrib sanggop buat koi 8...haishhh!!!...laghoooo!!!!!

    bab tel nie..kot ye ko ejen insurans, kejadah kol org after opis hour..setau akak, after opis hour memg diorg xkan kol dah...sama gak laa mcm ejen koperasi...klu akak, memg kena maki dah tu....

    ReplyDelete
  13. grrr jari sapekah yg keji itu.. x lyn cerita tu kat tv3 kan.. mcm pernah nampak iklan dia..

    ReplyDelete
  14. ops.. sapa lah yang gatal mencari keyword tu..

    ReplyDelete
  15. zaman skng ni mane2 no. xdikenali gugel je. insya Allah taulah sape gerangannya..

    ReplyDelete
  16. playboy tu xyah nak herot mulut sgt time nk jd palyboy boleh tak?mmg rasa nak lempang..haihh geram dh xda cita best nk tgk petang2..kihkih


    tina bogel?ini mmg melampau..ahahahahahaahahah

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com