Nov 12, 2013

Cabaran ke tempat keje | Sabar

Assalamualaikum wbt..


setelah membaca komen korang mengatakan aku cantik kat entry semalam, terkembang pulak idong yang sedia kembang ni.. hahahaha... mekasehhh ye.. dan kerana excited bebenor, aku terdelete komen mama JJ.. sowi dear, nk tekan publish tertekan delete.. adesss...


sesejak ni kan aku anta dan amik diri sendiri ke tempat keje.. tak leh dah nak memanja dengan suami.. miahaha.. yela, kami bukan sehala pun..kesian lak dia.. aku ni lak perjalanan ke tempat keje banyak betul mende yang aku tempuh.. eksiden.. binatang melintas.. traffic light tak fungsi sepanjang masa.. kanak² melintas.. lori tanah.. lori simen.. lori pasir.. phewww..pasrah tau..


semalam berdepan dengan eksiden.. pehal tah tetibe jammed, rupenya eksiden 3biji kereta yang menyondol sesama sendiri..padahal ada bonggol kemain banyak, leh lak gitu jadinya.. spesis emergency brek, atau lampu brek tak menyala ataupun gelojoh..


last week lak, tengah syok² drive sambil karok..ada sekor kerbau melintas..terus duk tetengah jalan.. aku pandang kerbau, kerbau pandang kete aku.. berpeluh gak la.. kerbauuuuu ko!!! tu belum kes anjing lintas sesuke hati lagi.. pastu ular lagik.. vavi pun pernah.. hahahaha.. aku dah la ngah macam ni, seremmm gak.. lagi seremmm kalau ada monyet melintas.. nauzubillah, jauhkan la...


part paling best bila nak kuar traffic light yang berbukit plus lampu kunen untuk semua sudut.. terbaekkk...
konsepnya adalah pandang kanan..kiri n kanan sebelum melintas.. bukannya tunggu lampu tukar kaler.. kalau ko tunggu, sampai taun depan belum tentu dapat melintas.. ni kalau kete manual, confirm aku tak lepas.. 


bonggol dari rumah ke tempat keje adalah lebih dari sepuluh ketul.. tensen betei... @_@.. kalau aku ikut highway, elok² dari 30-45minit mau jadi sejam lebih.. so, pasrah la..kerbau pun kerbau la..


maka sebab itu aku berhati kering waktu pergi dan balik keje.. tiada istilah timbang rasa walau kenkadang rasa bersalah.. part binatang² tu, tak boleh nak elak.. kerbau oh kerbau, mana la tuan ko???





notakecik : diam tak diam, dah 6bulan berumahtangga rupanya.. baru lagi..mohon berkekalan hingga syurga.. saya sayang suami saya!!!! *tetibe*

13 comments:

  1. nak komen ape ea. nak komen nota kecik. hahahahaha dah 6 bulan dah ea. Tak lama lagi ada bay wiwiwiwiwi.

    Tak sabo lak rasa nak update camtew. Hsha..

    akak duk belah mana ni? lalu cam jalan kampong je

    ReplyDelete
  2. Wah mencabarnya nak pegi dan balik dari kerja..sekarang stay mana?

    ReplyDelete
  3. kak duduk area mana ni kak banyak noooo haiwan-haiwan peliharaan hihihi...sabarlah kak demi sesuap nasi...

    ReplyDelete
  4. baru nak tanya.. area mana ni tina. banyak tol hewan..

    ReplyDelete
  5. Kena lebih hati2..binatang2 tu memang seronok sesuka hati jer...klau terkejut tu cpt2 istighfar..:-)

    ReplyDelete
  6. ko dok mana dik salak ke ...
    tu cam jln nk pi warung bunian je .. cam laluan harian ku je

    ReplyDelete
  7. Alamak..mcm lalu kaw zoo je byk sgt haiwan..hehe

    ReplyDelete
  8. Sempai heti delete komen I huk huk.Takpa.. nanti I hantar sekandang kerbo roadblock jalan u :p apappun hati2 yer, menatang tu sumer ikut suka depa jer, tak toleh kiri kanan time melintas. EH I pun takut wei kalau nampak monyet, kang diterkam panjat atas keta kang heishhh touchwood.

    ReplyDelete
  9. Sabor je la... biasa berapa lama sampai rumah?

    ReplyDelete
  10. hati hati syg~ awak tu bawak budak.hehehe

    ReplyDelete
  11. hati hati ye drive.. kalau jammed gini pukul berapa nak sampai rumah agak-agak.. mesti lewat kan..

    ReplyDelete
  12. akak..akak...akak dok pekampungan mana ni..byk lahai binatang lalu..ahaha dh rasa mcm tarzan plak..hahahah

    ahhhh rendu akak!tetiba..hehe

    ReplyDelete
  13. Jomla race!!!hahahahh..dlu aku bwk kete dr senai g jb,asek asek jem kat tampoi..jem cam taik!!..sampai tetido aku time tu.dahla pegnen..hahaaa

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com