Nov 19, 2013

Jantina Baby

Assalamualaikum wbt...


Kemain kecoh kan pasal Villa Nabila tu.. aku tak paham ngape budak² tu sebok mengacau "benda" yang duk kat sana.. aku cuma kesian kat parents bebudak tu je.. yang pasti, ramai la yang sebok share kann.. entah sahih entah tidak, ramai yang sebok gak buat andaian.. ok, fullstop!


semalam actually aku pegi check up untuk kali ketiga.. sebelum g klinik, usap perut nak bagitau kat baby, "jap lagi kite jumpa ehhhh", pastu kemain dia shuffle dalam perut ni.. suka ko eh nak.. sebab appoinment semalam jumpa doc untuk scan.. nak tengok perkembangan baby.. jantung, kepala, peha..tettttttt dia.. ehhh..ehhh...dah nampak tetttt dia ke?? hahahaha... 


masa doc bagitau jantina baby aku, sengih lebar la.. tapi orang tua kata, jangan caye sangat.. kenkadang doc kata lain, kuar lain lak.. acane tu? btw, aku tak kisah pun boy ke girl, janji baby sihat.. masa nurse check jantung baby, boleh lak dia kata, "sihat ye baby..macam ibu dia yang tak ada alahan ape²".. kembang idung jap.. tapi masa timbang berat tu, aku kena gelak.. 43kg je kot.. wahahaha.. nak buat cane cik misi, makan banyak pun naik segitu jugak.. 


skang ni dah start rasa pergerakan baby.. nurse pun dah nasihatkan jangan pakai ketat² sebab baby dah mula gerak.. paling best soklan nurse tu, "dah beli baju mengandung?".. opkos belum.. voley??


tak apa la, apa pun harap baby dan aku sihat.. tak kisah boy or girl.. dan bila ditanya sama ada aku takut atau tak nak bersalin nanti, sejujurnya aku belum ada rasa pape.. bukan tak excited, tapi aku tak nak kepala otak aku dimomokkan dengan perkara negatif.. nanti tak pasal² aku tak nak bersalin lak.. 





notakecik : tak tau nak jawab apa bila ramai duk kata perut aku kecik.. tengok la badan aku ni hah, nurse dan doc pun tak ada komen pape.. stress betei.. bila stress, aku akan sumbat apa² makanan ke mulut dengan harapan perut aku membesar.. so plssss, tolong jangan bebankan otak aku dan baby dalam perut aku..

23 comments:

  1. Baby boy ler tuuu...hehe..Tak payah nak stress ckp org sekeliling..janji baby n mummy sihat..bab bersalin tu lain org lain pengalamannya..alami sendiri baru tahu keunikan jadi mummy camne :-)

    ReplyDelete
  2. tina jgn stres dgn cakap2 org. yg penting kena happy dan badan sihat wpun perut kecik ke hape ke ok...

    ReplyDelete
  3. alaaa..sakit sket je pon...pas besalin tuh rasa nak pegnen lagi & lagi & lagi...akak windu zaman pemboyotan 11 thn lampau...take care bebeh..

    ReplyDelete
  4. somga semuanya keadaan baik nnti..
    x kesah ler boboy atau gugrl.
    yg pasti bawa kegembiraan pada bakal ibu dan ayah nnti.

    ReplyDelete
  5. rileks la tina 1st baby mmg begitu ...
    semua org xcited ..pastus emua org nk kongsikan sesuatu ngan ko ..lynkan je ..think positif wat pe nk sentap2... tak baik utk baby bila mama die asek dok rasa a=tak puas hati nanti baby keluar pun ade sikit perangai ibu waktu mengandung ... haaaaa nak tak ...hihi ...

    standard la semua org nk banding2 diri sendrik ngan org lain waktu cam ni ... wat tatau je ... ok dear ...kiki

    ReplyDelete
  6. asalkan semua berkeadaan baik-baik belaka..amin :)

    ReplyDelete
  7. akak teka eh..boy ehhh?? hahahaha..tak pe dik tak kisah la boy atau girl..kecik ke besar ke..Allah lebih tau mana yg terbaik..doa selalu yer..cakap dgn baby..dia dengar kamu ;)

    ReplyDelete
  8. Best jek dh tau jantina..
    Ank sulong kurang sikit kot xcited nk tau jantina..
    Tggu nti mcm akk dh ada 3 girls..
    Mmg xcited nk tau yg last ni boy ke girl jgk..giteww

    ReplyDelete
  9. hohoho bestnyaaaaaaaa. kite selalu berangan nak baby boy anak first. kekekeke. tapi akram cakap boy ke girl ke tak kisah asalkan baby sihat. hahah! baiklah :D

    akak take care!

    ReplyDelete
  10. Biarlah perut kecik. Asal baby sihat. Tunggu 3rd trimester nanti. Membesar bagai johan kot.

    ReplyDelete
  11. semoga semua dalam keadaan baik.. boy ke gurl tak kesah kan yang penting dapat baby..hehe

    ReplyDelete
  12. Akak dulu perut kecik je sampai berat tak naik pun..Tiga kali akak pregnant semua berat tak lebih dari 9kg ok..Tapi berat baby semua ada yang 3kg dan 2.9 kg so ok jer..Jangan risau tau, makan makanan yang sihat2 dan jaga diri..

    ReplyDelete
  13. Jgn risau dgn berat mt tau..kak G Last preggykan nureen dulu 53 jer kot n then Najlaa up sket..59kg rsnya...

    X per..either boy or girl, yg penting both mummy n bb sihat..:-)

    ReplyDelete
  14. Moga dipermudahkan bersalin nnt

    ReplyDelete
  15. alaa kalau doctor tak komen apa, tak yah pedulik orang keliling yg takder tauliah ni, depa macam biasa la selalu lebih tau dari doctor kan. konon.

    errr I pulak stress skang ni, bukan pasal cakap2 orang, tapi takder pakaian. muahaha last week pakai jeans boleh, this week tetiba kat peha pun dah tak lepas, camno?

    ReplyDelete
  16. lagi satu, jangan dengar sangat cerita pengalaman orang berslain semua ni, lain orang lain kudratnya. Macma dulu my fren yg sama siye ngan i ni, konon katanya size kami takkan boleh bersalin normal, doctor takkan bagi, katanya. sekali, heh macam kacang jer I beranakkan JJ secara normal.

    ReplyDelete
  17. hmm.. bebudak tu yg hntu sebnrnya.. menyusahkan org jer.. btw, take care of ur baby ya.. ! ;)

    ReplyDelete
  18. betullll..laki ke girl ke takpe. asal sihat kan !!! hehe. kak tina mcm namee la..xde alah ! hehe :D akak jaga diri tau ! :) minum susu 2 gelas. hehe

    ReplyDelete
  19. Mcm ahkak dulu la..memula scan boboi..suke nau apaknye konon ado geng..sekali kuau gegurl...hehehe..anyway congrats yang..enjoy this beautiful moment aight..semoga kedua2 sihat2 sentiasa..;)

    ReplyDelete
  20. assalamualaikum babe.. bestnya baby dah start shuffle! sheila doakan tina dengan baby sihat walafiat. sheila skrg cuma takleh makan ayam dengan benda bakar2 macam satay. heee. suka makan nasi jelah. mak aihh kurusnya mak buyung ni. sheila dah naik 5 kg tau masuk 2nd trimester :)

    ReplyDelete
  21. preggy jugak eh.same la kita..ringannye kamu..makan bnyk sikit ye..take care..salam kenal =)

    ReplyDelete
  22. untunggggla makan banyak berat tak naik-naik. ni makan sikit berat naik berkilo-kilo. stresss kena minum air gula tu ha.. haha

    ReplyDelete
  23. yang penting akak sihat, baby sihat. berat badan bukan ukurannya kan. :)

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com