Nov 26, 2013

Membebel

Assalamualaikum wbt...


pepetang gini, aku cepat benor rasa lapar.. tak pahammm.. klu makan banyak, kemain penuh lak perut.. jadi bagi mengelakkan rasa laparina ini, nak membebel sikit..


skang kecoh isu 13juta.. wow!!! teruja aku dengar.. apsal wedding aku dulu tak ada sesape nak taja?? cincin belah rotan pun jadi la.. xpun sabun basuh pinggan ke.. dah rezeki beliau kann.. 


pastu semalam husband aku tetibe kabo, "sape tak bayar cukai adalah dikira pengkhianat negara".. maka aku pun tanya balik...tetttttttttttttttt... *tetibe kena sensor sebab bahaya punya soklan*.. maka, pasrah je la bayar cukai walau secara tak langsung memang dah bayar pun.. cukai jalan..gst.. cukai perkhidmatan.. ehh, yeke?? 


sejak minggu lepas ada la 2 3 orang duk tegur aku.. "tina, makin gemok ko ye..", "tina, nampak berisi skang".. *krik..krik..krik..* sememangnya segala teguran berbentuk mengatakan badan aku dah berisi atau senang kata gemok.. LOL.. mana ada orang mengandung badan menten kurus wahai anda sekalian.. kecik ati baby aku dalam perut ni.. my hubby suke panggey aku mak bunting.. aku suka betulkan balik, "papa, bukan mak bunting, tapi mak buyong".. dan aku sambung dalam hati, mak buyong yang comel..terpaksa puji diri sendiri.. voley???


apakah aku ni duk bebel.. motip sebenar pun tak diketahui.. aku tensen sebenarnya ni.. arggggggg, seteressss!!!





notakecik : keje aku ni makan..makan dan makan.. penat jugak la asek mengunyah je.. n bila baby dah start kicking, aku kenkadang tergelak sensorang.. gini rupenya kan.. 

9 comments:

  1. Mummy kecique jgn nak stress sgt...berisi ke gemuk ke..janji baby dalam tu cukup makan..eh.. mummy pun sama kena cukup makan jgk nti x larat nak push..hehe ;-)

    ReplyDelete
  2. drpd membebel mcm ni, elok p makan ... huhu

    ReplyDelete
  3. makan secara kerap, bkn mkn secara byk yee laling..kang berat bertambah, jenoh kena bebel dgn dokter...x pasal² setiap minggu deting dgn beliau...xmo tensi² sgt, kang baby dlm pewot tuh kuar muka masam...chill..

    ReplyDelete
  4. makan banyak utk baby takpe hihi

    ReplyDelete
  5. makan makan makan, bak sikit. eh kita bukan ker celik jer mata buka lampu dah dicaj cukai. muahaha setiap langkah bercukai. owhh pengkhianat negara, mhabis tu mana semua duit cukai tu pergi? apa bikin? opsss ni ada nak kena sensored jugak satgi.

    ReplyDelete
  6. Akk dulu masa mabuk je slim pas tu membolat dgn cemerlang...hak hak...

    ReplyDelete
  7. makan pun kena jaga jugak.kalo berat terlebih naik..nanti kena minum air gula.
    jaga diri bebaik ye mommy to be

    ReplyDelete
  8. Hahahaha mak bunting.

    sodap eh namo.

    kak, upload la gambau akak

    ReplyDelete
  9. praktis jadi ibu lah tu agaknya. tu yg kuat bebel tak kak. kihkih


    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com