Nov 13, 2013

Ragam

Assalamualaikum wbt...


Wahhhhh, kemain ramai tertanya aku duk mana kannnn.. sebabnya jalan yang aku lalu tu macam jalan pedalaman kampung.. aku duk sebelah Putrajaya.. tak leh la bagi detail ye, bahaya.. nanti korang serbu rumah aku.. voleyyy x alasan ni??


**************************

wanita mengandung ni memang banyak ragamnya.. jadi tak payahla korang nak kata diorang ni mengada ke hape.. 

contohnya macam, kuat mentido.. even kat surau pun (waktu keje) mesti nak lelapkan mata.. dah, ko tak perlu la nak mengata atau pun tegur cara tak sopan.. maksud aku, teguran cenggini.. "aku dulu ngandung tak ada la kuat tidur macam tu".. contoh jeeee.. 

tak perlu kata macam tu.. pastu ada lak kata orang preggy ni mengada.. tak boleh itu..tak boleh ini.. tak boleh nengok itu..tak boleh nengok ini.. tak buat itu.. tak boleh buat ini.. susahla kalau tak paham.. aku ni sampai skang nurse warning tak bagi aku angkat benda berat.. siap tuleh kat buku lagi sebab masalah aku masa awal preggy.. habis nak kata aku mengada ke???

kalau yang tegur tu kaum lelaki tak apa la sebab depa tak paham.. ni yang tegur sama spesis.. siap mention dia dulu preggy tak macam tu.. jangan..kang kena batang idung sendiri, naya je tahuk!!!


Alhamdulillah aku preggy ni tak banyak ragamnya.. anak yang baik dalam perut ni.. gud job baby..






notakecik : masih confuse kedudukan aku kat ofis ni..siapa bos aku?? aku ni dept mana?? kadang² terasa hati..dicampak sesuka hati.. pape je la.. ngah gigih nak cari keje kat johor.. moga ada rezeki kat sana nanti..

15 comments:

  1. Yg penting kita selesa dgn cara kita...dont bother dgn org lain k..of coz ler bakal ibu mn yg snggup memudaratkan diri sendiri kan...moga dpt cr kerja lain k..:-)

    ReplyDelete
  2. Tula..lain org lain peel ngadungnya..
    Memang ada jek bgsa manusia yg xmo fhm keadaan sbb dia ingat kta ngadung cam dia ngandung..huhu

    ReplyDelete
  3. Orang preggy ni lagi satu, duk rasa nak cepuk orangggg jer manjang, tapi tetap bersabar muahaha. Ini kes sakit tulang pinggul belakang punya pasal la ni.

    Owh I kadang2 suka pakai modal pregnnat bila nak menang ngan papa JJ, suka guna ayat "who's pregnant here, u or me?" kuajaq jer bini kan hehe.

    ReplyDelete
  4. akak dolu ngandung x kuat sgt tido..tp kuat mkn...mkn, mkn, mkn...seb bek pas bsalin leh kurus blk...kekekeke...btw, take care bebeh...

    ReplyDelete
  5. tina, pedulik kan diorang sume.
    lain org lain ragam mengandungnya..
    tak kena batang idung leh la kata mcm2. cer kena kat diri sendri... rasa kan lah..

    ReplyDelete
  6. Fedulik lah org nak ckp apa tina. Bukan dia yang ngandung. Dia tak rasa apa yg pompuan mengandung ni rasa. Akk pon masa pregnant asyik nak tido jer kerjanya. Pastu malas nak buat keja. Tapi alhamdulillah, tak der morning sickness langsung.

    ReplyDelete
  7. hahahaha ku pon sama tina.dulu masa preggy nk tido je.lunch time mst nk tido.kkejap pon jadik lah.hahaha

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum mizz...mai la dok johor dekat sikit boleh cit chat heheee...:)

    ReplyDelete
  9. x pela, untuk baby jugak hehe
    bagus baby x buat ragam sangat kesian ibu dia ni hehe

    ReplyDelete
  10. kuat tidoq tu memang tak dinafikan yoo..laki kita pon asik cakap i ni kuat tido masa mengandung..masa tak mengandung tido jugak..tapi kuat lagi time mengandung..fuhhh

    ReplyDelete
  11. lama tak singgah sini....

    walaupun akk penah pegnen 3 kali, akk nak cakap jugak org pegnen ni mengada...hhaaa... tapi xpe... mengada yg dibenarkan...

    ReplyDelete
  12. nak komen kotak kecik tu...
    same here akak,pas kawen bos layan mcm org bodoh je..ntah wat salah apa.langsung xtego xbecakap..sedih tahap xleh nk ckp dahh..huwaaaa nak resign...huwaaaaaaaa T____T

    ReplyDelete
  13. dik apa pun org nak cakap..awak fokus..terus jadi positif..sbb awk ngandung..jgn fikir yg bukan2 sgt ok..moga Allah permudahkan urusan kamu adikku ;)

    ReplyDelete
  14. wah bestnya akak kalau keje johor. senang nak balik kampung. hahah. kite memang tak la. akram keje klia takley pindah. huuuu

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com