Nov 7, 2013

Sembunyi di sebalik semak

Assalamualaikum wbt..


Persoalan aku selama ni akhirnya terjawab.. punya la aku beria duk mikio apa yang depa duk buat dalam semak, semalam baru ketahuan.. yela, mana tak musykil, parking kemain nyuruk²..pastu kuar dari kete, duk lak dalam semak tepi jalan.. boleh kata tetiap petang lak tu..

sape yang duduk area Sepang, Dengkil, Putrajaya ataupun pernah lalu highway menghala ke Sepang/KLIA tu, mesti pernah lalu traffic light yang maha panjang sesaknya pada waktu puncak.. 

dan aku la salah sorangnya.. tetiap petang hari bekerja dan kalau cuaca elok, mesti ada sekurang²nya 2orang polis trafik yang kawal lalulintas.. so, tak perlu tunggu lampu tukar² kaler.. sorang duk pritttt...prittt... sorang lagi duk perati depa yang kuajaqqqqq.... sebabnya ramai yang suke potong Q.. mesti la hangen kannn..
hah, beliau perati cenggini la.. sape potong Q je, hambek ko kena ceramah..kottt


so, 3minggu lepas aku terperasan la kete JPJ.. ehh, kete ke tu?? pape la.. tetibe benti tepi jalan.. aku dah cuak la sebab cermin kete gelap.. wat lek wat kullll je la kann.. yang herannya, depa reramai pegi semak nuuuu sambil pegang sesuatu.. macam kamera.. macam la..


dan ye, mereka pegang kamera sambil semunyik balik semak dan snap mana² kenderaan yang potong Q.. syabas betei..syabas!!! aku suke kooo.. at least yang degil ni beringat.. tak tau ala tindakan JPJ kan.. saman ke, amaran ke..tak pasti la tu.. cuma bila macam ni, ramai la akan kengkunun bagus.. bila yang beruniform tak ada, dajal.. haishh, sakit pulak hati kite ni..
mahap..kualiti gambar sangat tak memuaskan sebab tetibe turn untuk gerak..so ala kadar je.. wakaka.. janji aku suke dengan tindakan pihak berwajib ni.. yang aku bulatkan tu la encik pakcik JPJ.. 


so, ada yang berani potong Q?? silakannnn.. nanti ada la gambar korang.. jangan lupa buat peace ye.. 





notakecik : moga dipermudahkan segala urusan.. rezeki anak...

8 comments:

  1. oo... ingatkan org tgh buat projek. haishhh

    ReplyDelete
  2. akak! kite selalu lalu sini jugak bila nak pergi rumah akram kat nilai. memang sakit hati kalau dorang potong q. teksi selalunya. tapi tak pernah nampak dorang sembunyik2 camni. sebab kite selalu malam. haha. trafic lite dengkil kite panggil.

    ReplyDelete
  3. saya pun selalu laluikut ctu.. kat trafik light tu je boleh makan masa 15 minit jem nye.

    ReplyDelete
  4. Mati2 akk ingat org romen..bahaha..
    Otak kuning kot

    ReplyDelete
  5. Dah tak duduk kat bangi lagi yer tina.

    ReplyDelete
  6. Ha memang bagus pun macam tu kan...kalau tak buat gitu tak beringat.

    ReplyDelete
  7. memang patut buat gini. thumbs up la
    !

    ReplyDelete
  8. Bagus bagus tindakan ini, kasi ajaq yg kuajaq tu sikit.

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com