Dec 17, 2013

Diet Karbohidrat

Assalamualaikum wbt...


23 weeks already.. macam² perubahan berlaku.. tetibe sinus teruk.. sakit hidung aku ni.. selera makan bertambah².. mood cepat berubah.. cepat penat.. pinggang mula sakit.. redha..


semalam check up.. bila timbang berat badan, hambek ko sebulan je naik 3kilo.. kena bebel sikit.. aku kena diet karbohidrat.. kurangkan nasi atau roti.. tapi nurse, kalau saya lapar macam mana?? logik tak soklan yang aku tujukan kat nurse tu.. spontan babe, spontan.. bila preggy ni, i feel like a monster.. hiyarghhhh, makan budak!!!! makan..makan dan makan.. makan sikit cepat kenyang, then cepat la laparnya.. so, pasni kena makan dalam kuantiti yang sikitttt je.. jadila dari terus tak makan kannn... bila berat naik, HB pulak yang turun.. elok² tak kena amik darah, kena jugak cocok amik darah.. tapi still atas 11 la HB aku.. 


berat aku ni naik seiring dengan kenaikan segala mala benda kat Malaysia skang ni.. tol naik pulak dahhhhh.. *apa kaitannya?? dan mohon jalan jenderam nanti tak ada tol sampai bebila..wakakaka*


semalam memujuk hubby untuk ke expo baby taun depan.. yer, taun depan uolsss.. macam lambat lagi je kan.. beberapa hari je lagi.. aku dah banyak misssssss baby expo ni.. so kali ni kena gigih since seketul haremmm pun aku tak beli lagi.. listing kemain aku dah buat, belinya idak.. nampak baju baby tu teruja, tapi bila nak grab, rasa macam...awal lagi je.. nenanti la dulu..


meh nak share pasal expo baby tu..



antara 2expo ni, maybe aku pegi yang kat Mid je kot..dekat... so, korang terjah la ye..



sebenarnya banyak idea tadi..tapi bila asek² pending je masa nak buat entry, terus blur... apsal la banyak sangat keje ni..





notakecik : kata dah mood cepat berubah.. hari moody semacam.. macam tak bestttt je aku rasa.. nape tah.. macam nak marahhhhh je.. tapi ku tahan jebat!!

15 comments:

  1. tengah pregnant jangan diet! especially diet yg ambik low carb.. bahaya.. kalau nak kurangkan.. pilih complex carb. nasi beras perang, roti wholemeal, oats dan sbgnya..

    ReplyDelete
  2. dah 23 weeks rasa kejapnya kak oiiii, nanti tup-tup baby dah keluar dah hihi...

    ReplyDelete
  3. Aloh..aloh..sis mkn selera ye..syukur alhmdulillah..bagus hape..nurse nk mrh pun bia jep..yg pntg jgn naik gula dlm drh jep..
    Semoga dipermudahkan urusan

    ReplyDelete
  4. MESTI BABY NI KUAT NANTI BILA DAH KUA, EMAKNYA ASYIK MAHU MAKAN SOKMO. SAMPAI KEN DIET HAA. HEHEE

    ReplyDelete
  5. berat saya naik dengan mendadak masa pregnant 7 8 & dekat2 due date jer.. sebelum tu naik sebulan 1 kg jer.. memang cun cun je naik

    ReplyDelete
  6. hehe. sama mcm kawan namee...doc suh diet gak. nak nak kalau hospital kerajaan...diorang mmg strict la. xnak la mak nya nnti obes pastu anak besar sgt. tp mmg org ngandung cepat lapar. seriuss T_T

    ReplyDelete
  7. eh eh ibu.. jangan marah.. kawal emosi.. hihihi..
    suka ayat pertambahan berat badan seiring dengan kenaikan tol :p

    ReplyDelete
  8. hehehehe...semoga dipermudahkan yer :)

    ReplyDelete
  9. macam² la ko ni dik .. standet la tu dik .. time ngandung hormon mmg celaru sikit .. hihi

    besh la dpt naik berat cam ai ni .. tak naik2 pun...
    dah 2 klai branak tp kurus cam zaman belasan ... huawaaaaaaaaaa

    time ngandung naik 10-11 kg je ..pas branak terus brop 12-13 kg cam ne tu

    ReplyDelete
  10. Jalan Jenderam? Kita pon lalu situ pergi kerja hari2 coz duduk Bukit Mahkota

    ReplyDelete
  11. tingin nak p expo gak tp tk kesampaian. semua area key el. kalau area umah nak gak p. skrang dah bersalin ada anak, lg susah nak p melainkan leh tinggal dia , p. hehe.. kalau bawak mmg rasa bahagia, tp kejap je la dpt singgah expo tu, nak2 baby sy bf direct. kalau nak bawak susu dlm botol pon boleh tp lg sng direct . tk yah nak panas2 bagai :D

    jemput ke blog sy -->

    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. tingin nak p expo gak tp tk kesampaian. semua area key el. kalau area umah nak gak p. skrang dah bersalin ada anak, lg susah nak p melainkan leh tinggal dia , p. hehe.. kalau bawak mmg rasa bahagia, tp kejap je la dpt singgah expo tu, nak2 baby sy bf direct. kalau nak bawak susu dlm botol pon boleh tp lg sng direct . tk yah nak panas2 bagai :D

    jemput ke blog sy -->

    http://afasz.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. eksited nya kita baca kak tinaaaa. alololo bestnya peknen. hahaha!

    p/s: kite ok je. hihi. tulah ada komen balas kat komen akak tu. tah pape kan perangai. pastu die yg block kite. pape je lah. kite nak kepochi ngan akak kat wassap tapi tengok last seen mcm dah lama je tak online. ke dh tukar no phone? haha

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum mizz...sekejap jer dah masuk minggu ke 23 yer...moga mummy n baby sihat hendaknya yer...:)

    ReplyDelete
  15. haha..sama laaa...ni dh 7bulan.. berat naik 10++kg. huwaaaa...xkena minum air gula lg ke?

    ReplyDelete

Tuan blog makin malas..mahap kalau tak reply komen.. tapi janganla mogok tak nak komen entry ye.. mekasehhhhhh

CozyBaby

Adik Manis Siti Kektus

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Blog MizzTina Designed by azhafizah.com